Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 43 - (25 oktober 2021)
Agenda week 43

Maandag 25 oktober:

Deze week is er weer luizencontrole

Wendy afwezig, Judith van Lent in groep 1/2C


Dinsdag 26 oktober:

Anouk met verlof, vervanging Suzanne Vlaar

 

Woensdag 27 oktober:

Tijs afwezig

12.00 uur - Groep 8 naar huis i.v.m. informatiemiddag VO voor greop 8 leerkrachten

13.30 uur - Leerlingraad

 

Donderdag 28 oktober:

Wendy afwezig, Jantine Griffioen in groep 1/2B

Anouk met verlof, Femke in groep 7

Tijs afwezig, Monique Diederik in groep 4/6


Vrijdag 29 oktober:

Wendy afwezig, Jantine Griffioen in groep 1/2B

Anouk met verlof, Femke in groep 7

Tijs afwezig, Monique Diederik in groep 4/6

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 16 oktober: Morris Egberts, Noah Hansen & Myla van der Jagt

Zondag 17 oktober: Jasper Rekelhof

Maandag 18 oktober: Mels van der Ploeg

Dinsdag 19 oktober: Mayson Schuurmans

Woensdag 20 oktober: Guus van der Hoorn, Fenne Klerkx

Donderdag 21 oktober: Nils Bon

Vrijdag 22 oktober: Noah Servinus

Zaterdag 23 oktober: Bente van Osnabrugge

Zondag 24 oktober: Daphne van Zeeland

Dinsdag 26 oktober: Mike Rademaker

Donderdag 28 oktober: Elif Cakir, Kim Kouwenhoven & Guus van Leijden

ballon

Welkom

Maandag 25 oktober start Nils Bon in groep 1/2C, de Kikkers, bij juf Erika en de inval voor juf Wendy. Dinsdag 26 oktober start Mayson Schuurmans in groep 1/2B, de Panda's, bij juf Anja en de inval voor juf Wendy. We wensen jullie allebei een hele fijne en leerzame tijd op Aeresteijn!

Zaterdag 30 oktober - Tuinklusochtend

Zaterdag 30 oktober is onze tuinklusochtend. Wij pakken dan de grotere klussen aan die in de tuin moeten gebeuren. Deze keer hebben we snoeiwerk en gaan we vlinderstruiken planten. Als u het leuk vindt ons hierbij te helpen (dat is in plaats van een klusavond, die komt dan voor u te vervallen) bent u van harte welkom! U kunt zich hiervoor opgeven via tuinklusochtend@hotmail.com

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wilt u kind voetballen, zwemmen, turnen of dansen (of een andere sport), maar is er thuis te weinig geld? Wij helpen! We betalen de contributie of het lesgeld en eventueel spullen zoals sportkleding en dansschoenen. Dit wordt gefinancieerd vanuit het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zoek hiervoor contact met de leerkracht. Voor meer informatie, bekijk de flyer.

Centrum voor Jeugd & Gezin - Zwemmen

In allerlei zwembaden en door verschillende organisaties wordt zwemles aangeboden.

*Waarom is zwemles belangrijk?

- zwemtechniek aanleren

- vertrouwd raken met water

- overleven in het water.

 

*Let altijd op de veiligheid. Ook nog bij kinderen die een diploma hebben. Ook een kind dat niet vaak zwemt of zwemmen in zwemwater met een stroming of golven, kan gevaarlijk zijn.

 

*Kun je geen zwemles betalen?

- neem contact op met de gemeente om te informeren naar de mogelijkheden, wanneer het lesgeld te hoog is.


Voor meer informatie, bekijk de flyer.

Gezocht! Majorettes / Twirlers

Op donderdagavond vanaf 17.45 uur trainen de majorettes van Drumfanfare Mavileo uit Leimuiden in sporthal 't Spant in Leimuiden. Naast de majorette optredens op straat, doen zij ook mee met twirlwedstrijden. Tijdens optredens en trainingen combineren zij dans met ballet en batontechniek (het ‘stokje’ van de majorette).

 

Iedereen vanaf ongeveer 6 jaar oud is welkom om een keer mee te trainen. Dus ook jongens en meiden die al wat ouder zijn. Wil je een keer meetrainen/kijken of heb je vragen? Stuur dan een mail naar: majorette@mavileo.nl

Denk mee Nieuwkoop

Ben jij op de hoogte van de lopende projecten op Denk Mee Nieuwkoop?

 

Tijdens de zomerperiode is het even rustig geweest op Denk Mee Nieuwkoop, maar graag attenderen wij jou weer op de lopende projecten en nieuwe statussen van de projecten:

*Met behulp van alle aangedragen suggesties op het voorlopige ontwerp van de Venenbuurt, is het ontwerp in de zomer definitief geworden. Bekijk het ontwerp hier. Met dit ontwerp gaat de aannemer aan de slag.
*Hoe is het nieuwe afvalsysteem voor onze inwoners? De gemeente is benieuwd. Daarom willen wij jou graag een aantal vragen stellen. Inmiddels hebben al meer dan 200 inwoners de enquête ingevuld. Jij nog niet? Reageer dan alsnog; dit kan tot en met 24 oktober.
*Wij zijn bezig met een Transitievisie Warmte en daarvoor was het van belang een beeld te krijgen van hoe inwoners tegen de warmtetransitie aan kijken en of ze bereid zijn te investeren in energiemaatregelen in de eigen woning. De resultaten van deze enquête zijn gedeeld op het platform. Ook is te lezen dat we nog in gesprek zijn met een klankbordgroep.
*In Langeraar werken we aan de ontwikkeling van een Integraal Kindcentrum (IKC). Meerdere inwoners hebben ideeën gedeeld over wat zij belangrijk vinden met betrekking tot de ontwikkeling van het IKC. Hier is een terugkoppeling op gegeven. Later dit jaar presenteren wij via het platform een nadere uitwerking van het stedenbouwkundig kader voor het IKC en de directe omgeving.


En ben je benieuwd naar jouw 'groene' kennis? Hou dan het platform in de gaten want binnenkort verschijnt er een klimaatquiz op DenkMee. Regelmatig worden er dus nieuwe projecten aan het platform toegevoegd.

 

Met vriendelijke groet,

Gemeente Nieuwkoop