Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 1 - (4 januari 2021)
Agenda week 1

Maandag 4 januari:

Deze week thuisonderwijs i.v.m. lockdown!

 

Dinsdag 5 januari:

-

 

Woensdag 6 januari:

-

 

Donderdag 7 januari:

-

 

Vrijdag 8 januari:

-

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 19 december: Ayden Abbee

Dinsdag 22 december: Viène van Oostwaard

Woensdag 23 december: Isa Hassing & Julian Speelman

Woensdag 30 december: Eve-Angeline Fräser & Amy Wassenaar

Vrijdag 1 januari: Ferdous Sadiddin & Rawad Sadiddin

Zondag 3 januari: Lieke Hoogervorst

Dinsdag 5 januari: Dylan Koeleman

Woensdag 6 januari: Djamila Shanks

Donderdag 7 januari: Thijmen Arnoldus, Tim Hoogervorst & Nick van der Hoorn

ballonnen

Welkom

Maandag 4 januari start Benthe Kouwenhoven in groep 1/2A (de Paarden) bij juf Tineke en juf José. Ook Faye Tamming komt die dag op school, in groep 1/2B (de Panda's) bij juf Anja, juf Wendy en meester Fons. Wij wensen jullie allebei een hele fijne en leerzame tijd op Aeresteijn.

Kerstfilm Aeresteijn

Vanochtend heeft u de link al ontvangen, maar ook via deze weg willen we de kerstfilm graag nog met u delen.

Via de link hieronder komt u bij de kerstfilm van Aeresteijn. Zonder dat de kinderen het wisten hadden zij ook een belangrijke rol! Er zullen dan ook veel herkenbare gezichten voorbijkomen.

 

Het kan zo zijn dat uw kind niet zichtbaar op beeld staat, dit komt door de instellingen die u heeft doorgegeven via Schoudercom (of juist niet heeft doorgegeven). U kunt hier altijd wijzigingen in aanbrengen. Wilt u dit dan ook aan de leerkracht doorgeven?

 

https://youtu.be/DUgNJx_nW4k

 

Voor nu wensen wij u veel kijkplezier! Ga er lekker voor zitten, het komende half uur bent u zoet! Maar bovenal wensen wij u fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar!!

Brief bestuur Wij de Venen

Namens het bestuur van Wij de Venen is er weer een brief omtrent de schoolsluiting voor u als ouders. Via deze link kunt u de brief lezen.

Kindje wiegen (de film)

Halverwege deze Corona-zomer, dachten veel mensen nog, dat alle beperkingen voor en rondom kerst wel achter de rug zouden zijn. Dat we weer een kindje wiegen op eerste kerstdag in de kerk konden gaan vieren. Een kerk vol kinderen met hun ouders, opa's en oma's. Maar zoals het nu gesteld is en er op dit moment maar 30 mensen de kerk in mogen, wordt het voor hen, voor ons en de kinderen lang niet zo leuk!

 

De betreffende werkgroepen uit de Clara en Fransiscus federatie hebben hun krachten gebundeld en samen iets moois bedacht. Dat is geworden Kindje Wiegen de film, Corona-veilig en een mooie kans om iedereen te betrekken bij dit mooie fenomeen.

 

Het kerstverhaal is verdeeld over de 11 kernen en overal wordt of een stukje van het kerstverhaal door kinderen nagespeeld of een kerstliedje gezongen door de kinderkoren. Vol enthousiasme hebben ongeveer 30 vrijwilligers en 100 kinderen ervoor gezorgd dat alles per kern met veel plezier is opgenomen. En zoals dat gaat op een filmset zijn de scenes en liedjes niet in volgorde opgenomen. Al deze losse stukjes zijn gemonteerd tot één mooie film. Kindje wiegen de film is te zien op:

 

1e kerstdag om 12.00 via YouTubekanaal t.v.RKGroenehart.nl

 

En als je kijkt vergeet dan niet om je op dit kanaal te abonneren en klik op dat duimpje omhoog!!

foto

Kerstmis in de kerk?

Met Kerstmis vieren wij dat Jezus geboren is in Bethlehem. En dat is groot nieuws. Maar dit jaar kunnen we niet naar de kerk om dat te vieren. Ook is er geen kindje wiegen zoals vorige jaren. Dat vinden wij heel jammer en daarom hebben wij een ander plan bedacht. We gaan op YouTube! Want de parochie heeft een eigen kanaal: tv.rkgroenehart.nl.

 

Op 24 december kun je daar om 19.00 uur kijken naar de gezinsviering mét een kinderkoor.

Op 25 december om 12.00 uur is er film te zien: ‘Kindje wiegen – de film’.

