Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 23 - (1 juni 2020)
Agenda week 23

Maandag 1 juni t/m vrijdag 5 juni:

Vrij i.v.m. Pinksteren & studieweek

Belangrijke agendapunten

Maandag 8 juni:

Alle kinderen komen weer naar school!

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zondag 31 mei: Nikki van der Hoorn

Maandag 1 juni: Maud Kempenaar & Mats Wassenaar

Woensdag 3 juni: Laura Arnoldus

ballonnen

Groepen 2020-2021

Hieronder vindt u de groepsindeling voor komend schooljaar. De leerkrachten komen later in het plaatje, ook aan de leerlingverdeling wordt nog gewerkt.

 

Groep 1/2A

Groep 1/2B

Groep 1/2C

Groep 3

Groep 3/4

Groep 4

Groep 5

Groep 5/6

Groep 6/7

Groep 7

Groep 8

MR zoekt kandidaat

De medezeggenschapsraad is op zoek naar een nieuwe ouder die per direct plaats wil nemen in de MR. Vindt u het leuk om mee te praten en mee te denken over allerlei inhoudelijk zaken bij ons op school? Dan is de MR misschien wel wat voor u! Geef u dan snel op via medezeggenschapsraad@aeresteijn.nl. Mochten er meerdere kandidaten zich melden, zullen er verkiezingen worden gehouden.

Femke Kempkes

Femke is al hard aan het werk met het kunstwerk, mede dankzij al jullie bloemen. Zie hier een update waarin ze vertelt en laat zien wat de stand van zaken is. Bloemen kunnen nog steeds gemaild worden naar post@femkekempkes.nl.

Nieuwsbrief Archeon

Dit Pinksterweekend is er weer van alles te beleven in Museumpark Archeon. Volg de aangegeven route (tijdlijn) door het park en beleef de geschiedenis van Nederland. De reis begint in het mesolithicum waar je kunt boomstamkanovaren. Daarna ga je naar de eerste boeren waar je leert over de landbouw en een armbandje kunnen twijnen. Vervolgens door naar de brons- en ijzertijd, waar diverse gereedschappen van vroeger worden getoond.

 

In de Romeinse tijd breng je een bezoek aan het badhuis, de kruidentuin en de tempel van Nehalennia. Je kunt een fibula (Romeinse mantelspeld) maken en mee marcheren in het Romeins legioen. Om 13.30 of 15.30 uur is het spectaculaire gladiatorengevecht in de arena.

 

 Tot slot een bezoek aan Gravendam, het middeleeuwse stadje. Hier worden de ambachten getoond en kun je vilten, zwaardvechten, boogschieten en een kaarsje van bijenwas maken. De minderbroeders zingen normaal Gregoriaanse liederen in het middeleeuwse Klooster. Dit Pinksterweekend is er een kleine tentoonstelling ingericht waar je kunt luisteren naar de liederen van de broeders en onder andere het mooie verluchte zangboek kunnen bewonderen.

 

Voor meer informatie, lees hier de uitgebreide nieuwsbrief.