Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 28 - (12 juli 2021)
Agenda week 28

Maandag 12 juli:

14.00 uur - Boekenverkoop op het plein

20.00 uur - Afscheidsavond groep 8 in Parola (inloop 19.30 uur)

 

Dinsdag 13 juli:

14.00 uur - Boekenverkoop op het plein

 

Woensdag 14 juli:

11.30 uur - Uitzwaaien groep 8 leerlingen op het plein

 

Donderdag 15 juli:

Leerlingen groep 8 vrij

13.55 uur - Aftellen op het plein

14.00 uur - Start zomervakantie!

 

Vrijdag 16 juli:

Alle leerlingen vrij i.v.m. zomervakantie

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 10 juli: Tess van der Hoorn

Zondag 11 juli: Giulia van der Neut

Dinsdag 13 juli: Fynn Beij

Woensdag 14 juli: Tiana Restrepo Alvarez

Donderdag 15 juli: Roan Bouthoorn & Maaike Valentijn

ballon

Hulpouders vrijdag 16 juli

Vrijdagochtend 16 juli rond 10.00 uur gaan we wat meubilair ophalen bij de Vaart in Ter Aar. Dit moet vanuit de Vaart in de auto getild worden en hier op school weer naar binnen. Welke twee ouders zouden ons hiermee kunnen helpen? We horen het graag!

Gevonden voorwerpen

Hieronder weer een uitstalling van alle gevonden voorwerpen. Zit er iets van uw kind tussen? U mag het op komen halen. Alles wat er eind volgende week nog is gaat weg of in de kledingcontainer.

foto

MR zoekt lid voor de GMR

De MR is op zoek naar een ouder die het leuk lijkt om onze MR te vertegenwoordigen in de GMR. De GMR is de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van WijdeVenen. Hier komen de 14 scholen samen om te praten over beleidszaken. Dit kan dus zeker interessant zijn.


Lijkt het u wat om dit te doen? Geef u dan op via medezeggenschapsraad@aeresteijn.nl 
Bij meerdere aanmeldingen, zal de MR beslissen wie er gevraagd zal worden. 

Boekverkoop maandag 12 en dinsdag 13 juli

Er is weer een boekverkoop van oude (bieb)boeken. Voor een klein bedrag (€1,- per boek, 3 boeken voor €2,50) kunt u boeken kopen, die uw kind heerlijk kan lezen tijdens de vakantie. Voorlezen kan natuurlijk ook! Omdat het geen nieuw boek is, is het ook prima om te lezen in de tuin, naast het zwembad, het strand, op kamp of in de tent! De verkoop zal zijn van 14.00 tot 14.15 uur buiten op het plein. Van de opbrengst zullen wij weer nieuwe biebboeken aanschaffen. 

Wie komt ons biebteam versterken?

Nu is de mogelijkheid! We gaan na de zomervakantie afscheid nemen van Esther. Al eerder dit schooljaar hebben we afscheid genomen van Helma. Dank voor jullie inzet! Dat betekent lege plekken in de bieb. Het is geweldig dat er al één ouder is overgestapt van de kleuterbieb naar de schoolbieb. Maar....

 

Wij zijn op zoek naar nog een ouder/oma/opa die het leuk vindt ons biebouderteam op dinsdagmiddag van 12.30 tot 14.00 uur (om de week!) te komen versterken. De grootste taak is het innemen en uitlenen van boeken, maar ook leerlingen helpen een leuk boek uit te kiezen hoort erbij. Lijkt dit je leuk? Meld je dan aan om zo ons gezellige team weer compleet te maken!

 

Wil je eerst eens meekijken, dan kan dat natuurlijk ook. We horen graag van je! Aanmelden kan bij Juf Chantal: c.keijzer@wijdevenen.nl

Lezen in de vakantie

De vakantie staat voor de deur, 6 weken lekker genieten van (hopelijk) mooi weer, samen spelen en leuke dingen doen. Om in het nieuwe schooljaar weer goed te kunnen starten is het belangrijk dat kinderen in de vakantie blijven lezen. Dat kan op verschillende manieren!

 

Zorg er in ieder geval voor dat het lezen leuk is! Want alleen dan kun je dat ook prima volhouden in de vakantie. Er zijn veel mogelijkheden, hier een aantal suggesties:

*Zorg voor leuke leesboeken uit de bibliotheek. De schoolbieb is t/m de laatste schoolweek open, alle kinderen mogen in de zomervakantie twee boeken mee naar huis nemen (met uitzondering van de groep 8 leerlingen).

*Maak gebruik van de online bibliotheek. Alle kinderen van Aersteijn zijn ook lid van de reguliere bibliotheek, dus je kunt hier gratis gebruik van maken. Neem even contact op met de bibliotheek zelf als u de inlog / het wachtwoord niet meer weet.

*Daarnaast is er vanuit de bibliotheek boek 'n trip. Hier kunnen kinderen ook diverse lees- en luisterboeken kiezen om te lezen en luisteren.

*Uitgeverij Malmberg heeft een Vakantieboek voor elke jaargroep. Gratis te downloaden via deze site.