Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 12 - (22 maart 2021)
Agenda week 12

Maandag 22 maart:

-


Dinsdag 23 maart:

-


Woensdag 24 maart:

Grote Rekendag in de klassen

12.45 uur - Theatersteijn groep 1/2B, 3A & 7 (digitaal)

19.30 uur - Informatieavond voor ouders van bijna 4-jarigen (digitaal)


Donderdag 25 maart:

-


Vrijdag 26 maart:

-

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen, alvast van harte gefeliciteerd!

 

Woensdag 24 maart: Sanne van der Hoorn

ballon

Informatieavond en Open Ochtend

Woensdag 24 maart staat de informatieavond voor nieuwe ouders op de agenda, vervolgens is het op woensdag 31 maart tijd voor de open ochtend. In deze bijzondere tijd zullen we beide momenten digitaal laten plaatsvinden. Bekijk de flyer voor meer inhoudelijke informatie. Uiteraard zijn ouders van kinderen die net gestart zijn op school, ook van harte welkom!

Beslisboom basisonderwijs

Met deze beslisboom kun je bepalen of een kind wel of niet naar de kinderopvang/school mag.

Palmpasen

Dit jaar mogen we weer palmpaasstokken brengen bij de Aarhoeve. Natuurlijk in iets aangepaste vorm, want we kunnen niet naar binnen. Maar ondanks deze kleine aanpassing is het voor de mensen die in de Aarhoeve wonen erg leuk. Zeker nu veel dingen nog niet doorgaan.


In elke klas zal er een stok mooi versierd worden met knutsels en woorden. Alle kinderen van school mogen iets lekker meenemen dat we aan de stok kunnen hangen / mee kunnen geven naar de Aarhoeve. Belangrijk hierbij is dat het voorverpakte producten zijn. We hopen natuurlijk dat we dit jaar extra mooi versierde stokken, met lekkere etenswaren en mooie woorden, kunnen bezorgen. De kinderen kunnen t/m donderdag 25 maart hiervoor wat lekkers meenemen naar school. 

Nieuwsbrief IKC Langeraar

Via deze link vindt u de eerste nieuwsbrief over het IKC Langeraar. De plannen waren er al even, en nu gaan we dan ook echt van start. Met behulp van Dorpsraad Rondom de Plassen en uw reacties op de enquête is ervoor gekozen om het IKC te bouwen op de plek waar basisschool Aeresteijn nu al staat. Een mooie plek in het centrum van Langeraar, waar velen van u zelf uw basisschooltijd doorbrachten en waar de kinderen van Langeraar en Papenveer verder gaan werken aan hun eigen toekomst.

Project reparatie voegen H. Adrianuskerk

Binnenkort wordt een grote klus uitgevoerd aan de buitenzijde van de kerk. Delen van de voegen in de zuid-westgevel (de gevel aan de zijde van de pastorie) en de toren moet worden vervangen. Ze worden wat poreus en “lekken door”.

 

De klus gaat in totaal zo’n 3 maanden duren. De aanvang verwachten wij ergens halverwege maart, dus de doorloop is dan tot half juni. De kerk zal gedurende die periode wel bereikbaar blijven. Gedurende de gehele periode staan er steigers op de genoemde locaties, omheind door hekken. Maar er worden ook rijplaten neergelegd. En specifiek daarvoor vragen wij uw aandacht.

 

Bij aanvang van de klus wordt steigermateriaal en gebruiksmateriaal aangevoerd. Dat houdt in dat er werkverkeer zal zijn. Ter bescherming van het tegelwerk in ons kerkplein worden grote ijzeren rijplaten neergelegd vanaf ingang Langeraarseweg tot aan de zuidwestgevel van de kerk.

De rijplaten blijven gedurende het hele proces liggen. Ter plekke zullen ook borden staan.

 

Wij vragen u het volgende in acht te nemen:

- Het betreden van het bouwterrein (i.c. de ruimte waar de steigers staan, afgesloten door hekken) is verboden.

- Bij het aanrijden vanaf de toegangen tot het kerkplein extra op te letten bij het passeren van de rijplaten: deze hebben nu eenmaal randen en kunnen bij nat weer glad zijn.

- Voor de ouders van schoolgaande kinderen: Uw kinderen extra alert te maken op het oplopen of oprijden en oversteken van de rijplaten.

- Voor huurders van de voormalige kleuterschool en andere organisaties: Deze informatie in zijn algemeenheid te delen met uw huurders i.c. gebruikers van het kerkplein.

 

BeheerCommissie Parochiekern (BCP) Langeraar.

Tenniskids - TC Langeraar

Vorig jaar zijn we gestart bij TC Langeraar met Tenniskids Blauw. In de eerste fase van het Tenniskids programma maken kinderen, in de leeftijd van 4 tot 6 jaar oud, kennis met de basis van tennis en de tennisvereniging. Met verschillende eenvoudige en speelse oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden, waarbij plezier centraal staat. De oefeningen, zoals tik- en balspelletjes met en zonder racket, zijn volledig afgestemd op de leeftijd.

 

De volgende fase is Tenniskids Rood. Kinderen van 6 tot 8 jaar spelen met zachte rode ballen op een verkleind tennisveld. Ook hier staat spelenderwijs leren centraal.

 

Proefles

Wil jouw kind een keer komen proberen? Dat kan speciaal voor de kinderen van Aeresteijn gratis op woensdag 31 maart van 15:30 tot 16:30 uur. Trainer Mario staat dan voor jullie klaar voor een leuke kennismakingsles. Wij hebben rackets die de kinderen kunnen gebruiken. Wel graag even opgeven door een mail te sturen naar: mario@bandanasports.nl

 

Voor meer informatie, bekijk de flyer.

Centrum voor Jeugd & Gezin - Ouder zijn in tijden van Corona

Een jaar Covid-19. Een jaar vader of moeder zijn in tijden van verandering, onzekerheid, verlies, bezorgdheid en dubbele belasting. Misschien is of was jouw kind angstig voor het onbekende virus. Of was hij druk en dwars tijdens de sluiting van de speelzaal. Misschien heeft jouw kind geroepen dat de juf alles véél beter uitlegt (nadat je om 5.00 uur was opgestaan om de boel rond te krijgen). Gelukkig zijn ze weer naar school en opvang. En jij? Ben jij er nog? Bekijk hier de informatieve flyer van het Centrum voor Jeugd & Gezin.