Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 45 - (8 november 2021)
Agenda week 45

Maandag 8 november:

Wendy afwezig, Femke Hamwijk in groep 1/2C

 

Dinsdag 9 november:

Wendy afwezig, Femke Hamwijk in groep 1/2C


Woensdag 10 november:

-

 

Donderdag 11 november:

Wendy afwezig, Jantine Griffioen in groep 1/2B

Tijs afwezig, Monique Diederik in groep 4/6

Sint Maarten

 

Vrijdag 12 november:

Wendy afwezig, Jantine Griffioen in groep 1/2B

Tijs afwezig, Monique Diederik in groep 4/6

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 6 november: Lola den Haan

Dinsdag 9 november: Mary Jajua

Vrijdag 12 november: Quinty Ragunath

ballon

Belangrijke agendapunten

Donderdag 25 november: Studiedag leerkrachten, alle leerlingen vrij!

Vrijdag 26 november: Studiedag leerkrachten, alle leerlingen vrij!

Maandag 29 november: Studiedag leerkrachten, alle leerlingen vrij!

Vrijdag 3 december: Sinterklaasfeest, groep 1 t/m 4 om 12.00 uur vrij

Maandag 6 december: Leerlingen van groep 1 t/m 4 mogen om 09.30 uur beginnen, dit is niet verplicht!

Vrijdag 17 december: 12.30 uur - Talentenmiddag groep 5 t/m 8

Woensdag 22 december: 17.00 uur - Kerstviering

Donderdag 23 december: Leerlingen van groep 1 t/m 4 mogen om 09.30 uur beginnen, dit is niet verplicht!

Vrijdag 24 december: Alle leerlingen om 12.00 uur vrij i.v.m. kerstvakantie!

Studiedag maandag 29 november

Vorige week is in de ouderinformatie gemeld dat er op maandag 29 november een studiedag gepland is die niet was opgenomen in het vakantierooster van 2021-2022. Een aantal ouders heeft daar vragen over gesteld.


Wat is de reden van deze studiedag?
Vorig jaar hadden we in de coronatijd, vlak na de stop van de lockdown, vijf studiedagen gepland staan. Deze studiedagen hebben we niet door laten gaan omdat we vonden dat we het u als ouders niet aan konden doen om na een periode van lockdown binnen een paar weken uw kinderen weer een hele week thuis te hebben. Eén van deze vijf studiedagen willen we alsnog inhalen. Het zag er lang naar uit dat we met de externe voor deze studiedag niet tot een geschikte dag konden komen. Dat bleek vorige week toch wél het geval te zijn. Vandaar dat deze inhaalstudiedag van vorig jaar toch dit jaar ingepland kon worden en wel op 29 november. De kinderopvang zal zoals gebruikelijk deze dag voor mensen die opvang afnemen open gaan. Mocht u zo in de problemen komen dat niemand uw kind die dag wil of kan opvangen, mag uw kind natuurlijk altijd op school komen zitten.


De vraag was ook van een enkele ouder of het inplannen van een studiedag 'zomaar kan'. Ja dat kan in dit geval omdat er vorig jaar vijf studiedagen zijn ingepland, die niet door zijn gegaan. We halen er daar niet vijf van in, maar één. Dus de kinderen komen geen lestijd te kort, in principe hebben ze zelfs vier dagen over.


Dan was er ook nog een vraag of er nog meer onverwachte studiedagen zullen volgen. Nee, er komen verder geen onverwachte studiedagen.


Met vriendelijke groet,

Anneke Zantboer

Vakantierooster 2021-2022

Via deze link vindt u nogmaals het vakantierooster van dit schooljaar, inclusief alle geplande studiedagen.

Brief WIJdeVenen - Coronamaatregelen

Geachte ouders/verzorgers,


Stijging aantal coronabesmettingen op de scholen
De afgelopen weken zien wij op een deel van onze scholen een stijging van het aantal leerlingen en collega’s die met corona te maken hebben. Dit leidt tot onderbrekingen in het onderwijs: leerlingen die thuis blijven, wisselende samenstelling in de groepen, vervangers voor de groep. Het leidt ook tot veel overleg tussen ouders en de school over iedere individuele situatie. Gelukkig zijn er ook nog scholen waar dit weinig speelt. In deze brief informeren wij u, mede naar aanleiding van de landelijke persconferentie van dinsdag 2 november, hoe wij hier de komende periode mee omgaan.

 

Vriendelijke groet,

Judith Rook

Douches gymzaal

De gemeente en de installateur zijn enkele weken bezig geweest met het oplossen van de problemen rondom het gebruik van de douches/legionellabesmetting in de gymzaal. Helaas heeft de gemeente ons laten weten dat, ondanks al het spoelwerk, eventueel omleggen van leidingen etc., er geen goede oplossing is gevonden om het legionellaprobleem op te lossen. In overleg met de gemeente is daarom besloten om de douches af te sluiten en de leidingen richting de douches af te koppelen en af te doppen, waardoor gebruik van de douches niet meer mogelijk is. Wij vinden dit uiteraard heel vervelend en hopen op jullie begrip.

Ouderlijk toezicht instellen

Veel kinderen spelen graag met een iPhone of iPad, maar hebben niet altijd in de gaten wat ze precies aan het doen zijn. Het gevolg kan zijn dat ze onbewust in-app aankopen doen, of terechtkomen bij content die niet voor kinderen geschikt is.

 

Het is daarom slim om ouderlijk toezicht, een digitaal kinderslot, in te stellen. Dit is vrij gemakkelijk te activeren, aangezien Apple zijn apparaten voorziet van veel mogelijkheden om specifieke onderdelen af te sluiten. Even googelen hoe dat moet en je kunt je kind onder toezicht weer meer laten genieten van de digitale mogelijkheden. 

Speelgoedruilmarkt in Ter Aar

Slim & duurzaam Sinterklaas vieren onder het motto: Ruilen is het nieuwe kopen!

 

Stichting !Triggr – cultureel centrum Ter Aar - De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en pakjesavond staat bijna voor de deur. Iedereen gaat weer in de vijfde versnelling om alle kadootjes op tijd ingepakt en wel in huis te halen en dat gaat niet altijd zonder stress. Daarnaast draait de pinpas overuren en de feestmaand is al zo kostbaar. Worden we langzaam niet wakker op het gebied van overconsumptie? Stichting !Triggr organiseert daarom de Swap Sint speelgoedruilmarkt op zondag 14 november 2021. Locatie: Middelweg 5, Ter Aar. Voor meer informatie, bekijk de flyer.

ruilmarkt