Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 38 - (14 september 2020)
Agenda week 38

Maandag 14 september:

Deze week geen plusklas en pluszorgklas

School op Seef Schoolbrengweek, iedereen te voet of met de fiets!

10.00 uur - Onthulling beeld (ouders kunnen dit volgen via livestream op Facebook)

 

Dinsdag 15 september:

Prinsjesdag

 

Woensdag 16 september:

19.00 uur - Tuinklusavond

 

Donderdag 17 september:

-

 

Vrijdag 18 september:

-

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Maandag 14 september: Emma Lynn van der Vlugt

Donderdag 17 september: Livia Jacobs

Vrijdag 18 september: Thijs Kranenburg

ballonnen

Welkom

Na de zomervakantie zijn ook Lindsay en Hailey van den Berg bij ons op school gestart. Lindsay in groep 7A en Hailey in groep 5A. We wensen jullie een fijne en leerzame tijd op Aeresteijn!

Informatieavond

Woensdag 23 september staat de informatieavond voor alle groepen op de planning. Wegens de coronamaatregelen kunnen we deze echter niet op school organiseren. We zijn druk bezig met digitale mogelijkheden om de avond zo goed mogelijk vorm te geven. Zodra er meer duidelijkheid is zullen we dit communiceren. Laat deze avond dus wel in uw agenda staan, want de groepsleerkrachten zullen zeker contact leggen met u.

Theatersteijn

Vanaf woensdag 23 september staat ook Theatersteijn weer op het programma. Ook dit kunnen we echter, wegens alle extra maatregelen, niet door laten gaan op de manier die u gewend bent. De groepsleerkrachten zorgen ervoor dat u de acts van uw kind(eren) digitaal kunt bekijken, zij zullen dit te zijner tijd zelf naar u communiceren.

Beslisboom Neusverkoudheid

Wegens de coronamaatregelen hebben we aan het begin van het schooljaar een kwaliteitskaart rondgestuurd waarin u o.a. heeft kunnen lezen wanneer kinderen wel/niet naar school mogen. Om dit te verduidelijken is er een beslisboom voor kinderen van 0 tot 6 jaar en voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Via de links vindt u beide bestanden. D.m.v. de stappen wordt snel duidelijk of uw kind wel/niet naar school kan indien er sprake is van neusverkoudheid.

Bibliotheek

In de eerste week van dit schooljaar, kon ook de bibliotheek weer geopend worden voor groep 3 t/m 8. We willen u vragen om alle boeken, die de kinderen geleend hebben voor de zomervakantie, weer mee terug te geven. We merken dat er steeds vaker boeken kwijt zijn. Afgelopen jaar hebben wij de bieb uitgebreid met heel veel nieuwe boeken, we willen dit ook graag zo houden. In groep 3 t/m 8 mogen de kinderen één boek mee naar huis nemen (met als uitzondering een extra boek voor een spreekbeurt of een extra boek in de zomervakantie).

School op Seef Schoolbrengweek

Komende week staat de School op Seef Schoolbrengweek centraal, in deze week willen we u extra oproepen om lopend of met de fiets naar school te komen. Vorige week hebben alle kinderen een envelop mee naar huis gekregen met daarin de ouder-kind challenge. Hiermee hopen we ook u als ouder meer bij de Schoolbrengweek te betrekken. We hopen namelijk dat ouders niet alleen in de Schoolbrengweek, maar ook de rest van het jaar vaker gaan lopen of fietsen naar school. Met de ‘challenge’ kunnen ouders en kinderen afspreken welke dagen zij (extra) lopend of op de fiets naar school gaan. Doet u ook mee?

Kledingcontainer

We mogen nog even genieten van een paar heerlijke zomerse dagen voordat oktober weer voor de deur staat. Maar wellicht bent u toch al begonnen met het uitzoeken van uw kledingkast? Bij deze willen we u erop attent maken dat de kledingcontainer nog steeds bij ons op het bovenplein staat. Alle kleding die hierin gedeponeerd wordt levert ons als school een klein bedrag op. Helpt u mee?

Leren leren bij !Triggr

Vanaf woensdagmiddag 16 september kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar meedoen aan de training 'leren leren' bij stichting !Triggr in Ter Aar. In totaal zijn er acht bijeenkomsten op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.15 uur. Voor meer informatie, bekijk de flyer.

Nieuws van JWorxout

Bij JWorxout staan er twee nieuwe programma's op het rooster. De 'YOFI Kids Worxout' en 'Freerunning'. YOFI geeft trainingen om kinderen op een laagdrempelige en speelse manier bewust te maken over het belang van optimale gezondheid. Bij Freerunning leer verschillende technieken zoals: springen, klimmen, zwaaien, trucjes en natuurlijk salto's. Voor meer informatie, bekijk hier de flyer van YOFI en Freerunning.