Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 24 - (14 juni 2021)
Agenda week 24

Maandag 14 juni:

Bryan afwezig, Hester van Klink in groep 4A

 

Dinsdag 15 juni:

Femke Hamwijk in groep 5A

 

Woensdag 16 juni:

Sylvia Mulder in groep 1/2C

Ada Zweekhorst in groep 5A (tot 12.00 uur)

Brugpieperrace groep 8

 

Donderdag 17 juni:

Michelle den Ouden in groep 1/2C

 

Vrijdag 18 juni:

-

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zondag 13 juni: Stijn van den Boogaard & Marlon Baptista

Dinsdag 15 juni: Justin Tamming
Woensdag 16 juni: Elin Klerkx

Vrijdag 18 juni: Sam Servinus, Liv den Haan & Noud van der Hoorn

ballon

Welkom

Maandag 14 juni starten Joe den Haan en Stijn van den Boogaard in groep 1/2B, de Panda's, bij juf Anja en juf Wendy. Op donderdag 17 juni stroomt ook Elin Klerkx in bij groep 1/2B. We wensen jullie allemaal een fijne en leerzame tijd op Aeresteijn.

Formatie 2021-2022

De groepen en de leerkrachten voor komend schooljaar zijn bekend! Via dit bestand kunt u de indeling en de bijbehorende toelichting vinden. Meer informatie m.b.t. de groepen 4 & 6 volgt zo spoedig mogelijk!

 

Tevens is in het overzicht te zien dat er heel wat nieuwe leerkrachten zijn aangenomen. De komende tijd zullen zij zichzelf alvast even voorstellen. We hebben al een paar stukjes binnen!

 

Charlene van Leeuwen

Mijn naam is Charlene (uitspraak: Sjarlien), 25 jaar en woonachtig in Alphen aan den Rijn. De afgelopen jaren heb ik gewerkt op de Dick Brunaschool in Waddinxveen als leerkracht van groep 6. Momenteel ben ik met verlof, omdat ik eind februari ben bevallen van ons zoontje Kaj. Om zoveel mogelijk tijd met hem te kunnen spenderen én om lekker op de fiets naar werk te kunnen, ben ik gaan zoeken naar een baan dichterbij en kwam ik uit bij jullie. Een leuke school die de kwaliteit van het onderwijs wil blijven verbeteren en waar een goede sfeer heerst. Ik hou zelf erg van gezelligheid, sport en spel en kan goed tegen een grapje. Ik heb heel veel zin om volgend jaar aan de slag te gaan in de groepen 4 en 6!

 

Eric de Bruijn

Graag stel ik mezelf via deze weg aan je voor want ik loop binnenkort ook op Aeresteijn! Ik ben Eric de Bruijn, 35 jaar en ik woon in Nieuwe Wetering. Ik werk inmiddels 13 jaar in het onderwijs, tot nu toe op twee scholen in Den Haag. Ik heb hier ervaring in groep 4, 6, 7 en 8 opgedaan, houd van muziek, projectonderwijs en mooie verhalen. Verder heb ik ervaring opgedaan in unitonderwijs en ik hoop hierin een steentje te kunnen bijdragen in de missie voor de groepen 4 en 6. Na jarenlang al die kilometers in de auto ben ik wel toe aan een leuke school dichterbij huis. Via juf Chantal hoorde ik van de vacature en ik ben erg blij dat ik deel mag gaan uitmaken van dit fijne team. In de afgelopen weken werd ik al erg blij van alle communicatie die ik voorbij heb zien komen: de mailtjes en appjes stralen betrokkenheid en passie uit en dat is echt wat ik zoek! Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan en na de zomer dagelijks fietsend naar m’n werk te gaan.

 

Erika Roebert

Wat fijn dat ik bij jullie op basisschool Aeresteijn mag komen werken. Ik verheug mij er op om jullie allemaal persoonlijk te leren kennen, maar hier alvast een kort stukje over mij.

 

Vanaf 1998 tot 2012 heb ik als peuterspeelzaalleidster en later als voorschoolleidster gewerkt op een basisschool in Amsterdam. Gedurende die tijd besefte ik dat ik toch graag het onderwijs in wilde. Ik ben dus op latere leeftijd nog gaan studeren. In 2011 heb ik mijn PABO diploma behaald. Helaas was het vinden van een vaste aanstelling als leerkracht in die tijd erg moeilijk. Ik ben toen, naast mijn werk als voorschoolleidster, gaan invallen bij de stichting Meer Primair te Hoofddorp. Uiteindelijk kreeg ik m.i.v. 1 augustus 2015 een vaste aanstelling voor drie dagen op CBS Tabitha te Hoofddorp, waar ik altijd met veel plezier heb gewerkt.

