Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 19 - (10 mei 2021)
Agenda week 19

Maandag 10 mei:

-


Dinsdag 11 mei:

-

 

Woensdag 12 mei:

-

 

Donderdag 13 mei:

Alle leerlingen vrij i.v.m. Hemelvaart


Vrijdag 14 mei:

Alle leerlingen vrij

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 24 april: Sara Jacobs

Woensdag 28 april: Levi Dekker & Lucy Fräser.

Donderdag 29 april: Pip Hoogervorst

Zondag 2 mei: Shenoa Hoogervorst

Donderdag 6 mei: Karlijn Arnoldus

Vrijdag 7 mei: Julian Neef

Zaterdag 8 mei: Kaylee Loch

Zondag 9 mei: Djex Zwirs

Dinsdag 11 mei: Jessmay Egberts & Feline Speelman

Donderdag 13 mei: Wim van Dam & Dylan van Deuren

Vrijdag 14 mei: Bram de Graaf

ballonnen

Welkom

Maandag 10 mei start Pip Hoogervorst in groep 1/2B, de Panda's, bij juf Anja & juf Wendy. Feline Speelman start op woensdag 12 mei in groep 1/2C, de Kikkers, bij juf Rianne, juf Wendy & juf Lalita. Op donderdag 13 mei start Jessmay Egberts in groep 1/2A, de Paarden, bij juf Tineke & juf José. We wensen jullie allemaal een fijne en leerzame tijd op Aeresteijn!

Nationaal Programma Onderwijs

Beste ouders,


Vanuit een subsidie mogen we vanaf de meivakantie tot het einde van het jaar een mooi extra bedrag inzetten. Het gaat om de subsidie "Extra handjes". Wij waren al anderhalve maand bezig met een goed plan te maken voor de gelden die het Rijk beschikbaar zal stellen om de opgelopen vertraging van leerlingen door de coronaperiode aan te pakken. Dit plan is gemaakt op basis van observaties van leerkrachten, uitslagen van vragenlijsten zoals de oudertevredenheid, medewerkerstevredenheid en leerlingtevredenheid; Kanjersignaleringslijsten en uitslag van de CITO toetsen.


Helaas is er nog geen volledige duidelijkheid over de hoogte van die subsidie van dit nationale plan primair onderwijs, dus dit plan staan nog even onhold. Maar door de subsidie "Extra Handjes" kunnen we al op korte termijn een gedeelte van onze plannen op gaan starten.


Wij willen om veel redenen niet praten over opgelopen achterstanden of vertragingen. Wij gaan uit van het gegeven dat kinderen altijd in ontwikkeling zijn en dat ze nu staan waar ze staan en dat we ze met een goed perspectief weer zullen begeleiden naar een volgende stap in die ontwikkeling. Kinderen hebben hard gewerkt, u als ouders heeft gedaan wat u kon en ook door school is er veel gedaan. Om dan als dank voor al die inspanningen te zeggen dat kinderen een achterstand hebben opgelopen doet geen eer aan het werk van de kinderen van u en van ons als school.

 

Wat gaan we doen na de meivakantie tot het einde van het schooljaar?

* In de groepen 2 zal Bianca Veenhof 4 uur per week extra komen helpen zodat de leerkracht meer tijd heeft voor het werken in een kleine kring met de leerlingen uit groep 2. 

* In de groepen 3 zal Bianca Veenhof ook vier uur gaan werken met groepjes leerlingen en ze helpen met rekenen en lezen.

* In groep 4 zal een aantal kinderen extra les krijgen van Bryan Angenent op het gebied van rekenen, spelling en rekenen.

* Chantal Keijzer zal een dag in de bibliotheek gaan werken om onder andere kinderen te helpen met een goede keuze van hun leesboeken.

* Voor de groepen 5/6/7 zal Anoushka van Lingen twee ochtenden extra gaan werken met leerlingen die even wat extra begeleiding, aansporing, aandacht nodig hebben.

* Pam van Veen gaat één dag specialistische leerlingbegeleiding gaan bieden. Zij heeft daartoe in mei haar opleiding afgerond en in de afgelopen maanden heeft ze voor een aantal kinderen, die erg veel moeite hebben om tot rekenen te komen, al goed diagnostisch onderzoek kunnen doen en een behandelplan op kunnen stellen. Hier kan ze dan mooi mee doorgaan.

* Lizet van Bakel gaat één dag per week in de bovenbouw werken. Ze neemt dan een dag een klas, zodat de leerkracht andere werkzaamheden kan doen.

* Miriam Morelisse krijgt wat meer uren voor de administratie.

 

Heerlijk, even wat meer lucht voor iedereen om voor uw kind, onze leerling het goede goed te kunnen doen!

 

Wij zijn er blij mee.

 

Anneke

Cadeautje van de ouderraad

Vandaag vierden alle klassen de Koningsspelen op school. Helaas nog in aangepaste vorm, hopelijk volgend jaar weer wat uitgebreider. Omdat we als ouderraad toch iets voor de kinderen wilden betekenen, hebben we alle kinderen vandaag getrakteerd op een waterfles.

 

Handig in de klas, voor bij het sporten, buitenspelen of tijdens een dagje uit. Niet alleen handig, maar water drinken is ook nog eens heel gezond. Water is en blijft de beste dorstlesser. Natuurlijk kun je de fles ook vullen met andere drankjes, alleen voor frisdranken is deze fles niet geschikt.

 

Veel plezier met de waterflessen en namens de ouderraad wensen wij iedereen een hele fijne vakantie toe.

 

Ouderraad Aeresteijn

fles

Beweegpartner Sportdagen

Heb jij zin in een sportieve ochtend en/of middag in de meivakantie? Doe dan mee met de sportdag(en) op 5 en 6 mei bij Hockeyclub Alphen. Samen met leeftijdsgenootjes 4 uur lang allerlei verschillende sportieve activiteiten doen, zoals: hockey, korfbal, dans en nog veel meer! Deze activiteiten worden mede georganiseerd om verschillende verenigingen een plek te geven om hun specifieke discipline te laten zien. Hierdoor is de begeleiding in handen van echte professionals. Dus twijfel geen moment en schrijf je in!! Klik hier voor meer informatie.