Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 10 - (2 maart 2020)
Agenda week 10

Maandag 2 maart:

Deze week geen plusklas en pluszorgklas

Deze week moeten alle inschrijfformulieren en OKR's van groep 8 binnen zijn!

José in groep 1/2A

 

Dinsdag 3 maart:

Mary in groep 1/2A

 

Woensdag 4 maart:

Sylvia Mulder in groep 1/2C

Luizencontrole

11.00 uur - Leerlingenraad

 

Donderdag 5 maart:

Judith van Lent in groep 1/2C

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 7


Vrijdag 6 maart:

Kunstmenu groep 7 & 8

Belangrijke agendapunten

Dinsdag 10 maart: Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 7

Dinsdag 17 maart: Informatie-avond voor ouders van bijna 4-jarigen

Vrijdag 20 maart: Open ochtend voor ouders van bijna 4-jarigen

Vrijdag 3 april: Talentenmiddag groep 5 t/m 8

Vrijdag 10 april t/m dinsdag 14 april: Alle leerlingen vrij (Goede Vrijdag, Pasen & Studiedag)

Vrijdag 17 april: Koningsspelen

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 22 februari: Steven van der Hoorn & Melvin Wansink

Maandag 24 februari: Jop Servaas

Dinsdag 25 februari: Iben Holtz, Amy Hoogervorst & Deen Zaalberg

Woensdag 26 februari: La Toya Blauw

Donderdag 27 februari: Jesse Koeleman

Vrijdag 28 februari: Thijs Lansue

Zondag 1 maart: Len Riethoven & Evi ter Schuur

Maandag 2 maart: Sam Slof

Dinsdag 3 maart: Dave van Doorn & Elise Leers

Donderdag 5 maart: Finn Bosland

Ballonnen

Welkom

Dinsdag 3 maart start Sam Slof in groep 1/2A bij juf José en juf Mary. We wensen je een hele fijne en leerzame tijd op Aeresteijn!

Opbrengsten Sociale Vaardigheden

A.d.h.v. de Kanjervragenlijst en de Leerlingtevredenheidsenquête brengen we in kaart hoe het gesteld is met de sociale veiligheid op school, hoe kijken de kinderen hier tegenaan? In groep 6 t/m 8 wordt dit onderwerp ook actief besproken in de klassen. In dit document vindt u de uitslagen van dit jaar, de evaluaties van de kinderen en de doelen voor komend schooljaar.

 

Ook onder de ouders is een tevredenheidsenquête uitgezet. Helaas is het aantal reacties nog te laag voor een betrouwbare opbrengst. Bij deze willen wij u nogmaals vragen de enquête in te vullen, dank alvast.

Project Vastenactie/Palmpasen

Na het jaarlijkse verkleedfeest en de carnaval begint de periode van de vasten(actie) weer. We gaan in de klassen het project Vastenactie uitwerken in de komende periode tot Pasen. Met dit project gaan we op weg naar Pasen en maken de kinderen kennis met de verhalen die daarbij horen. Dit jaar gaat de opbrengst van de Vastenactie naar kleinschalige projecten rondom onderwijs. Op 26 maart zal diaken André van Aarle op school langskomen om te vertellen over de Vastenactie, Palmpasen en Pasen. Hij zal dan ook meer vertellen over de spaaractie van dit jaar. Daarnaast maken we met elke klas een Palmpaasstok. De stok wordt in de klas mooi versierd. De kinderen mogen van thuis weer allemaal lekkere dingen meenemen om aan de tak te hangen. De Palmpaasstokken worden gezegend in de Palmpasenviering van zaterdag 4 april in de kerk. De spaarpotten / enveloppen gaan naar de Vastenactie. De Palmpaasstokken zullen bij de Aarhoeve gebracht worden. De stokken worden neergezet in het restaurant van de Aarhoeve en alle lekkernijen die eraan zitten zullen verdeeld / uitgedeeld worden. Iedereen is van harte welkom om bij deze viering op 4 april aanwezig te zijn.

 

Over het vastenactieproject van dit jaar:

In deze vastentijd staan we met kinderen stil bij de toekomst. Bij hun eigen toekomst, hun plannen en dromen voor later. Maar ook bij de toekomst van andere kinderen. Er zijn in de wereld miljoenen kinderen voor wie een hoopvolle toekomst niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld omdat ze geen toegang hebben tot goed onderwijs. Juist voor deze kinderen is het belangrijk om te leren. Zo krijgen ze een eerlijke kans om later in hun eigen onderhoud te voorzien. Met het thema ‘Werken aan je toekomst’ wil Vastenactie aandacht geven aan de beroepen en het onderwijs dat daarvoor nodig is. Zonder onderwijs geen beroep. Zonder beroep geen toekomst! In de vastentijd leven we toe naar Pasen, het feest waarop we vieren dat Jezus opstond uit de dood. Pasen is het feest van de toekomst: Zelfs na de donkerste nacht maakt God een nieuw begin. Dat geeft hoop voor iedereen die het hoort.

Rots & Water Training

De training Rots & Water start op vrijdagochtend 13 maart op Aeresteijn. Mocht u denken dat dit iets is voor uw kind, kunt u zelf de aanmelding regelen bij de praktijk.

rots en water

Peuter- & Kleutergym

Wanneer: Vanaf 7 maart, elke zaterdag m.u.v. schoolvakanties en feestdagen
Waar: Gymzaal Aeresteijn
Tijden: Peutergym: 09.30-10.15 uur
Kleutergym: 10.15-11.00 uur
Kosten: €49,95 voor een 10-rittenkaart (GRATIS proefles)
Meld je aan via: kidsgymlangeraar@gmail.com

Meer informatie vindt u in deze bijlage.

Gast aan tafel

Als jonge ouder heb je het vaak druk met van alles en nog wat, je gezin, je werk, je hobby’s en je sport om zomaar wat te noemen. En dan ook nog proberen om elke dag iets lekkers op tafel te zetten. Meestal lukt dat ook wel. Mensen die het druk hebben kunnen veel aan. Daarom durven wij het volgende te vragen. Al een aantal jaren organiseert de werkgroep diaconie Langeraar vanuit de kerk het project “Gast aan tafel” in de vastentijd. Dit jaar is dat van 26 februari tot en met 9 april. De bedoeling is om mensen uit de eigen omgeving wat beter te leren kennen en een paar uurtjes gezellig samen te zijn. Voor meer informatie en mogelijkheid tot aanmelding, lees deze bijlage.

Jeugdvoetbaldagen Altior

Speciaal voor jeugdspelers uit de regio die als een profvoetballer willen trainen is dit de kans! De Jeugdvoetbaldagen zullen plaatsvinden tijdens de voorjaarsvakantie op maandag 24 en dinsdag 25 februari, op het complex van RKSV Altior uit Langeraar, van 10.00 uur tot 16.15 uur. Voor meer informatie, lees deze bijlage.

Kinderkledingbeurs Nieuwkoop

Zaterdag 4 april is er weer een kinderkledingbeurs in de Steupel in Nieuwkoop, van 11.00 tot 13.00 uur. Op woensdag 4 maart, van 20.00 tot 21.00 uur worden de nummer voor de verkopers uitgedeeld, dit bij de scouting in Nieuwkoop.

kinderkledingbeurs

nummeruitgifte