Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 41 - (11 oktober 2021)
Agenda week 41

Maandag 11 oktober:

Wendy afwezig, Sylvia Mulder in groep 1/2C

12.00 - 16.00 uur: boekenmarkt op intekening


Dinsdag 12 oktober:

Wendy afwezig, José Karperien in groep 1/2C

Anouk afwezig, Karlijn in groep 4/6

Vanaf 15.00 uur - Startgesprekken groep 1 t/m 8


Woensdag 13 oktober:

Tijs afwezig

20.00 uur - Vergadering ouderraad


Donderdag 14 oktober:

Wendy afwezig, Ingrid Litjens in groep 1/2B

Tijs afwezig, Monique Diederik in groep 4/6

10.00 uur - Onthulling naam IKC Langeraar (live te volgen via Facebook)

19.00 uur - Klusavond georganiseerd door de ouderraad

 

Vrijdag 15 oktober:

Wendy afwezig, vervanging nog niet bekend

Tijs afwezig

Nationale handwasdag

11.45 uur - Afsluiting Kinderboekenweek op het plein

12.00 uur - Start herfstvakantie! Alle kinderen vrij!

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zondag 10 oktober: Nikki Schrama

Dinsdag 12 oktober: Lynne den Boer & Kees van Dam

ballon

Welkom

Komende week komen er weer een aantal nieuwe leerlingen bij ons op school. Maandag 11 oktober start Nikki Schrama in groep 1/2A, de Paarden, bij juf José en juf Esther. Diezelfde dag start Lynne den Boer in groep 1/2B, de Panda's, bij juf Anja en de inval voor juf Wendy. Ook Malak Hassan start op 11 oktober, in groep 1/2C, de Kikkers, bij juf Erika en de inval voor juf Wendy. Woensdag 13 oktober start Kees van Dam in groep 1/2A, de Paarden, bij juf José en juf Esther.

 

We wensen jullie allen een hele fijne en leerzame tijd op Aeresteijn.

Kinderboekenweek

Een spannende opening van de Kinderboekenweek dit jaar! De nieuwe kinderboeken van de Kinderboekenweek lagen verstopt in de tunnel. Het regende namelijk zo hard dat juf Chantal ze daar even had neergelegd. Ze wilde er op het schoolplein wat over vertellen ter ere van de opening. Maar wat zagen we voordat juf Chantal wilde beginnen? Er kwam rook uit de tunnel en niet zo’n beetje ook! Juf Chantal belde snel naar de brandweer. De brandweer uit Nieuwveen en Ter Aar kwam ons helpen. Gelukkig werd de brand geblust en werden de boeken gered! En toen kon de brandweervrouw er ook nog eens uit voorlezen! Wat moesten we toch zonder de brandweer!!!

foto foto

De afsluiting van de Kinderboekenweek is vrijdag 15 oktober om 11.45 uur op het schoolplein. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Wanneer het tijd is om naar huis te gaan, mogen de kinderen direct mee met de ouders, zij hoeven niet meer terug de school in.

 

A.s. maandag 11 oktober is er nog de boekenwinkel op school. Er zijn nog wat plekjes, u kunt zich nog inschrijven via de mail die u eerder via Schoudercom van juf Chantal ontvangen heeft of via de ouderinformatie van vorige week.

Klusavond - Donderdag 14 oktober

Beste ouders/verzorgers,

 

De volgende klusavond staat gepland op donderdag 14 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur. Deze klusavond bestaat met name uit verven, ramen zemen en enkele klusjes. De tuin is voorlopig op orde, dus er zijn geen tuinwerkzaamheden bij. Wij zorgen uiteraard weer voor wat lekkers bij de koffie/thee. Mocht u niet kunnen op genoemde datum, geeft u dit dan even door via klusgroepaeresteijn@hotmail.com

 

Tot snel!

Groetjes de klusgroep

 

We verwachten op donderdag 14 oktober om 19.00 uur de ouders van:

klusavond

Ter info: We verwachten dat een volgende klusavond op dinsdag 18 januari is.

Bericht van de luizenpluis

Afgelopen week is in de groepen waar luis was, weer gecontroleerd. Alle andere groepen zijn luisvrij. De ouders van de betreffende groepen worden/zijn hierover geïnformeerd door de leerkracht.
 
Helpt u ons mee door uw kinderen af en toe ook zelf te controleren? Mocht het zo zijn dat u thuis luizen of neten bij uw kind(eren) constateert, zou het heel fijn zijn als u dit op school doorgeeft. Wij kunnen dan in de klas extra controleren, zodat een uitbraak beperkt blijft.

 

Ons team kan ook wel weer wat extra versterking gebruiken, daarom de volgende oproep:

Wij zoeken voor ons team Luizenpluizers

foto

Aan het enthousiasme van deze kinderen ligt het niet, maar we zoeken eigenlijk een leeftijdscategorie hoger... Is het misschien wat voor jou? Nu horen we iedereen mompelen, “nee, dat is echt niets voor mij”. Dan kunnen we elkaar de hand schudden, want alle moeders die zich bij de luizenpluis hebben aangemeld, gaan allemaal liever met de kinderen lezen, computeren of op schoolreis! Maar als iedereen het afschuift, komen we er niet en tenslotte zijn we allemaal verantwoordelijk voor een luisvrije school.

 

Dus wat moet je doen? Je even aanmelden bij Miriam van de administratie, loop een keer mee, dan zul je zien dat het echt niet zo verschrikkelijk is. Elke 1e woensdag na de vakantie doen we een rondje door de school we beginnen om 08.30 uur. Als we een paar moeders/vaders erbij kunnen vinden die ons willen helpen, zijn we binnen een uurtje klaar.

 

Werkgroep Luizenpluis

Jeugdactiviteit !Triggr

Wist je dat stichting !Triggr in de vakanties altijd een leuke activiteit voor de jeugd organiseert? In de kerstvakantie zelfs twee en wel op 29 december!

 

In de ochtend kan de jeugd meedoen aan het Fortnite-toernooi (inschrijven via deze link). In de middag kan de jeugd (tot en met 18 jaar) meedoen aan het nieuwst FIFA22-toernooi (inschrijven via deze link). Uiteraard worden de toernooien in toernooivorm gespeeld en is er een prijs voor de winnaar. Je speelt op de Playstation. Mars Game Events wordt ingehuurd om het geheel te verzorgen bij stichting !Triggr in Ter Aar. En het is nog gratis ook. Zorg dat je erbij bent en reserveer je ticket via de links.

fifa fortnite

Gezocht!!

Jule van der Ploeg uit groep 8B is haar Altior jasje kwijtgeraakt. Nu zijn er op school heel veel Altior jasjes, dus wellicht dat iemand per ongeluk het verkeerde jasje mee naar huis heeft genomen?

 

Jule haar naam staat op het etiket aan de zijkant van de jas en in de capuchon zitten koordjes (dat hebben niet alle Altior jasjes). Zou iedereen willen kijken of het jasje van Jule niet per ongeluk thuis aan de kapstok hangt? Wanneer hij gevonden wordt mag hij afgeleverd worden in groep 8B.

 

Alvast bedankt!