Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 25 - (21 juni 2021)
Agenda week 25

Maandag 21 juni:

-

 

Dinsdag 22 juni:

Screening groep 2 leerlingen JGZ


Woensdag 23 juni:

Screening groep 2 leerlingen JGZ

 

Donderdag 24 juni:

-


Vrijdag 25 juni:

Meester- en juffendag!

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Dinsdag 22 juni: Milou Valentijn

Woensdag 23 juni: Jenna Bon, Thijmen Harteveld & Fayenne Mank

Vrijdag 25 juni: Richard Ragunath

ballon

Welkom

Maandag 21 juni start Sam Servinus in groep 1/2A, de Paarden, bij juf Tineke en juf José. We wensen Sam een fijne en leerzame tijd op Aeresteijn!

Procedure samenstellen groepen

Vorige week is de formatie naar u gecommuniceerd. Via deze link is deze nogmaals in te zien. Momenteel zijn de leerkrachten druk bezig met het samenstellen van de groepen. Onderstaande informatie hebben we voor u gekopieerd uit onze schoolgids.

 

Bij het samenstellen van de groepen hanteert de school de volgende procedure: 
*Instromende 4-jarigen worden zodanig over de verschillende groepen 1-2 verdeeld, dat deze groepen van gelijke grootte blijven.  
 
Bij het vormen van groepen voor een komend schooljaar spelen onderstaande aspecten een rol: 
We kijken per kind waar wij denken dat hij/zij het beste tot zijn recht komt en ook wordt er gekeken naar de groep in zijn geheel. We houden dan rekening met alle factoren die je maar zou kunnen bedenken en dat blijkt ieder jaar weer een forse puzzel. Daarom hebben we daar zo rond mei/juni meerdere bijeenkomsten voor. Eerst overleggen de groepsleerkrachten zelf, daarna in een breder verband. Dan laten we dat weer even zakken en overdenken de leerkrachten het zelf nog een keer en vervolgens nog een keer met elkaar in een groter verband. We gaan niet over één nacht ijs gelukkig. Ook wij hebben er baat bij dat een kind in de juiste groep zit.

 

Factoren waar we rekening mee houden: 
*Vrienden en vriendinnen, juist wel of juist niet bij elkaar.

*We kijken of een kind in ieder geval wel een maatje heeft in de groep. 
*Broers en zussen (liever) niet in één groep. In geval van een tweeling is dit soms niet te voorkomen. 
*Zo eerlijk mogelijke verdeling van jongens en meisjes in een groep. 
*Niet alle kinderen met een apart programma in één klas. We verdelen de kinderen, die extra zorg/ondersteuning nodig hebben liever over meerdere groepen. 
*Beeld van heel de groep in combinatie met de leerkracht. 
*Input van ouders. 
*Input van kinderen. 

 

NB. Verzoeken van ouders en/of verzorgers om plaatsing vanwege grote vriendschappen of het tegenovergestelde worden niet per se gehonoreerd, omdat de eerdergenoemde plaatsingsprocedure voorrang heeft. Bovendien moeten kinderen ook leren met kinderen in een groep te zitten van wie ouders of kinderen denken daar minder goed mee op te kunnen schieten. Hoe waardevol kan het zijn in het proces van groot worden als blijkt dat je in eerste instantie ergens erg tegenop ziet en het blijkt dat je het in die groep na verloop van tijd ook naar je zin hebt! Dit is een les voor het leven! 

Nieuwe collega's

En ook deze week weer twee nieuwe collega's die zichzelf voorstellen!

