Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 13 - (29 maart 2021)
Agenda week 13

Maandag 29 maart:

Ringaanpak groep 7A


Dinsdag 30 maart:

-


Woensdag 31 maart:

Ringaanpak groep 7A

Open Ochtend voor nieuwe ouders (digitaal)

12.45 uur - Theatersteijn groep 1/2C & 6/7C (digitaal)

 

Donderdag 1 april:

-


Vrijdag 2 april:

Alle kinderen vrij i.v.m. Goede Vrijdag

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera, alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Woensdag 31 maart: Jolijn Griffioen, Yfke van Lammeren & Mike Nieuwpoort

ballonnen

Bericht van juf Jolanda

Ik wil graag alle collega's, kinderen en ouders bedanken voor de leuke, lekkere en eigengemaakte cadeautjes. Alle lieve berichtjes op Facebook die Anneke mij doorstuurde omdat ik zelf geen Facebook heb. Het was een onvergetelijk afscheid waar ik nog heel lang van ga nagenieten.


Het was onze eigen keuze om te gaan verhuizen naar Beilen. We realiseren ons goed wat we achterlaten en dat is heel wat!


Ik ga jullie missen, maar nooit vergeten.


Lieve groet,
Jolanda Vermeulen

Vol zelfvertrouwen naar de brugklas

Het einde van het schooljaar komt steeds meer in zicht. In groep 8 zijn de keuzes voor de middelbare scholen gemaakt en de inschrijfformulieren de deur uit. Die overstap naar de middelbare school is een belangrijke en grote stap. De meeste kinderen kijken heel erg uit naar deze stap. Maar er zijn ook kinderen die er tegenop zien. Ze krijgen al buikpijn bij het idee, willen het er niet over hebben en maken zich zorgen over of ze wel vrienden krijgen. Zou jij graag willen dat:

- Je kind vol zelfvertrouwen aan het nieuwe avontuur op de middelbare school gaat beginnen?

- Je kind stevig in zijn/haar schoenen staat en zijn/haar eigen mening kan vormen en ook durft te zeggen?

- Nieuwe vrienden maken een stuk minder eng wordt?

- Je kind weer positief over zichzelf gaat denken en een positieve uitstraling laat zien in de brugklas?

Dat kan!

 

Ik geef tussen de meivakantie en de zomervakantie op donderdagmiddag de weerbaarheidstraining “Vol zelfvertrouwen naar de brugklas!” In een klein groepje van maximaal 4 kinderen gaan we aan de slag met leuke oefeningen en werkvormen om meer zelfvertrouwen te krijgen. We gaan kwaliteiten ontdekken zodat ze het mooie en goede aan zichzelf ontdekken. We oefenen situaties die ze tegen kunnen komen op de middelbare die lastig zijn. En zo krijgen ze in 6 bijeenkomsten (5 voor de zomervakantie en 1 na de zomervakantie) meer zelfvertrouwen en worden ze weerbaarder zodat ze die brugklas helemaal vol zelfvertrouwen aan kunnen!

 

Kijk voor meer informatie, data en kosten op mijn website: www.stralendensterkcoaching.nl

Of stuur een mailtje naar info@stralendensterkcoaching.nl

Of bekijk hier de flyer.

Weet je welkom!

 

Groetjes Marcia van der Werf, Praktijk Stralend & Sterk coaching voor kinderen en jongeren

Coronatesten bij kinderen

Alle GGD's stoppen met de onprettige diepe neustest bij kinderen. Vanaf 4 april krijgen alle kinderen tot twaalf jaar alleen nog maar een ondiepe neustest aangeboden, in combinatie met de keeltest.

De nieuwe landelijke lijn is afgesproken, nadat kinderartsen in de landelijke media hiertoe een oproep deden. Kinderartsen pleiten al sinds enkele weken voor een minder diepe coronaneustest voor kinderen. In het buitenland is genoeg bewijs dat een korter stokje ook prima werkt. Dat heeft geleid tot een nieuwe landelijke richtlijn: ‘De GGD's worden geadviseerd om vanaf 4 april bij kinderen in de basisschoolleeftijd de midnasale test af te nemen in combinatie met de keelswab’, is het nieuwe advies. De verwachting is dat de minder gevoelige test ertoe zal leiden dat ‘de testbereidheid van kinderen wordt verhoogd.’


Tot nu toe kregen kinderen te maken met dezelfde onprettige diepe neustest als volwassenen. Veel ouders wilden dat hun kind niet aandoen en hielden hun kind langer thuis. De testmedewerkers blijven het hetzelfde teststaafje gebruiken, maar zullen dit dus niet langer diep in de neus steken.

Paasfilm 2021

film