Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 51 - (20 december 2021)
Agenda week 51

Maandag 20 december t/m vrijdag 24 december:

School gesloten, enkel open voor noodopvang

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 18 december: Feline Egberts

Zondag 19 december: Ayden Abbee

Woensdag 22 december: Viène van Oostwaard

Donderdag 23 december: Isa Hassing & Julian Speelman

ballon

Opvang door ouders

Onze school maakt onderdeel uit van SPO WIJ de Venen. Door het lerarentekort en het gebrek aan vervangers is er niet altijd een leerkracht beschikbaar. Soms zijn leerlingen daarom een dag thuis. Op een aantal scholen is door ouders aangeboden die dag opvang op school aan te bieden. Begin november hebben we u geïnformeerd dat we dit uit zullen zoeken. Dat hebben we inmiddels gedaan en er hier blijken nogal wat juridische haken en ogen aan te zitten als het gaat om het borgen van de sociale en fysieke veiligheid en de aansprakelijkheid. We hebben een kader uitgewerkt dat we bespreken met de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van SPO WIJ de Venen in januari. In de GMR zijn ouders en personeelsleden van onze scholen vertegenwoordigd. Daarna zullen wij u als ouders verder informeren. 

Digitaal lezen in de kerstvakantie

Bereslim
Op Bereslim staan geanimeerde prentenboeken (heel leuk, met bewegende figuren), bedoeld voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Nadat de ouders en kinderen samen een filmpje van een boek bekeken hebben, kunnen ze een tweede filmpje aanklikken met vragen en opdrachten bij het boek. Maar uiteraard is dit niet verplicht!

 

De Voorleeshoek
Op De Voorleeshoek worden bekende (prenten)boeken voorgelezen. Er staan veel titels op, voor kinderen van 0-4 jaar, 4-7 jaar en 7-10 jaar. Tijdens het voorlezen worden platen uit het boek getoond en klinkt klassieke muziek. Naast een grote hoeveelheid Nederlandstalige boeken staat er ook een selectie Engelstalige boeken op. En leuk voor de toekomst: De Voorleeshoek werkt aan filmpjes in het Pools, Turks en Arabisch (Marokkaans en Syrisch). De boeken zijn geordend per onderwerp en er zijn lange en korte filmpjes.

 

Bliksem!
Bliksem! is een digitaal interactief prentenboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar, heel geschikt voor kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren. Het is heel dynamisch en lijkt op een boek en game ineen.

 

Yoleo
Yoleo is een vorm van karaokelezen: lezen en luisteren tegelijk. Yoleo is speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar die lezen moeilijk vinden. Ze kunnen er zelfstandig mee aan de slag. Bladspiegel, lettergrootte en lettertype (bijvoorbeeld dyslexieletter) en ook de voorleessnelheid kunnen heel eenvoudig worden aangepast. Yoleo bevat zo’n 90 boeken. Er zit ook een game-aspect in: met het lezen verdienen de kinderen punten, waarmee ze een virtuele kamer kunnen inrichten.

 

www.jeugdbibliotheek.nl / de Online Bibliotheek
Via de website www.jeugdbibliotheek.nl of via de app Online Bibliotheek (telefoon en tablet) kunnen kinderen (0-18 jaar) gratis e-books en luisterboeken lenen. Voordelen van het lenen van e-books en luisterboeken: het kan 24/7 (dus ook buiten biebtijden), de boeken zijn nooit uitgeleend en dus altijd beschikbaar, je kunt op e-books en luisterboeken geen boetes krijgen (de boeken verdwijnen automatisch van je boekenplank als de uitleentermijn verstreken is) en er zijn diverse instelmogelijkheden om het lezen gemakkelijker te maken. De boeken zijn geordend op onderwerp en niveau.

 

Let op: voor de Online Bibliotheek is een aparte registratie nodig. Voor kinderen met een jeugdabonnement in de gewone bibliotheek (dat zijn dus alle kinderen van dBos-scholen) is die registratie gratis.

Persbericht Kerstvieringen

En weer is Kerstmis anders. Geen grote avondactiviteiten, geen volle nachtmissen, geen drukke huiskamers met familie en vrienden. En toch wordt het Kerstmis. En juist nu viert de Rooms-Katholieke parochiefederatie HH. Clara & Franciscus dit feest van geloof, hoop en liefde. De uitnodiging om je erop af te stemmen is er altijd en voor iedereen.

 

Er wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die er zijn. De familieviering (17.00 uur) en de nachtmis (21.00 uur) op kerstavond, alsmede de viering op kerstmorgen (9.15 uur) zijn te volgen via de livestream op tv.rkgroenehart.nl. De opnamen zijn ook nog later te zien.

 

Op Eerste Kerstdag, 25 december, bent u welkom bij de volgende vieringen:

* Aarlanderveen: 7.00 uur (herdertjesviering) en 9.15 uur

* Langeraar: 11.15 uur

* Hoogmade (De Schuur): 11.15 uur

* Leimuiden: 9.15 uur

* Nieuwkoop: 11.15 uur

* Nieuwveen: 11.15 uur

* Noorden: 11.15 uur

* Oud Ade: 9.15 uur

* Roelofarendsveen (Petruskerk): 9.15 uur

* Zevenhoven: 9.15 uur

 

Op Tweede Kerstdag (26 december) bent u welkom in:

* Langeraar: 10.00 uur

* Roelofarendsveen (Petruskerk): 10.00 uur

 

Vooraf reserveren voor de vieringen is noodzakelijk. Kijk op www.rkgroenehart.nl hoe u dat kunt doen.

Centrum voor Jeugd & Gezin - Kerstfeest aan tafel

Bij feestdagen denken we al snel aan veel en lekker eten. Een extra kerstkransje bij oma en een uitgebreid kerstdiner. En bij één oliebol met poedersuiker blijft het ook niet. Om daarna weer druk bezig te zijn met goede voornemens. Hoe hou je balans en geef je je kind toch dat ‘extra gevoel’ ?

 

Lees de flyer voor tips en meer informatie!

Oma-kleinkind schilderworkshop

In de kerstvakantie is er weer een leuke extra activiteit bij stichting !Triggr in Ter Aar. Op woensdagmiddag 29 december organiseren we de welbekende oma-kleinkind schilderworkshop. Onder leiding van Anja Spooner maak je samen één onvergetelijk schilderij. Uiteraard mogen er ook twee kleinkinderen mee of twee oma's met één kleinkind!

 

Deze workshop is gegarandeerd een mooie middag, vol gezelligheid en een herinnering om nooit meer te vergeten. Meer info vind je op de website.