Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 4 - (24 januari 2022)
Agenda week 4

Maandag 24 januari:

Wendy afwezig, Femke Hamwijk in groep 1/2C

 

Dinsdag 25 januari:

Marjan Mollinger in groep 1/2B

Wendy afwezig, Femke Hamwijk in groep 1/2C

Amber Hoogeveen in groep 4/6


Woensdag 26 januari:

Start Nationale Voorleesdagen

Femke Hamwijk in groep 1/2B

Adviesgesprekken groep 8 (digitaal)


Donderdag 27 januari:

14.00 uur - Rapporten mee (groep 3 t/m 7)

Adviesgesprekken groep 8 (digitaal)

 

Vrijdag 28 januari:

14.00 uur - Rapporten mee (groep 8)

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 22 januari: Riley van der Vegt & Milan van Weeren

Maandag 24 januari: Nout van der Laan

Woensdag 26 januari: Tim Koster & Milan Zwetsloot

Donderdag 27 januari: Mara Hoogervorst

Vrijdag 28 januari: Jennifer Heyns

ballon

Belangrijke agendapunten

Maandag 31 januari: Studiedag team, alle leerlingen vrij

Dinsdag 1 februari: Studiedag team, alle leerlingen vrij

Vrijdag 25 februari: Carnavalsochtend + alle leerlingen om 12.00 uur vrij i.v.m. voorjaarsvakantie

Informatieavond & Open Ochtend

INFORMATIEAVOND WOENSDAG 23 MAART 2022, VAN 20.00 - 21.30 UUR.

Deze avond organiseren wij digitaal. Wij vinden het leuk als u vanuit thuis, gezellig op de bank of aan de keukentafel een kijkje komt nemen in onze school.

 

U kunt u opgeven door uw naam - naam van uw dochter of zoon – woonadres en e-mailadres aan ons door te geven voor 16 maart. U ontvangt dan een link voor een TEAMSbijeenkomst. Graag uw gegevens doorgeven aan Simone Meijer: s.meijer@wijdevenen.nl

 

We gaan er voor dat Aeresteijn een mooie periode in het leven van uw kind wordt. We vertellen u op deze avond graag hoe we ons onderwijs en de opvang samen met Stichting Kinderopvang Liemeer hebben ingericht. Ook kunt u samen met andere ouders en teamleden in gesprek en zo al uw vragen stellen.

 

OPEN OCHTEND VRIJDAG 25 MAART 2022, TUSSEN 09.00 - 11.00 UUR

De leerlingen van groep 8 leiden u dan graag virtueel rond door ons kindcentrum. De leerlingen gaan met een laptop door het gebouw en u kunt meekijken en de leerlingen vragen stellen. Zo ziet u De Poel door de ogen van de leerling.

 

Wilt u de basisschool vol in bedrijf én met eigen ogen zien, dan geven de leerlingen van groep 8 ook graag een echte rondleiding. U kunt daartoe een afspraak maken met Laura Kroes: l.kroes@wijdevenen.nl Een lid van het managementteam ontvangt u dan met koffie of thee en daarna gaat een leerling met u rond.

 

Bekijk hier de officiële uitnodiging.

Advies van de MR (vergadering 10 januari 2022)

Aanwezig; Eva Zwirs, Paul de Vries, Annemieke Egberts, Rianne Kling-Dijkman, Simone Meijer en Esther Plaisant

 

De MR is om een advies gevraagd over de cohorten, doelend op de diverse groepen; groep 4/6, groepen 8, plus/zorg klassen. Voor de kerstvakantie werden deze groepen apart gehouden, maar hierdoor kan er aan de leerlingen niet het juiste onderwijs geboden worden, zoals ingericht was.

 

Tijdens de MR-vergadering hebben wij alle afwegingen besproken, daarbij is tevens besproken om voor cohorte een uitzondering te maken. Dit achten wij niet wenselijk vanwege het feit dat de verantwoordelijkheid van de school verder gaat dan alleen het onderwijs en de kinderen op school. Ook de gezondheid van de gezinnen moet hierin worden meegenomen. Wij mogen er niet zomaar vanuit gaan dat kinderen sowieso niet ziek worden van Corona. Daarnaast is er genoemd dat de meeste ouders heel blij zijn dat de kinderen weer naar school kunnen en dat het verplicht thuis zijn van de kinderen echt druk geeft op de ouders en hun werk. Dus hoe meer we eraan kunnen doen om dat te voorkomen hoe beter.

 

Daarom is ons ADVIES is om:

*alle groepen gescheiden te houden en kinderen om de beurt uit de klas, zoals het nu al geregeld wordt. Dit voor de gezondheid van zowel de kinderen als de familieleden.

*plus/zorg klassen ook gescheiden houden zoals het nu is (om en om een uurtje).

 

Voor de leerkrachten kan het misschien voelen alsof de kwaliteit hierdoor niet geleverd kan worden, zoals gehoopt en verwacht. Maar wij vinden dat de kwaliteit van Aeresteijn hoog is en dat de leerlingen alsnog de juiste kwaliteit van onderwijs aangeboden krijgen.

 

De quarantaine regels zijn hierdoor duidelijk en volgt zoals eerder is gecommuniceerd.

 

N.B. Tijdens de MR-vergadering van 8 februari wordt deze situatie opnieuw besproken en/of wanneer de overheid de maatregelen zal versoepelen.

Quarantainecheck

Een handige website om te checken of u of uw kinderen in quarantaine moet(en)! Klik hier voor de quarantainecheck.

Vacature Zij-instromer (WIJdeVenen)

Wij zijn op zoek naar enthousiaste, veerkrachtige en flexibele zij-instromers die van betekenis willen zijn in de ontwikkeling van onze leerlingen. En andersom kan jouw kennis en ervaring van grote meerwaarde zijn voor ons en onze leerlingen. Bekijk hier de volledige vacature.

Inline image

Rotary Bike Challenge

rotary

Meld je aan via de website!