Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 17 - (20 april 2020)
Agenda week 17

Ook deze week is de school gesloten i.v.m. het Corona virus!

Alle afspraken en bijeenkomsten die in deze periode gepland stonden gaan logischerwijs niet door.

Belangrijke agendapunten

Maandag 27 april t/m vrijdag 8 mei: Meivakantie!

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd! Maak er een fijne dag van thuis!

 

Zondag 19 april: Sofie Langejans

Maandag 20 april: Eva Jacobs & Bob Sanders

Dinsdag 21 april: Stef van der Vlugt

Vrijdag 24 april: Sara Jacobs

ballonnen

Noodopvang in de meivakantie

Heeft u noodopvang nodig voor uw kinderen in de meivakantie? Dan kunt u zich wenden tot Stichting Kinderopvang Liemeer voor buitenschoolse opvang.

Thuis lezen

We zijn al weer even thuis, de meeste leesboeken zijn uit. Enige tijd geleden heeft u al een mail ontvangen met daarin tips om te kunnen blijven lezen in nieuwe boeken. Er zijn ondertussen wat aanvullingen, leuk om weer even naar te kijken. Zo kunnen de kinderen op een leuke manier in de meivakantie lekker blijven lezen en kijken. Daarnaast is er ook nog een leuke challenge van de bieb, waar we als school een nieuw biebboek mee kunnen winnen. Doen jullie ook mee?

 

Bibliotheek Rijn en Venen doet mee met de #ikleesthuischallenge. Zij volgen hiermee het initiatief van kinderboekenambassadeur Manon Sikkel, waarin zij heel Nederland oproept thuis veel te lezen en een leuke #ikleesthuis-foto online te delen. Zij nodigen leerkrachten, leerlingen en hun ouders daarom uit om:

1. Ons Facebook- en/of Instagramaccount te volgen (voor Facebook is dit: Educatie Bibliotheek Rijn en Venen, voor Instagram: educatiebibliotheekrijnenvenen).

2. Een #ikleesthuis-foto naar ons te mailen (deze foto plaatsen wij vervolgens op Facebook en Instagram; hiervoor geef je automatisch toestemming wanneer je ons een foto mailt).

 

Herkennen jullie de leerkracht in onze eerste #ikleesthuis-post? Wie volgt? Je kunt je foto mailen naar e.zwirs@bibliotheekrijnenvenen.nl. Vermeld daarbij in ieder geval de naam van jouw school. Want… de school die de meeste foto's instuurt wint een boek! 


Nieuwe lees initiatieven:
- Goed nieuws van de ThuisBieb-app. Deze app is nu te downloaden. In de ThuisBieb zitten 100 e-books, beschikbaar voor iedereen. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei. De app is vergelijkbaar met de VakantieBieb. Meer informatie lees je op deze site.
- Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je graag echte boeken wil lezen. Niet op een scherm, maar een fijn papieren boek in de achtertuin of op de bank. Lukt het niet of kun je de deur niet uit om deze zelf te halen, dan kun je ze door Haasbeek Herenhof ook laten bezorgen. Meer informatie hierover vind je op de  facebook pagina of de website van de winkel.
- De website van bieb is weer aangevuld met goede lees-, luister-, en kijktips. Zeker de moeite waard om even te kijken. Zo vind je er o.a. Skillsdojo cursussen; Leuke en leerzame video's voor kinderen 6+. Robots, apps, Micro bit, programmeren, wetenschap en technologie. Steeds meer jeugdboekenschrijvers gaan, vanwege het Corona-virus, delen van hun boeken voorlezen en online zetten op YouTube. (o.a. Jacques Vriens en Paul van Loon). De schoolschrijver; De serie Huisarrest bestaat uit 10 verhalen van 10 kinderboekenauteurs over 10 kinderen in quarantaine. Bekijk elke dag een nieuw verhaal. Verder geven schoolschrijvers in video’s veel leuke schrijfopdrachten. Klokhuis Masterclass; Leer een verhaal schrijven met tips van Anna Woltz.

Femke Kempkes

Er is al flink gehoor gegeven aan het tekenen van bloemen, super! Femke Kempkes is dan ook al druk bezig met alle inzendingen, kijk maar naar dit filmpje. Er zijn nog veel meer bloemen nodig, dus ga lekker aan de slag allemaal!

Het CJG is er nu ook voor jou!

Er wordt op dit moment veel van ouders en kinderen gevraagd. De dagelijkse zorg voor je gezin moet je wellicht combineren met thuisonderwijs en werken vanuit huis. Misschien ervaar je stress of zorg om je eigen ouders (opa en oma), of je werk en inkomen. Sommige kinderen varen wel bij het thuis zijn. Anderen missen het naar school of kindercentrum gaan enorm. De vriendjes, de juf, en de structuur die het geeft. Ze zijn extra druk of juist hangerig, of kunnen ’s avonds moeilijk in slaap komen. Dat alles bij elkaar kan er voor zorgen dat je vragen over opvoeden extra nijpend zijn. Er over praten met iemand die met je meedenkt kan dan helpen.

Daarvoor ben je van harte welkom bij het CJG.

 

De pedagogisch adviseur biedt een luisterend oor en denkt met je mee. Gesprekken met de pedagogisch adviseur gaan nu per telefoon of via Skype. Een afspraak maken voor een gesprek kan rechtstreeks door te bellen of te mailen naar Teuny Dibbits, tdibbits@ggdhm.nl, 088 308 47 57.

 

Als je je zorgen maakt en problemen dreigen op te lopen dan kun je contact opnemen met het Jeugd- en gezinsteams van Nieuwkoop. Aanmelden kan via: 088 254 23 56 of info@jgthollandrijnland.nl of op de website.

 

Het contact verloopt binnen kantoortijden via telefoon, WhatsApp of videobellen. Als je belt krijg je direct een hulpverlener aan de telefoon. Op dit moment is het soms druk. Laat een bericht achter dan nemen zij op hun werkdagen contact met je op. Voorzie je tijdens de meivakantie problemen dan kun je hierover ook contact opnemen met het CJG. Samen met jou wordt gekeken wat er mogelijk is.

 

Als je werkzaam bent in de cruciale sector en geen opvang voor je kind(eren) hebt dan kan er tijdens bij de kinderopvang voor opvang gezorgd worden. In dat geval kan je contact opnemen met de kinderopvangorganisatie waar u normaal ook opvang afneemt. Mocht u normaal geen gebruik maken van opvang dan kunt u contact opnemen met de gemeente via 140172 of via info@nieuwkoop.nl. Graag voor 24 april contact opnemen mocht u opvang nodig hebben.

Webinar 'Omgaan met spanningen binnen het gezin'

Op 28 april 2020 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin de webinar ‘Omgaan met spanningen binnen het gezin’ van Tischa Neve (kinderpsycholoog en opvoedkundige) over hoe om te gaan met spanningen binnen het gezin tijdens de coronacrisis. Dit gratis webinar is bedoeld voor alle ouders van kinderen van 2 – 12 jaar in de regio Hollands Midden. In dit artikel vindt u meer informatie en mogelijkheden tot aanmelding.

Webinar 'Autisme'

webinar