 

Wat op ging breken was de afstand naar mijn werk en altijd in de file staan. Even naar school of even naar huis was er voor mij niet bij tot dat ik de vacature op Aeresteijn zag. Ik woon zelf in Ter Aar en kan nu in ongeveer 10 minuten fietsend op school zijn. Hier komt nog bij dat ik mantelzorger ben voor mijn moeder. Zij heeft Alzheimer en woont nog zelfstandig in Abcoude, maar gaat hard achteruit. Ze staat op de wachtlijst van zorglocatie Aarhoeve in Langeraar. Hoe fijn zou het zijn als ik haar ook snel dichterbij heb.

 

Ik ben 10 jaar geleden “getrouwd” op (toen nog) Koninginnedag voor fl.2,50 met Wim de Zwaan. Wim heeft een vetplantenkwekerij aan de Oostkanaalweg, waar wij ook wonen. Ik heb zelf geen kinderen maar wel twee stiefzoons van 32 jaar en een kat Nala.

 

Mijn hobby’s zijn koken, veel verschillende dingen op creatief gebied, lekker rommelen in de tuin en fietstochtjes maken met Wim. Mijn favoriete sport is kringlopen, ofwel ik struin wat kringloop winkels af voor o.a. materiaal voor school.

 

Esther van Hameren

Ik ben Esther van Hameren en volgend schooljaar mag ik op Aeresteijn naast juf José in groep 1/2A werken. Ik ben al 24 jaar juf. Ik ben ooit begonnen in de binnenstad van Gouda, bij de kleuters en later groep 3. Daarna ben ik in Nieuwveen gaan werken, eerst in groep 5 en later heel wat jaren bij de kleuters. En nu naar Langeraar.


Zelf ben ik geboren en getogen in Langeraar. Nu woon ik nog steeds in Langeraar, samen met mijn man Rick en onze drie kinderen. Nick is 15 jaar en zit op de Topmavo. Guus is 10 jaar en Jet is 7 jaar en zij zitten ook op Aeresteijn. Wij wonen aan het begin (of eind...) van Langeraar, nog voor de grote brug. We hebben een boerderij helemaal verbouwd en wonen heerlijk naar ons zin. Ik heb er zin in om na de zomervakantie te beginnen op Aeresteijn en daar een leuke tijd te beleven. 

Stichting !Triggr

De !Triggr Kunstweken zijn van 19 juni tot en met 3 juli 2021 in Ter Aar. Het thema van dit Kunstweken-jaar is tweeledig. Het gaat om ‘bloemen’ en ‘vier het leven’. Op meer dan 20 plekken in Ter Aar (centrum, de Gereformeerde en de Hervormde kerk en Lek Tuinmaterialen) en Langeraar (Aeresteijn) kun je kunst en dichtkunst zien, lezen en bekijken.

 

De jeugd heeft ook altijd een belangrijke plaats tijdens de Kunstweken. Er zijn 5 verschillende groepen die middels hun eigen kunstzinnige project een mooi kunstwerk aanleveren. In het pand van stichting !Triggr vind je: de overzichtstentoonstelling, de jeugdkunstwerken + 12 andere kunstenaars, kunstmaker en dichters.

 

Op zaterdag 26 juni zal er midden op het plein een handspingroep te vinden zijn en kun je samen met (Jazz de Jong) @Straatgedichtje dichten en tekenen, van 11:00 tot 12:00 uur. Neem je eigen stoepkrijt mee! De volle twee weken kun je, op het Lindeplein, een schilderij – in 4 delen – van Mariette du Maine bekijken. Je kunt in de weekenden een workshop boeken bij Valentine Juweliers in Ter Aar. Tijdens de zaterdagen van de !Triggr Kunstweken is er een spulletjesmarkt tegenover de Hervormde kerk. De openingstijden van deze spulletjesmarkt zijn: 19 juni van 13.00 tot 15.00 uur, 26 juni van 10.00 tot 14.00 uur en 3 juli van 10.00 14.00 uur.

 

Iedere locatie volgt zijn of haar eigen coronaregels. Een regel kan dus per locatie anders zijn. Let goed op winkels waar je met een maximum aantal mensen binnen mag zijn. Daar waar mogelijk hangt of staat de kunst in het raam / de etalage.

 

Via deze link vind je de plattegrond met de expositieplekken.

triggr

Gezinsviering zondag 13 juni

A.s. zondag 13 juni om 11.15 uur is er in de kerk weer een gezinsviering. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. We hopen na lange tijd van afwezigheid van de gezinsvieringen op een mooie opkomst van gezinnen. Kinderkoor De Vrolijke Noot zal de muzikale ondersteuning verzorgen.


In de kerk is een maximaal aantal bezoekers toegestaan. U kunt daarom vooraf reserveren via het secretariaat van de kerk. Telnr 0172- 602130, di. t/m vrij. 9.00 - 12.00 uur.