Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 37 - (7 september 2020)
Agenda week 37

Maandag 7 september:

Deze week geen plusklas en pluszorgklas

 

Dinsdag 8 september:

-

 

Woensdag 9 september:

-

 

Donderdag 10 september:

12.30 uur - Leerlingraad (voor de leden van vorig schooljaar)

 

Vrijdag 11 september:

-

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Dinsdag 8 september: Ilja van der Meer & Joep van der Jagt

ballon

Thuiswerken

Gezien deze coronatijd is de kans aanwezig dat er soms geen leerkracht aanwezig is, dit i.v.m. ziekte of i.v.m. ziekte van een huisgenoot. Indien er geen invaller beschikbaar is, zullen we overgaan tot thuiswerken voor de desbetreffende groep. 

 

Weten we een dag van tevoren dat er geen invaller is, dan krijgen de kinderen diezelfde dag nog hun spullen mee naar huis. De dag erna kan er dan direct gestart worden met thuiswerken. Horen we op de dag zelf dat er geen invaller is, dan komen de kinderen gewoon om 08.30 uur naar school. Ze krijgen hier hun spullen uitgedeeld en krijgen indien nodig nog een korte instructie. Rond 08.45 uur gaan de kinderen weer richting huis om daar verder te werken. Kinderen die echt opvang nodig hebben kunnen op school blijven om hun werk, zelfstandig, te maken. 

 

Thuiswerken geldt ook voor leerlingen die meer dan een week thuis zitten, de leerkracht zorgt ervoor dat deze kinderen digitaal aan kunnen haken bij de lessen. Indien een grotere groep kinderen tegelijk thuis zit, zal er direct digitaal aangehaakt kunnen worden bij de lessen. 

 

Op deze manier hebben wij gezorgd voor een back-up plan indien er klassen naar huis gestuurd moeten worden door een gebrek aan leerkrachten. Wij hopen dat u als ouders ook voor een back-up opvangplan zorgt, dit gezien het feit dat de kans groter is dat er dit jaar zo nu en dan thuisgewerkt zal worden.

 

De ouders van groep 3 t/m 8 hebben vandaag tevens een bericht ontvangen over het testen van de thuiswerkomgeving, wilt u dit ook daadwerkelijk dit weekend doen? Dank!

Bericht van de 'luizenpluis'

Afgelopen woensdag is er gecontroleerd in de klassen. Gelukkig kunnen wij u mededelen dat de school op dit moment geheel luisvrij lijkt te zijn. Heel erg fijn!

 

Helpt u ons weer mee dit zo te houden door uw kinderen af en toe ook zelf te controleren? Mocht het zo zijn dat u thuis luizen of neten bij uw kind(eren) constateert, zou het heel fijn zijn als u dit op school doorgeeft. Wij kunnen dan in de klas extra controleren, zodat een uitbraak beperkt blijft.

 

De woensdag na de herfstvakantie gaan wij weer in alle klassen langs. We hopen dat we u dan weer kunnen vertellen dat er geen luizen in de school zijn.

Klusavond

Beste ouders/verzorgers,

 

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en ook dit jaar worden er klusavonden en 2x een tuinklusochtend gepland. Vooralsnog pakken we alleen buiten de klussen op, zodat we onze afstand goed op 1,5 meter kunnen houden. Ook zullen we buiten de thee/koffie drinken. Mocht u om, bijvoorbeeld sanitaire redenen, toch naar binnen gaan, wilt u zich dan registreren bij de ingang? Mocht u dit schooljaar geen één avond kunnen geeft u dit dan vast door via klusgroepaeresteijn@hotmail.com.

 

De eerste klusavond is op woensdag 16 september. Of we later dit jaar nog binnen gaan klussen hangt af van alle ontwikkelingen. De data voor het voorjaar, wanneer we de tuin weer in gaan, krijgt u later van ons. 

 

Tijdens de tuinklusochtenden pakken wij de grotere klussen aan die in de tuin moeten gebeuren. Komende ochtend is dat vooral straatwerk. U kunt zich hiervoor opgeven in plaats van de klusavond via tuinklusochtend@hotmail.com. De datum voor de tuinklusochtend in het najaar is zaterdagochtend 31 oktober.


Mocht u 16 september al kunnen en wilt u gelijk uw steentje bijdragen voor dit schooljaar, laat het ons even weten via klusgroepaeresteijn@hotmail.com

 

Wij hebben er zin in en zorgen voor de koffie met wat lekkers.

Tot snel!

