Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 27 - (5 juli 2021)
Agenda week 27

Maandag 5 juli:

-

 

Dinsdag 6 juli:

19.00 uur - Klusavond

 

Woensdag 7 juli:

20.00 uur - Vergadering medezeggenschapsraad

 

Donderdag 8 juli:

Juf Marina in groep 3B

12.30 uur - Leerlingraad

14.00 uur - Tweede rapport mee naar huis (groep 2 t/m 7)

19.30 uur - Vergadering ouderraad

 

Vrijdag 9 juli:

Juf Sandra in groep 3B

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 3 juli: Eva-Norah Tak

Zondag 4 juli: Lisa Koster

Dinsdag 6 juli: Anne Fleur van der Veen

Woensdag 7 juli: Yashica Premchand

ballonnen

Klusavond 6 juli

We verwachten op dinsdag 6 juli om 19.00 uur de ouders van:

Liv Holdorp

Tom Hoogenboom

Jayden en Shenoa Hoogervorst

Gijs, Sterre en Pip Hoogervorst

Jonie Hoogervorst

Amy Hoogervorst

Lieke, Tim en Toby Hoogervorst

Sabine en Michelle Hoogervorst

Naomi en Nick van der Hoorn

Noud van der Hoorn

Rens en Femke van der Hoorn

Renske en Steven van der Hoorn

Ilse van der Hoorn

Stijn en Ties van der Hoorn

Tess en Nikki van der Hoorn

Sophie Hutten

Eva, Sara en Livia Jacobs

Joep van der Jagt

Laura en Karlijn Arnoldus

Nout van den Berg

Elif Cakir

Wim van Dam

Dennis en Xavier van Engeldorp Gastelaars

Joy en Mila de Groot

Thijmen Harteveld

Yashica Premchand

Rawad, Mouhamad, Yousef en Ferdous Sadiddin

Mats en Amy Wassenaar

Myla van der Jagt

Sophie van der Jagt

Ben Kakakis

Ayoeb en Aya Kamzoun

Elise en Noa Keijzer

 

Nog even de schouders eronder en dan genieten van een welverdiende vakantie. Wij zorgen uiteraard weer voor de koffie/thee met wat lekkers.

 

Tot snel!

 

Groetjes de klusgroep

Informatie m.b.t. vervanging van leerkrachten

Onderstaande informatie is gekopieerd vanuit de schoolgids.


Wanneer een leerkracht ziek is proberen wij de vervanging zo soepel mogelijk te laten verlopen. Uitgangspunt één is dat wij als school zo goed als mogelijk zorgen voor continuïteit van onderwijs in geval van ziekte, kinderen worden zo min mogelijk naar huis gestuurd. Uitgangspunt twee is daarbij dat de overige teamleden niet onverantwoord overbelast worden.

 

Als een leerkracht ziek wordt of om een andere reden afwezig moet zijn vragen we altijd eerst een invaller aan bij onze vervangerspool RTC Cella. Vaak horen we pas op het allerlaatste moment of een invaller gevonden is of niet. We proberen zo tijdig mogelijk de afwezige leerkracht te vermelden in onze google-ouderagenda. Zodra wij het weten geven we dan ook via deze google-agenda aan wie de vervanger wordt. Als er ver van tevoren bekend is wie de vervanger is dan wordt dat gecommuniceerd via de ouderinformatie op vrijdag. 
 
Als RTC Cella geen vervanger kan bieden dan wordt gevraagd of er iemand van het eigen personeel extra wil en kan werken. Eventuele kosten voor kinderopvang worden vergoed.