Als je op die tijd niet kunt kijken, is dat niet erg. Je kunt ook nog later terugkijken.

 

En in of om de kerk van jouw dorp is er ook iets te beleven. Er is geen viering, maar wel een mooie kerststal, of iemand die het kerstverhaal vertelt. Je kunt er naar toe gaan en een kaarsje aansteken. Allemaal zo veilig mogelijk voor iedereen. Wat is dan allemaal te doen? Dat kun je vinden op www.rkgroenehart.nl

 

Ik wens jullie een heel goed kerstfeest. Dat de geboorte van Jezus ons blij mag maken.

Unieke ervaring: Online kerstconcert!

Al jaren wordt de zondag voor kerst de traditionele ‘Kerstsamenzang’ georganiseerd in de Heilige Adrianuskerk in Langeraar. Tijdens dit concert kan het publiek, in een vaak bomvolle kerk, genieten van en meezingen met alle bekende kerstmuziek. Helaas zijn dit soort fysieke bijeenkomsten, gezien de coronamaatregelen, op dit moment niet toegestaan.

 

Muziek verbindt

De muzikanten van de kersverse Muziekvereniging Aer en Amstel (een fusie tussen Muziekvereniging Arti et Religioni uit Langeraar en Muziekvereniging Crescendo uit Nieuwveen) konden het niet over hun hart verkrijgen om dit concert aan iedereen voorbij te laten gaan en houdt de traditie graag in ere.

 

Maikel van Eijk, vice-voorzitter van Aer en Amstel: “Arti en Crescendo bestonden samen al meer dan 180 jaar! Echter is Aer en Amstel natuurlijk een nieuwe en onbekende naam. Zeker omdat de vereniging bestaat uit verschillende afdelingen (popkoor, jeugdopleiding, fanfare en melodisch slagwerkgroep) hadden we dit jaar grootste plannen om u te laten horen wat we doen en waar we voor staan. We gingen er helemaal voor! Helaas was dit alles door COVID-19 uiteindelijk niet mogelijk. Daarom zijn we nu ook zo blij dat we een alternatief voor het kerstsamenzang hebben gevonden. Muziek verbindt, en dat is iets wat in deze kerst misschien wel meer dan ooit relevant is. Aangezien u niet fysiek naar dit concert kunt komen, komt het concert naar u toe!”

 

Livestream concert

Het alternatief waar Van Eijk op doelt is een uniek ‘livestream’concert dat in samenwerking met de ‘werkgroep Kerstsamenzang Langeraar’ wordt georganiseerd. Op 20 december is dit concert via www.aerenamstel.nl/stream te volgen. Vanaf 18:45 uur is er een mooie introductie. Om 19:00 uur begint het echte concert. Hierin zijn de traditionele kerstliederen te horen, maar natuurlijke is er ook ruime voor verrassende andere kerstmuziek. Dit alles wordt gezongen en gespeeld door popkoor Happiness en de fanfare van Aer en Amstel. Ook spelen er diverse gastartiesten. De opnames voor dit concert vinden plaats op diverse locaties in de regio.

 

Corona-proof

Ook Louis Hoogervorst (voorzitter van de werkgroep Kerstsamenzang) is enthousiast: “Wat fantastisch dat we dit gezamenlijk hebben kunnen organiseren! Iedereen kan op deze manier thuis vanaf de bank of achter de computer genieten van dit concert. We denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. In deze bijzondere tijd is het goed om te zien dat we iets unieks hebben kunnen regelen voor de gemeenschap in de regio. We hopen dat u deze avond vanuit uw woonkamer geniet van dit bijzondere concert en dat we u volgend jaar weer kunnen uitnodigen voor een écht live concert!”

foto

Parkvilla Filmvertier

De kerstvakantie ziet er dit jaar anders uit dan andere jaren, de maatregelen geven weinig ruimte. ‘Maar vervelen is onnodig’, vertelt Cindy van der Hoorn, coördinator filmhuis Parkvilla. ‘Parkvilla heeft een afwisselend programma met kinderfilms samengesteld. Films die ook voor ouders leuk zijn!’ Er draaien twee animatiefilms voor 6+. Calamity is een film over girl power en won de juryprijs voor Beste Kinderfilm op Cinekid 2020. De film Wolfwalkers wordt gezien als de grote kanshebbers voor de Oscars. Voor de allerkleinsten vertoont Parkvilla de film Bings Kerstfeest. De peuters krijgen na afloop bij deze film een echt bioscoopdiploma. De Nederlandse familiefilm De expeditie van Familie Vos is een groot spannend avontuur. Voor meer informatie, klik hier.