 

Groetjes de klusgroep

 

We verwachten op woensdag 16 september om 19:00 de ouders van:

 

Myla van der Jagt
Sophie van der Jagt
Ben Kakakis
Ayoeb en Aya Kamzoun
Elise en Noa Keijzer
Twan Kempenaar
Gino van Kersbergen
Fenne en Lieke Klerkx
Bo en Jesse Koeleman
Jurre Koeleman
Féline Kok
Nick Konst
Nout van der Laan
Yfke, Fedde en Jurre van Lammeren
Evy Langelaan
Jelte Langeveld
Elise Leers
Pepijn Lek
Shenna Lenting
Thijmen Arnoldus
Leah Egberts
Iben Holtz
Evi, Lotte en Isa Hassing
Sandy, Remas en Taim Ghrer
Noah Hansen
Thijs Kranenburg
Yashica Premchand
Rawad, Mouhamad, Yousef en Ferdous Sadiddin
Mats en Amy Wassenaar

 

Bibliotheek

In de eerste week van dit schooljaar, kon ook de bibliotheek weer geopend worden voor groep 3 t/m 8. We willen u vragen om alle boeken, die de kinderen geleend hebben voor de zomervakantie, weer mee terug te geven. We merken dat er steeds vaker boeken kwijt zijn. Afgelopen jaar hebben wij de bieb uitgebreid met heel veel nieuwe boeken, we willen dit ook graag zo houden. In groep 3 t/m 8 mogen de kinderen één boek mee naar huis nemen (met als uitzondering een extra boek voor een spreekbeurt of een extra boek in de zomervakantie).

Zondag 13 september - Gezinsviering

Op zondag 13 september om 11.15 uur is de Adrianusviering ter ere van onze patroonheilige. Om dit met elkaar en het begin van het nieuwe schooljaar te vieren, hopen we ook vele ouders met kinderen van Aeresteijn te mogen begroeten in de kerk.

kerk

Theaterlezen

We gaan bijna beginnen! Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8 en wil je ook nog meedoen, geef je dan snel op en kom gezellig theaterlezen in Nieuwveen! Theaterlezen is lekker samen lezen en leren hoe je theater kunt maken met jouw stem! De lessen staan in het teken van de kinderboekenweek: “Geschiedenis.” Elke maandag, vijf weken lang, komen we bij elkaar met in de laatste les een echt optreden voor publiek en natuurlijk applaus voor jou! We starten al op maandag 14 september om 15.30 uur. Dus wees er snel bij!

 

Het adres is Conradpark 18 in Nieuwveen. De kosten voor de training bedragen € 137,50. Dit is inclusief een eigen theaterleesboek, een werkboekje, iets te drinken en een kleine versnapering. Geef je snel op via het contactformulier op de website van R.T. praktijk Persoonsgericht leren of stuur een appje naar 0629462417. Zie ik jou ook? Gezellig!

 

Groetjes Daniëlle Borst-Griffioen

theaterlezen

Jeugdvoetbaldagen Altior

Speciaal voor jeugdspelers uit de regio die als een profvoetballer willen trainen is dit de kans! De Jeugdvoetbaldagen zullen plaatsvinden tijdens de herfstvakantie op donderdag 22 en vrijdag 23 oktober 2020, op het complex van Altior uit Langeraar, van 10.00 uur tot 16.15 uur.
 
Alle kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Je hoeft geen lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden!
 
De specifieke trainingen zullen worden verzorgd door professionele trainers. Men krijgt alle basistechnieken aangeleerd volgens de Wiel Coerver methode. De kinderen worden begeleid door een team van enthousiaste trainers. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zal de balvaardigheid en het zelfvertrouwen van de kinderen verder toenemen. Voor meer informatie, bekijk de poster.

INSCHRIJVEN:
Men kan zich inschrijven voor deze jeugdvoetbaldagen door hier te klikken. Iedereen mag zich aanmelden, men hoeft dus geen lid van een bepaalde vereniging te zijn. Verzoeken om samen met vrienden of vriendinnen in dezelfde groep zijn mogelijk.

Jeugdyoga in Ter Aar

Vanaf 8 september kan de jeugd vanaf 8 jaar meedoen met jeugdyogalessen bij stichting !Triggr, cultureel centrum, Middelweg 5 in Ter Aar. Voor meer informatie over stichting !Triggr, zie: www.triggr.nu. We starten met een serie van 6 lessen. De lessen worden begeleid door de ervaren, vriendelijke yogadocent Anneke Oudshoorn.

 

De les is op dinsdag van 16.15 tot 17.00 uur. De kosten zijn €15,- voor 6 lessen. Meer info en opgeven voor deze lessen: https://triggr.nu/agenda/jeugdyoga/. Wil je eens horen wat Anneke over de jeugdyoga te vertellen heeft, kijk dan dit filmpje. Vragen: mail naar info@triggr.nu of bel naar 06-23071268.