 

Wie mogen voor een enkele dag invallen en wie niet: 
*Het is toegestaan om lerarenondersteuners en leraren, die nog in opleiding zijn, in te zetten; op voorwaarde dat het niet om structurele vervanging gaat en de opleiding van deze mensen niet ernstig belemmerd wordt.  
*Er worden geen onbevoegde ouders ingezet als invalkracht. Ouders met een lesbevoegdheid zijn van harte welkom als invalkracht. 
*De leerkrachten die die dag ingezet zouden worden op werkdrukvermindering en schoolkracht zal een groep vervangen waar de leerkracht onverwachts ziek is. De leerkracht die die dag eigenlijk vervangen zou worden om andere taken te doen houdt zijn dag tegoed. 
*Directeuren en intern begeleiders zijn niet beschikbaar voor vervanging. 
 
Handelswijze schooljaar 2021-2022: 
Als er niemand is die de groep kan overnemen voor die eerste invaldag dan handelen we als volgt: 
 
Groepen 1 en 2: 
De ouders krijgen zo tijdig als mogelijk een pushmail via Schoudercom, waarin wordt aangegeven dat de leerkracht afwezig is en er geen invaller beschikbaar is en dat de kinderen dus thuisblijven die dag. Ouders die niet in staat zijn hun kinderen op te (laten) vangen mogen hun kind naar school brengen en wij verzorgen de opvang. Dit kan, in het meest gunstige geval, in een andere kleutergroep zijn.  
 
Groep 3: 
De ouders krijgen zo tijdig als mogelijk een pushmail via Schoudercom, waarin wordt aangegeven dat de leerkracht afwezig is en hoe op die dag de inval geregeld is. Als de vaste leerkracht ziek is neemt, in ieder geval in de ochtend, de tweede leerkracht de hele groep. Als deze leerkracht in staat is de hele dag in te vallen is dat fijn, als dat niet kan dan komen de kinderen om 12.00 uu naar huis. Ouders die zelf geen opvang kunnen bieden of regelen laten dat weten en voor die kinderen zal opvang worden geboden tot 14.00 uur. 
 
Groep 4 en 6: 
De ouders krijgen zo tijdig als mogelijk een pushmail via Schoudercom, waarin wordt aangegeven dat een leerkracht afwezig is en dat die dag het onderwijs in de drie stamgroepen zal worden gegeven. Als hier een leerkracht ziek is, kan dat in deze gang met elkaar worden opgelost. De organisatie voor die dag verandert dan wel in onderwijs op niveau naar onderwijs in drie stamgroepen. 
 
Groep 5 en 7: 
De ouders krijgen zo tijdig als mogelijk een pushmail via Schoudercom, waarin wordt aangegeven dat de leerkracht afwezig is en er geen invaller beschikbaar is en dat de kinderen dus thuisblijven die dag. Ouders die niet in staat zijn hun kinderen op te (laten) vangen mogen hun kind naar school brengen en wij verzorgen de opvang. Dit gebeurt dan in het eigen lokaal en er zal regelmatig een oogje in het zeil worden gehouden. Alle leerlingen, dus ook de leerlingen die thuis blijven, komen 's morgens om 08.30 uur wel naar school om in de klas hun materiaal te verzamelen, dat wat zij nodig hebben om thuis hun werk te kunnen doen. De weektaak staat altijd klaar op Classroom. 
 
Groep 8: 
De ouders krijgen zo tijdig als mogelijk een pushmail via Schoudercom, waarin wordt aangegeven dat een leerkracht afwezig is. De leerlingen van de zieke leerkracht werken thuis tenzij dat ongewenst is. Ouders die niet in staat zijn hun kinderen op te (laten) vangen mogen hun kind naar school laten gaan en wij verzorgen de opvang. Dit gebeurt dan in het eigen lokaal en er zal regelmatig een oogje in het zeil worden gehouden. 
Alle leerlingen, dus ook de leerlingen die thuis blijven, komen 's morgens om 08.30 uur wel naar school om in de klas hun materiaal te verzamelen, dat wat zij nodig hebben om thuis hun werk te kunnen doen. De weektaak staat altijd klaar op Classroom. 
 
Binnen Wijdevenen is beleid gemaakt op vervanging van zieke leerkrachten en dit is ter instemming naar de GMR gegaan. 

