Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 40 - (28 september 2020)
Agenda week 40

Maandag 28 september:

-

 

Dinsdag 29 september:

20.00 uur - MR vergadering (digitaal)

 

Woensdag 30 september:

Start Kinderboekenweek

Theatersteijn groep 1/2A, 5A & 8 (digitaal)

 

Donderdag 1 oktober:

GGD Screening groep 7

 

Vrijdag 2 oktober:

-

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 26 september: Michael Bosma & Mees Theuns

Maandag 28 september: Norah van der Meer

Vrijdag 2 oktober: Jule van der Ploeg

ballon

Ontruiming

Ieder jaar wordt aan het einde van het kalenderjaar of aan het begin van het schooljaar het ontruimingsplan geactualiseerd. Dit plan hangt bij de klasdeur in een mapje met potlood/pen en leerlinglijst voor het geval de leerkracht zijn/haar mobiel niet bij zich heeft en niet in ParnasSys kan.


In de eerste weken van het schooljaar oefenen de leerkrachten met de kinderen 'hoe ze moeten handelen bij een ontruiming'. Dan volgt de echte ontruiming. Op 24 september 2020 hielden we met de leerlingen, leerkrachten, kinderdagopvang, peuterspeelzaal weer een echte onverwachtse ontruiming. Dit ging goed en vlot! Binnen twee minuten waren alle lokalen ontruimd en binnen acht minuten was bekend dat iedereen veilig buiten stond. We zetten de punten op de i wat betreft een aantal kleine details. 


Binnenkort oefenen we een inruiming. Als u nieuwsgierig bent naar ons protocol ontruiming en inruiming dan kunt u dat vinden op onze website.

Voortgangsgesprekken

Dinsdag 13 en donderdag 15 oktober staan de voortgangsgesprekken voor groep 1 t/m 8 op de planning. Gezien de huidige situatie is besloten deze, net als de informatieavond, digitaal plaats te laten vinden. Voorafgaand aan de gesprekken komt er weer een intekenlijst, u kunt op deze manier uw eigen tijd(en) kiezen. Op de dag zelf werken we weer met een link waarmee u digitaal kunt inbellen.

AVG & Toestemming beeldmateriaal

Als school zijn wij verplicht u te vragen naar toestemming voor het gebruik van beeldmateriaal van uw kind(eren). Wij hebben voor u een korte vragenlijst hierover klaargezet in Schoudercom. U kunt deze invullen via:

 

Op de desktop: via Mijn gegevens
In de App: via Meer > Privacy en overige vragen

 

Zou u zo vriendelijk willen zijn om deze in te vullen?


Alvast bedankt!

Kindcentrum Langeraar

Er wordt al hard gewerkt aan de tot standkoming van het Kindcentrum. Team Aeresteijn en team SKL (kinderopvang Liemeer) hebben regelmatig bijeenkomsten waarin gewerkt wordt aan een visie zodat straks alle neuzen dezelfde kant op staan. Dit gaat voorspoedig! Veel activiteiten en feesten worden al samen opgevangen, alleen wat is nu een Kindcentrum zonder naam? Daar hebben we jullie hulp voor nodig! Met dit filmpje willen we we jouw hulp vragen! Ben jij degene die straks ons nieuwe Kindcentrum van zijn naam heeft voorzien? We hopen dat jullie allemaal meedenken!


Idee├źn kunnen vanaf maandag 21 september tot vrijdag 16 oktober ingeleverd worden in de daarvoor bestemde brievenbussen. Deze vind je bij Aeresteijn, SKL en de Spar. Lever je jouw idee liever digitaal in? Dat kan door een mailtje te sturen naar l.kroes@wijdevenen.nl of door de QR code te scannen op de posters. Succes! Wij zijn heel benieuwd!

Wie komt ons biebteam versterken?

Nu is de mogelijkheid! We hebben na de zomervakantie afscheid genomen van Annette, Eva en Amy. Dank voor jullie inzet! Dat betekent wel drie lege plekken in de bieb. Het is geweldig dat er al twee ouders zijn overgestapt van de kleuterbieb naar de schoolbieb. Maar....

 

Wij zijn op zoek naar nog een ouder/oma/opa die het leuk vindt ons biebouderteam op dinsdagmiddag (om de week!) te komen versterken. De grootste taak is het innemen en uitlenen van boeken, maar ook leerlingen helpen een leuk boek uit te kiezen hoort erbij. Lijkt dit je leuk? Meld je dan aan om zo ons gezellige team weer compleet te maken! Wil je eerst eens meekijken, dan kan dat natuurlijk ook. We horen graag van je! Aanmelden kan bij Juf Chantal: c.keijzer@wijdevenen.nl

Kinderboekenweek 2020: En toen?

De kinderboekenweek start komende week op woensdag 30 september. Er is dit jaar geen gezamenlijke opening met alle kinderen tegelijk. De leerkrachten zullen deze ochtend in de klas openen met een voorleesverhaal passend bij het thema "en toen?" Later op de ochtend is er nog een landelijke digitale opening van de kinderboekenweek. 


Helaas is er dit jaar geen boekenwinkel op school. Dit gaat met de huidige coronamaatregelen niet lukken. Wel doen wij weer mee met de bonnetjesactie. Wanneer u in de periode van de kinderboekenweek kinderboeken aanschaft bij Haasbeek Herenhof en het bonnetje inlevert op school, krijgt de school een boekenbon voor 20% van het gekochte bedrag aan boeken. Afgelopen jaren hebben wij voor een mooi bedrag nieuwe boeken uit kunnen zoeken. Doet u ook weer mee? De bonnetjes mogen ingeleverd worden bij de eigen leerkracht. 

DigiD voor Coronatesten

Mocht u een afspraak willen maken voor een coronatest, dan is dit online mogelijk via Rijksoverheid.nl/coronatest. Om de afspraak te kunnen maken heeft u een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD kost gemiddeld drie dagen, het is verstandig om (ook voor uw kinderen) alvast een DigiD aan te vragen. Mocht het zover komen dat een coronatest noodzakelijk is, scheelt dit wachttijd. Ook m.b.t. de uitslag van de test kan het wachttijd schelen. Het inzien van de uitslag kan namelijk weer via de coronatest website door in te loggen met uw DigiD. Indien de uitslag negatief is staat dit hier eerder vermeld dan dat u gebeld wordt. Positieve testuitslagen worden echter nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD.

Heilig Vormsel 2021

vormsel

Kinderboekenweek workshop

In het kader van de Kinderboekenweek wordt er vanuit onze bibliotheek een workshop vloggen georganiseerd. Via deze link kan men zich hiervoor aanmelden. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar. We hebben workshops in zowel de nieuwe vestiging in Alphen Centrum als Boskoop. Het werkboekje zit alvast toegevoegd in deze bijlage!

Jeugdactiviteiten stichting !Triggr

Jeugdactiviteiten na de zomervakantie bij stichting !Triggr, aan de Middelweg 5 in Ter Aar:

- Jeugdyoga (vanaf 8 jaar), elke dinsdagmiddag van 16.15 tot 17.00 uur, door Anneke Oudshoorn. Meer informatie via deze link.

- Pianoles, door Rob de Best, elke woensdag en vrijdag. Neem met Rob contact op via rob@debestmuziek.nl

- Gitaarles, door Vladimir Spisiak, elke donderdag. Neem contact op met Vladimir, via vladospisiak@yahoo.com

- Iets verder weg, maar o zo leuk om te doen: Oma-kleinkind schilderworkshop op maandag 19 oktober, in de herfstvakantie. Meer informatie via deze link.