Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 10 - (7 maart 2022)
Agenda week 10

Maandag 7 maart:

-


Dinsdag 8 maart:

Amber Hoogeveen in groep 4/6


Woensdag 9 maart:

Luizencontrole in alle groepen

13.30 uur - Leerlingraad


Donderdag 10 maart:

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 7


Vrijdag 11 maart:

Diaken André van Aarle op bezoek in alle klassen

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 26 februari: La Toya Blauw

Zondag 27 februari: Lindsay van den Berg & Jesse Koeleman

Maandag 28 februari: Chris Christiaanse

Dinsdag 1 maart: Len Riethoven & Evi ter Schuur

Woensdag 2 maart: Sam Slof

Donderdag 3 maart: Elise Leers

Zaterdag 5 maart: Finn Bosland & Sacha van der Hoorn

Dinsdasg 8 maart: Aya Kamzoun

Woensdag 9 maart: Xavi van den Brand & Lieke Sassen

Donderdag 10 maart: Michelle Hoogervorst, Kik van der Meijden & Kyano Rodermond

Vrijdag 11 maart: Rosalie Rijnschot

ballon

Belangrijke agendapunten

Woensdag 23 maart: Informatieavond voor ouders van bijna 4-jarigen

Vrijdag 25 ochtend: Open ochtend voor ouders van bijna 4-jarigen

Welkom

Maandag 7 maart start Gijs Neuteboom in groep 1/2B, de Panda's, bij juf Ingrid en juf Hinke. Deze dag start ook Chris Christaanse in groep 1/2A, de Paarden, bij juf José en juf Esther. We wensen Gijs en Chris een hele fijne en leerzame tijd op Aeresteijn!

Tijdelijke huisvesting IKC De Poel

Gisteravond stond de besluitvormende raad op de agenda. Een belangrijk onderwerp in deze vergadering was de tijdelijke huisvesting van ons IKC op het terrein van Altior. Met veel plezier kunnen we zeggen dat het voorstel is aangenomen en dat we onze tijdelijke huisvesting dus bij Altior op mogen zetten, goed nieuws!!

Tuinklusochtend - Zaterdag 12 maart

Zaterdag 12 maart is onze tuinklusochtend. Wij pakken dan klussen aan die in de tuin moeten gebeuren. Deze keer wat kleine snoeiwerkzaamheden. Als u het leuk vindt ons hierbij te helpen (dat is in plaats van een klusavond, die komt dan voor u te vervallen) bent u van harte welkom! U kunt zich hiervoor opgeven via tuinklusochtend@hotmail.com

Project Vastenactie/Palmpasen

Na het jaarlijkse verkleedfeest en carnaval begint de periode van de vasten(actie) weer.

 

Met dit project gaan we op weg naar Pasen en maken de kinderen kennis met de verhalen die daarbij horen. In deze vastentijd staan we met kinderen stil bij het thema rijkdom. We verkennen wat rijkdom is en hoe dit betekenis heeft voor mensen hier en verder weg. Gaat rijkdom alleen over geld of juist over andere zaken zoals gezondheid, familie en vriendschap?

 

Op vrijdag 11 maart zal diaken André van Aarle op school langskomen om te vertellen over de vasten, Palmpasen en Pasen. Dit jaar gaat de opbrengst van de vastenactie naar de Alpe d'HuZes. U ontvangt hierover later nog meer informatie.  

 

Ook maken we weer met elke klas een Palmpaasstok. De stok wordt in de klas mooi versierd. De kinderen mogen van thuis weer allemaal lekkere voorverpakte dingen meenemen om aan de tak te hangen. De Palmpaasstokken worden gezegend in de Palmpasenviering van zaterdag 9 april in de kerk. Iedereen is van harte welkom om bij deze viering op 9 april aanwezig te zijn. De Palmpaasstokken zullen de week erna bij de Aarhoeve gebracht worden. De stokken worden neergezet in het restaurant van de Aarhoeve en alle lekkernijen die eraan zitten zullen verdeeld/uitgedeeld worden.

Project Vastenactie Kerk

Zoals vermeld komt diaken André van Aarle op vrijdag 11 maart in alle klassen op bezoek. Hij zal dan ook uitleggen welk project er namens de kerk georganiseerd wordt. In alle klassen zal een boodschappenkrat staan, wekelijks mogen de kinderen hier een product (food/non-food) in doen. Eind van de week worden de kratten naar de kerk gebracht en zorgen zij dat de producten bij de voedselbank terechtkomen.

Webinar Relaties & Seksualiteit

Wilt u weten waarom relaties en seksualiteit op de school besproken wordt en hoe dit eruit ziet? Welke lessen de kinderen krijgen over dit thema? Wat u thuis kunt bespreken met uw kind? En wilt u alles weten over de relationele en seksuele ontwikkeling van uw eigen kind?

 

Het webinar zal in het teken staan van deze vragen en is speciaal voor basisscholen uit de regio georganiseerd. Een webinar is een online interactieve bijeenkomst; u kunt deze dus gewoon vanuit huis bijwonen!

 

Het webinar is gepland op dinsdagavond 15 maart 2022. U kunt zich aanmelden via de link in deze bijlage. Hierin vindt u tevens meer informatie over het webinar.