Gezinsviering zaterdag 10 juli

Zaterdag 10 juli om 19.00 uur is er in de kerk weer een gezinsviering. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. We hopen na lange tijd van afwezigheid van de gezinsvieringen op een mooie opkomst van gezinnen. Kinderkoor De Vrolijke Noot zal de muzikale ondersteuning verzorgen. In de kerk is een maximaal aantal bezoekers toegestaan. U kunt daarom vooraf reserveren via het secretariaat van de kerk. Telnr 0172- 602130 di. t/m vrij. van 9.00-12.00 uur.

Kermis Langeraar - Kinderoptocht

Vrijdag 27 augustus 2021 - Jullie doen toch ook weer mee?

 

Heb je een leuk idee, werk dit dan uit, zorgen wij voor de bloemen, bogen, oasen en het crêpepapier! De materialen zijn donderdagmiddag 26 augustus om 15.30 uur op te halen bij Manege De Vosseburch.

 

Ieder kind ontvangt voor zijn/haar deelname aan de optocht een attractiebon. De deelnemers met de hoogste jurybeoordeling in de verschillende categorieën ontvangen een prijs. Na afloop van de optocht kan de prijs in de feesttent worden opgehaald. De jurering vindt plaats in de categorieën fietsen klein, fietsen groot, wagens klein, wagens groot en overige uitbeeldingen. Er wordt bij de jurering gelet op creativiteit, uitvoering én natuurlijk niet te vergeten de bijdrage van het kind (voor zover mogelijk). Natuurlijk kunnen de kinderen ook alleen verkleed meedoen aan de optocht.

 

Na het lezen van dit stukje ben je natuurlijk super enthousiast geworden en zit je vol bruisende ideeën. Ga dan snel met een beetje hulp van familie, vrienden of buren aan de slag voor een leuke creatie. Wij hopen op een grote opkomst!

 

Kijk voor verdere informatie over deze optocht en alle andere activiteiten tijdens de kermisdagen op www.kermislangeraar.nl of in het programma-boekje.

kermis

Denk Mee Nieuwkoop - IKC Langeraar

Het project IKC Langeraar en Papenveer is gepubliceerd op Denk Mee Nieuwkoop. Vindt u het als ouder interessant om hierover mee te denken? Dan kunt u zich aanmelden en het project volgen. Dit kunt u doen via de website.

Nieuwsbrief !Triggr

Bij deze de jeugd-nieuwsbrief van 30 juni 2021. Met daarin nieuws over enkele zomervakantie-activiteiten en onze lessen, die starten na de zomervakantie.

Zomervakantie met Technolab

Een te gekke zomervakantie met Technolab! Jij komt toch ook?   

  

Heb je het al gehoord? Net als vorig jaar organiseert Technolab deze zomervakantie weer Vakantielab!  

  

Je kan meedoen aan een van de projectweken. Dan ben je van dinsdag tot en met vrijdag elke ochtend bij Technolab en kruip je in de huid van een programmeur, een uitvinder of een bioloog.  

  

In zo’n week kan je aan de slag met al onze programmeerbare apparaten. Maak jij je eigen bestuurbare auto of ander voertuig? Of ontdek wat erbij komt kijken als je je eigen uitvinding realiteit wilt maken. Je kan hierbij gebruik maken van al onze gereedschappen van kolomboormachines tot 3-D printers. Ga je liever op survival in de stad of wil je meehelpen met het vergroenen van Leiden? Alles kan, kies de week of weken die bij jou passen.  

  

En past een projectweek niet in je planning? Dan kan je ook kiezen voor de middagworkshops à la carte! Welk menu stel jij hiermee samen? Je kan kiezen uit wel achttien verschillende workshops! Zie je in de zomer! Jij komt toch ook?  

  

Voor meer info over ons Vakantielab en inschrijven (tot 9 juli) check je onze website.

flyer