Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 3 - (18 januari 2021)
Agenda week 3

Maandag 18 januari:

Deze hele week thuisonderwijs i.v.m. lockdown!

 

Dinsdag 19 januari:

-

 

Woensdag 20 januari:

-


Donderdag 21 januari:

-

 

Vrijdag 22 januari:

-

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 16 januari: Taim Ghrer

Zondag 17 januari: Liselotte van Bladel, Remas Ghrer & Thomas van der Hoorn

Vrijdag 22 januari: Riley van der Vegt & Milan van Weeren

ballonnen

Rapporten + Cito

Beste ouders,

 

Als de lockdownperiode toch langer mocht duren dan 25 januari dan doen we een aanpassing op de werkwijze rond de rapporten. Groep 8 krijgt het rapport gewoon mee naar huis op donderdag 28 januari. De leerlingen van de groepen 3 t/m 7 krijgen het rapport in de week van 25 januari. Hoe de leerkrachten dat precies zullen organiseren hoort u van de leerkrachten zelf. De leerkrachten zullen kiezen voor ophalen via een afhaalschema op intekening of zij bezorgen het rapport thuis. In de week daarop houden we dan digitaal de voortgangsgesprekken. Dit zal zoveel mogelijk zijn op de overlegmomenten die al gepland staan tussen u en de leerkracht.

 

In de week van 25 januari staan voor groep 8 de adviesgesprekken op de planning, ook deze zullen digitaal gevoerd worden. Normaliter vinden de voortgangsgesprekken voor de groepen 3 t/m 7 plaats in maart, de Cito resultaten van februari worden dan direct besproken. I.v.m. de lockdown is het nog niet duidelijk of de Cito voor deze groepen ook daadwerkelijk afgenomen zal worden. Overleg hierover vindt plaats binnen het bestuur van Wij de Venen, met de verschillende besturen binnen de regio en ook de landelijke trend wordt gevolgd. Mocht de Cito wel afgenomen worden, dan nemen de leerkrachten contact op indien de resultaten sterk afwijken. Uiteraard houden we u op de hoogte van de gang van zaken.

 

Met vriendelijke groet,

Anneke Zantboer

Studieweek 1 maart

De studieweek die gepland stond van 1 maart tot en met 5 maart gaat niet door. De kinderen gaan deze week dus gewoon naar school. We hebben hiervoor gekozen omdat de kinderen al heel veel thuis hebben moeten werken. Twee van deze vijf studiedagen zullen we echter wel ergens in het jaar gaan inhalen omdat we voor deze onderwerpen externen hebben gecontracteerd. Deze studiedagen willen we écht door laten gaan. Wanneer kunnen we nog niet zeggen. Het is belangrijk dat we dan allemaal ingeënt zijn om deze studiedagen ook werkelijk fysiek bij elkaar te kunnen zijn. Uiteraard houden we u op de hoogte en laten we dit weten zodra we het zelf weten.


De voorjaarsvakantie 22 februari tot en met 26 februari gaat uiteraard wel door.


Mocht u nu hierdoor in de problemen komen omdat u een vakantie geboekt heeft in de studieweek, geen nood, dan gaat u gewoon lekker op vakantie. Dit is overmacht. Wel worden we daar graag van op de hoogte gesteld.

 

Met vriendelijke groet,

Anneke Zantboer

KIES voor het kind

Niemand ‘kiest’ zomaar voor een scheiding. Zeker kinderen niet. Kinderen zijn loyaal aan hun ouders en ook afhankelijk van de mogelijkheden die hen geboden worden. Voor kinderen die de scheiding van hun ouders meemaken én hun ouders, is er KIES.

 

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Dat kunnen allerlei scheiding situaties zijn. De scheiding is minimaal 6 maanden geleden. KIES staat ook voor het recht van kinderen en jongeren om voor zichzelf te kiezen. Tenminste voor hun eigen gedachten, gevoelens, wat ze ervaren, wensen en hopen.

 

Voor meer informatie over wat KIES te bieden heeft, lees de flyer.