 

Femke Eijkes

Mijn naam is Femke Eijkes en vanaf september 2021 ben ik werkzaam op basisschool Aeresteijn. Graag stel ik mezelf even voor! Ik ben 37 jaar oud en ik woon in Ter Aar. Vorig jaar ben ik begonnen aan het zij-instroomtraject voor leerkracht primair onderwijs. Dit houdt in dat ik naast mijn werk de opleiding tot leerkracht primair onderwijs volg op Hogeschool Leiden. Voor ik aan deze opleiding begon, heb ik in de marketing communicatie gewerkt. Daar heb ik verschillende functies gehad. Mijn laatste baan was als communicatieadviseur bij Junis Kinderopvang. Ondanks het feit dat ik de marketing een erg leuk vakgebied vind, wilde ik graag meer met kinderen gaan werken. Vandaar dat ik ben overgestapt naar het onderwijs. Afgelopen schooljaar ben ik gestart in groep 7/8 op basisschool De Rank in Koudekerk aan den Rijn. Na de kerstvakantie ben ik overgestapt naar groep 1/2. Voor het schooljaar 2021/2022 mag ik meekijken in groep 7. Daar heb ik enorm veel zin in!

 

Karlijn van Meggelen

Hallo, ik ben Karlijn van Meggelen. Afgelopen zomer fietste ik naar mijn groep 7 op ‘De Springplank’ in Hazerswoude Dorp, een school waar ik 21 jaar met heel veel plezier in veel verschillende groepen gewerkt heb. Ik besefte mij, dat ik aan het einde van dit schooljaar, de helft van mijn leven op deze school werk. Tijdens die fietsrit begon het te kriebelen om eens op een andere school te werken. En zo komt het dat ik volgend schooljaar van Alphen naar Langeraar zal fietsen om les te geven in groep 3 en groep 8. Het lijkt mij heel fijn om op Aeresteijn te werken, er hangt een hele goede sfeer en ik voel mij er erg welkom.  

 

Ik heb twee dochters, Mare is 13 en gaat naar de tweede klas van het Groene Hart Lyceum; Eva is 11 jaar en die gaat, net als ik, naar groep 8. In mijn vrije tijd houd ik van wandelen, knutselen (ik vind heel veel dingen leuk, maar ik kan alles een klein beetje) en lezen. We spelen allemaal volleybal, dus ik ben ook vaak in de sporthal te vinden. Het is best een beetje spannend om op een nieuwe school te beginnen, maar ik kijk er erg naar uit. Ik wens jullie alvast een fijne zomer. Tot volgend schooljaar! 

Boek 'n Trip

Tijdens de zomeractie van Jeugdbibliotheek.nl kun je de mooiste verhalen beleven. Gewoon op je telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app download je de leukste e-books en luisterboeken. Ook als je nog géén lid bent van de bieb. De zomeractie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus. Ben je nog geen lid van de bieb? Dan mag je in de actieperiode 10 e-books en 10 luisterboeken lezen. Er is keuze uit duizenden boeken. Kijk op de site voor meer informatie.

Centrum voor Jeugd & Gezin - Gezonde voeding

Wist je dat… Een gezonde voeding, waaronder voldoende groente en fruit, een goede basis legt voor een gezond voedingspatroon voor de rest van het leven van je kind?

 

Hoeveel groente en fruit moet mijn kind eten?
- 1,5 - 2 stuks fruit per dag
- 100-200 gram groente per dag

 

Tips om je kind groente en fruit te laten eten.
- Groente kan de hele dag worden gegeten, ook op brood of tussendoor. Bijvoorbeeld avocado op brood of wortels en tomaatjes tussendoor als snack.
- Geef je kind elke dag fruit of groente mee naar school.
- Betrek je kind bij het bereiden van een maaltijd, kinderen vinden het leuk om te eten wat ze zelf hebben bereid.
- Je kind hoeft niet alles lekker te vinden, maar je kind kan wennen aan een smaak en leren om iets lekker te vinden. Soms moet je 10-15 keer iets proeven voordat je aan een smaak gewend bent
- Eet met het gezin aan tafel, dit leidt vaak tot gezonder eten.


Nog meer tips om je kind groente en fruit te laten eten: klik hier.

cjg

BOOST Beweegspektakel

Wil jij lekker bewegen onder begeleiding? Op het terrein van de hockeyvereniging in Alphen aan den Rijn (HCA) zorgen wij voor een spectaculair aanbod met leuke beweegactiviteiten, stormbanen, springkussens, tumblingbaan, voetbalactiviteiten en nog veel meer.

boost