Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 50 - (13 december 2021)
Agenda week 50

Maandag 13 december:

Wendy afwezig, Femke Hamwijk in groep 1/2C


Dinsdag 14 december:

Wendy afwezig, Femke Hamwijk in groep 1/2C

Anouk met verlof, Amber Hoogeveen in groep 4/6


Woensdag 15 december:

Vuurwerkvoorlichting groep 8A & B (door de wijkagenten)


Donderdag 16 december:

Wendy afwezig, Jantine Griffioen in groep 1/2B


Vrijdag 17 december:

Wendy afwezig, Jantine Griffioen in groep 1/2B

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 11 december: Beau Egberts

Zondag 12 december: Boas Heemskerk & Rosalie van der Hoorn

Maandag 13 december: Anna Koomen, Morlai Kamara & Faye Tamming

Woensdag 15 december: Beau Borghuis & Jelte Langeveld

Donderdag 16 december: Benthe Kouwenhoven

Vrijdag 17 december: Sterre Hoogervorst

ballon

Belangrijke agendapunten

Donderdag 23 december: Kerstdag in alle groepen + kerstlunch

Vrijdag 24 december: Alle leerlingen om 12.00 uur vrij i.v.m. kerstvakantie!

Welkom

Maandag 13 december start Anna Koomen in groep 1/2C bij juf Erika en juf Femke. We wensen Anna een hele fijne en leerzame tijd op Aeresteijn!

De schoolsluiting van november

Op dinsdag 23 november sloot de school en gedurende de dag werd het in de school steeds stiller. Op woensdag 24 november was de school echt dicht. Door de al geplande studiedagen heeft deze sluiting gelukkig niet veel onderwijstijd gekost. Ook doordat alle leerkrachten en veel ouders en leerlingen al zo flexibel zijn dat ook het thuisonderwijs meteen op dinsdag en woensdag alweer vorm kreeg. Tijdens de vrije dagen kwamen er nog meer positieve testmeldingen van besmette kinderen binnen. Op de vijfde quarantainedag kon er een test bij de GGD worden gedaan en ook daar kwamen nogal wat positieve meldingen uit, ook bij kinderen zonder klachten. Daardoor waren ook in de week voor Sinterklaas veel kinderen nog thuis. Deze afgelopen week is de rust weergekeerd en kregen we ook gelukkig nauwelijks meldingen binnen van positief geteste kinderen.


We hebben gemerkt dat veel gezinnen zich ook echt hebben gehouden aan de quarantaine en dat heeft een positief effect gehad op de rondrazende besmettingen in de klassen. We hopen dus dat door die week 'quarantaine voor veel groepen' en ook 'thuisblijven voor andere groepen' de corona in Langeraar een beetje uitgeraasd is zodat we allemaal fijn en gezond de kerstperiode in kunnen.

Poll m.b.t. eventuele schoolsluiting

Zowel de PO-Raad, als de Algemene Vereniging van Schoolleiders (de AVS), vragen naar de mening van directeuren en besturen voor wat betreft de laatste week voor de kerstvakantie. Er is in de media veel over te doen. Dinsdag 14 december is er weer een persconferentie, dan krijgen we te horen wat er wordt besloten.


Als school bereiden we ons voor op alle mogelijke beslissingen die de minister neemt, zodat we meteen kunnen schakelen. De PO-Raad en de AVS zitten aan tafel met de minister om ook hun visie te delen met de minister. Ik heb u gevraagd naar uw mening zodat ik die kan verwoorden richting PO-Raad, bestuur en AVS. Zo kunnen we met elkaar toch vooraf enige invloed uitoefenen op beslissingen die de minister neemt.


De mening die ik namens u als ouders, leerkrachten en medezeggenschapsraad (MR) kan verwoorden:
Wij willen graag openblijven tot aan de kerstvakantie!

 

Dat vond 89,5 % van de 105 ouders. 7,6 % van u wilde liever een vakantieweek extra en 2,9 % vond dat we dicht zouden moeten gaan met noodopvang en thuisonderwijs. Voor de leerkrachten: 68,4 % open, 26,3 % wilde wel een vakantieweek extra en 5,3 % wilde dicht met noodopvang en thuisonderwijs. MR: 100% gaat voor open!


Kortom: laten we hopen dat we open mogen blijven tot aan de kerstvakantie.

Ouderbijdrage schooljaar 2021-2022

Jaarlijks betalen alle ouders een ouderbijdrage voor hun kinderen die op Aeresteijn zitten. Van die ouderbijdrage organiseert de Ouderraad activiteiten voor alle kinderen.  Daarnaast dragen we bij aan verschillende activiteiten en kostenposten van de school, zoals Schoudercom, de talentenmiddagen en de bibliotheek. De ouderbijdrage van dit schooljaar innen wij rond 2 januari 2022.

 

Hoewel we de afgelopen jaren, ondanks corona, leuke uitgaven hebben gedaan voor de kinderen (waterflessen, extra traktaties, nieuwe stereo-installatie etc), realiseren wij ons dat u het gevoel kunt hebben dat we de afgelopen tijd minder hebben uitgegeven. Daarom hebben we voor dit jaar wat extra uitgaven op de planning staan. Elke klas mocht met elkaar een kerstcadeau ter waarde van €100,- uitkiezen. Dit konden allerlei soorten spelletjes zijn, die in de klassen blijven en waar alle kinderen direct van mee profiteren. Daarnaast pakken we dit jaar (onder voorbehoud van corona) groots uit met de schoolreis. Hiervoor sparen we jaarlijks een bedrag en dit vullen we dit jaar aan met geld uit onze reserves. Zo willen we ervoor zorgen dat het een onvergetelijke dag wordt voor alle groepen. Ook staat het pleinfestijn op de planning waar we natuurlijk weer een fantastische middag van willen maken en doen we een bijdrage voor het schoolkamp en afscheid van groep 8. Verder hopen we natuurlijk ook de reguliere activiteiten weer gewoon te kunnen organiseren. 

 

Is uw kind afgelopen jaar gestart en heeft u het formulier van de ouderbijdrage nog niet ingevuld? Dan kunt u dit alsnog doen. Het formulier zit in de tas die u bij het intakegesprek van de school heeft gekregen. Bent u het formulier kwijt en wilt u een nieuw formulier opvragen? Neem dan contact op met de penningmeester van de Ouderraad, Patrick van der Vlugt, door een bericht te sturen via Schoudercom naar de mailbox van de Ouderraad.