Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 11 - (9 maart 2020)
Agenda week 11

Maandag 9 maart:

-

 

Dinsdag 10 maart:

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 7

 

Woensdag 11 maart:

Nathalie Tsai in groep 1/2C

13.15 uur - Bijeenkomst leesconsulente voor ouders van groep 3

 

Donderdag 12 maart:

Femke Hamwijk in groep 1/2C

 

Vrijdag 13 maart:

-

Belangrijke agendapunten

Dinsdag 17 maart: Informatie-avond voor ouders van bijna 4-jarigen

Vrijdag 20 maart: Open ochtend voor ouders van bijna 4-jarigen

Vrijdag 3 april: Talentenmiddag groep 5 t/m 8

Vrijdag 10 april t/m dinsdag 14 april: Alle leerlingen vrij (Goede Vrijdag, Pasen & Studiedag)

Vrijdag 17 april: Koningsspelen

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zondag 8 maart: Aya Kamzoun

Maandag 9 maart: Xavi van den Brand

Dinsdag 10 maart: Kik van der Meijden, Michelle Hoogervorst en Kyano Rodermond

Woensdag 11 maart: Rosalie Rijnschot

Donderdag 12 maart: Lucas Lek & Luke van der Jagt

Vrijdag 13 maart: Tom Hoogenboom

Ballonnen

Welkom

Woensdag 11 maart start Kik van der Meijden in groep 1/2C bij juf Tineke. We wensen Kik een hele fijne en leerzame tijd op Aeresteijn!

Uitkomsten Oudertevredenheid

Dank voor alle ouders die de moeite hebben genomen om de oudertevredenheidsenquête in te vullen, met de uitkomsten hiervan kunnen we weer gericht aan de slag. Via deze link vindt u de uitslagen. U ziet welke gemiddelde cijfers er uit de vragenlijst zijn gekomen, de wijze waarop we deze cijfers als team geanalyseerd hebben en de doelen/acties voor komend schooljaar. Mooie plannen waar we weer vol enthousiasme mee aan de slag gaan!

Tosti-dag

U heeft het waarschijnlijk via SchouderCom al vernomen, maar voor iedere groep zullen er tosti-dagen in het leven geroepen worden. De ouderraad heeft namelijk tosti-ijzers aangeschaft, grote dank! De leerkrachten zullen aan de ouders kenbaar maken wanneer de groep een tosti-dag heeft, zodat de kinderen een goed voorbereide lunch mee kunnen nemen.

Project Vastenactie/Palmpasen

De periode van de Vastenactie gaat weer beginnen. We gaan in de klassen het project Vastenactie uitwerken in de komende periode tot Pasen. Met dit project gaan we op weg naar Pasen en maken de kinderen kennis met de verhalen die daarbij horen. Dit jaar gaat de opbrengst van de Vastenactie naar kleinschalige projecten rondom onderwijs. Op 26 maart zal diaken André van Aarle op school langskomen om te vertellen over de Vastenactie, Palmpasen en Pasen. Hij zal dan ook meer vertellen over de spaaractie van dit jaar. Daarnaast maken we met elke klas een Palmpaasstok. De stok wordt in de klas mooi versierd. De kinderen mogen van thuis weer allemaal lekkere dingen meenemen om aan de tak te hangen. De Palmpaasstokken worden gezegend in de Palmpasenviering van zaterdag 4 april in de kerk. De spaarpotten / enveloppen gaan naar de Vastenactie. De Palmpaasstokken zullen bij de Aarhoeve gebracht worden. De stokken worden neergezet in het restaurant van de Aarhoeve en alle lekkernijen die eraan zitten zullen verdeeld / uitgedeeld worden. Iedereen is van harte welkom om bij deze viering op 4 april aanwezig te zijn.

 

Over het vastenactieproject van dit jaar:

In deze vastentijd staan we met kinderen stil bij de toekomst. Bij hun eigen toekomst, hun plannen en dromen voor later. Maar ook bij de toekomst van andere kinderen. Er zijn in de wereld miljoenen kinderen voor wie een hoopvolle toekomst niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld omdat ze geen toegang hebben tot goed onderwijs. Juist voor deze kinderen is het belangrijk om te leren. Zo krijgen ze een eerlijke kans om later in hun eigen onderhoud te voorzien. Met het thema ‘Werken aan je toekomst’ wil Vastenactie aandacht geven aan de beroepen en het onderwijs dat daarvoor nodig is. Zonder onderwijs geen beroep. Zonder beroep geen toekomst! In de vastentijd leven we toe naar Pasen, het feest waarop we vieren dat Jezus opstond uit de dood. Pasen is het feest van de toekomst: Zelfs na de donkerste nacht maakt God een nieuw begin. Dat geeft hoop voor iedereen die het hoort.

Schoolschaatsen

Kom jij ook gratis kijken naar het WK schaatsen voor Studenten en daarna gratis schaatsen? Je krijgt ook nog training van een ervaren schaatstrainer. Heb je geen schaatsen, wij hebben schaatsen voor je!

Schoolschaatsen in Leiden, meld je voor 10 maart hier aan!

 

Programma woensdag 11 maart 2020 – Jaap Eden IJsbaan Amsterdam
*14.00 – 14.30 Ontvangst met Koek en Zopie op het terras van café de Jaap
*14.30 – 15.15 – 1500 meter mannen
*15.30 – 15.45 – prijsuitreiking 1500 meter
*15.50 – 16.10 – schaatsen huren en aantrekken
*16.20 – 17.20 – Gratis schaatsen op WK ijs