Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 4 - (25 januari 2021)
Agenda week 4

Maandag 25 januari:

Deze hele week thuisonderwijs i.v.m. lockdown!

Deze week komt het rapport mee met de kinderen

Adviesgesprekken groep 8 (online)

 

Dinsdag 26 januari:

Adviesgesprekken groep 8 (online)

 

Woensdag 27 januari:

Adviesgesprekken groep 8 (online)

 

Donderdag 28 januari:

20.00 uur - Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad

 

Vrijdag 29 januari:

-

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zondag 24 januari: Nout van der Laan

Dinsdag 26 januari: Tim Koster & Milan Zwetsloot

Woensdag 27 januari: Mara Hoogervorst

Donderdag 28 januari: Jennifer Heyns

Vrijdag 29 januari: Ivan Rijnschot

ballonnen

Rapporten + Cito

Beste ouders,

 

Komende week is de week van de rapporten. Groep 8 krijgt het rapport gewoon mee naar huis op donderdag 28 januari. De leerlingen van de groepen 3 t/m 7 krijgen het rapport in de week van 25 januari. Hoe de leerkrachten dat precies zullen organiseren hoort u van de leerkrachten zelf. De leerkrachten zullen kiezen voor ophalen via een afhaalschema op intekening of zij bezorgen het rapport thuis. In de week daarop houden we dan digitaal de voortgangsgesprekken. Dit zal zoveel mogelijk zijn op de overlegmomenten die al gepland staan tussen u en de leerkracht.

 

Ook staan volgende week voor groep 8 de adviesgesprekken op de planning, deze zullen digitaal gevoerd worden. Normaliter vinden de voortgangsgesprekken voor de groepen 3 t/m 7 plaats in maart, de Cito resultaten van februari worden dan direct besproken. I.v.m. de lockdown is het nog niet duidelijk of de Cito voor deze groepen ook daadwerkelijk afgenomen zal worden. Overleg hierover vindt plaats binnen het bestuur van Wij de Venen, met de verschillende besturen binnen de regio en ook de landelijke trend wordt gevolgd. Mocht de Cito wel afgenomen worden, dan nemen de leerkrachten contact op indien de resultaten sterk afwijken. Uiteraard houden we u op de hoogte van de gang van zaken.

 

Met vriendelijke groet,

Anneke Zantboer

Studieweek 1 maart

De studieweek die gepland stond van 1 maart tot en met 5 maart gaat niet door. De kinderen gaan deze week dus gewoon naar school. We hebben hiervoor gekozen omdat de kinderen al heel veel thuis hebben moeten werken. Twee van deze vijf studiedagen zullen we echter wel ergens in het jaar gaan inhalen omdat we voor deze onderwerpen externen hebben gecontracteerd. Deze studiedagen willen we ├ęcht door laten gaan. Wanneer kunnen we nog niet zeggen. Het is belangrijk dat we dan allemaal inge├źnt zijn om deze studiedagen ook werkelijk fysiek bij elkaar te kunnen zijn. Uiteraard houden we u op de hoogte en laten we dit weten zodra we het zelf weten.


De voorjaarsvakantie 22 februari tot en met 26 februari gaat uiteraard wel door.


Mocht u nu hierdoor in de problemen komen omdat u een vakantie geboekt heeft in de studieweek, geen nood, dan gaat u gewoon lekker op vakantie. Dit is overmacht. Wel worden we daar graag van op de hoogte gesteld.

 

Met vriendelijke groet,

Anneke Zantboer

Brief van WIJ de Venen

Via deze link vindt u een brief namens het bestuur van WIJ de Venen. Dit omtrent de schoolsluiting t/m 8 februari 2021.

Collegeadvies locatie IKC Langeraar

Het college heeft besloten om aan de gemeenteraad te adviseren de huidige locatie van basisschool Aeresteijn te kiezen als de toekomstige locatie voor het IKC Langeraar. Op 4 maart zal dit advies besproken worden in de meningvormende raad en op 18 maart zal de gemeenteraad een besluit nemen. De vergaderingen van de gemeenteraad zijn eventueel te volgen via onze website: https://www.nieuwkoop.nl/gemeenteraad/

 

Op 17 februari organiseren we vanuit de gemeente een bijeenkomst voor direct omwonenden. Dat zijn de bewoners van 52 huizen/appartementen die rechtstreeks grenzen aan het perceel van de school. Doel van de bijeenkomst is om hen te informeren over het advies aan de gemeenteraad en vast te informeren hoe de ontwikkeling van het IKC wordt aangepakt en hoe zij als (beoogde) omwonenden hierbij betrokken zullen worden.

 

Na het raadsbesluit op 18 maart gaan we graag met alle betrokken partijen in Langeraar in gesprek over het vervolg, en hoe de ontwikkeling van het IKC kan aansluiten bij andere ontwikkelingen rondom het centrum en maatschappelijke gebouwen.

Leesboeken Tip

Wanneer uw kind thuis niet voldoende leesboeken heeft of graag iets anders wil lezen, kunt u hiervoor goed naar de bibliotheek online. De Aersteijnkinderen zijn ook allemaal lid van de "gewone" bibliotheek "Rijn en venen". In groep 1 heeft uw kind hiervan een pas gekregen. Mocht u de gegevens niet weten/de pas kwijt zijn, kunt u contact opnemen met de bibliotheek Rijn en venen voor deze gegevens. U logt in op de website:

www.onlinebibliotheek.nl

 

Er zijn veel boeken geschikt voor groep 3. Er zijn ook veel luisterboeken te vinden. Gebruik in de zoekfunctie AVI M3. Je vindt dan snel geschikte boeken. Zijn deze nog moeilijk? Zoek dan op AVI start.