Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 48 - (23 november 2020)
Agenda week 48

Maandag 23 november:

Fons Simon in groep 3B

19.30 uur - Vergadering ouderraad


Dinsdag 24 november:

Fons Simon in groep 3B

Juf Anoushka in groep 5/6B


Woensdag 25 november:

Juf Anouk in groep 6/7C

20.00 uur - Vergadering Medezeggenschapsraad


Donderdag 26 november:

-


Vrijdag 27 november:

-

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen van harte gefeliciteerd!

 

Zondag 22 november: Zoë ter Schuur & Ben Kakakis

Maandag 23 november: Babette Borghuis

Woensdag 25 november: Sander Overbeeke & Luuk Valentijn

Donderdag 26 november: Sem van der Zwet

ballon

Welkom

Maandag 23 november start Zoë ter Schuur in groep 1/2C bij juf Rianne en juf Lalita. We wensen Zoë een hele fijne en leerzame tijd op Aeresteijn.

MR zoekt nieuw lid

Met ingang van het nieuwe kalenderjaar zoekt de MR een nieuw lid. Eén van onze ouders gaat verhuizen en daardoor de MR verlaten. Je hoeft geen ervaring te hebben of heel veel te weten van onderwijs. Gewoon meedenken en contact houden met andere ouders is prima. De MR komt 6 à 7 keer per jaar bij elkaar om te vergaderen over het reilen en zeilen op school. We kijken onder andere naar beleid, de begroting en bij grote veranderingen mag de MR advies geven en soms instemmen. Heb je interesse of wil je meer weten over wat het precies inhoudt? Stuur dan een mailtje naar medezeggenschapsraad@aeresteijn.nl 

Kerstviering 2020

Ook de kerstviering zal dit jaar anders verlopen dan wij gewend zijn, helaas. De kerstviering op donderdagavond 17 december komt te vervallen. Momenteel kunnen we niet in grote groepen naar de kerk. De kinderen blijven wel op donderdagmiddag vrij. Op vrijdagochtend komen alle kinderen gewoon om 08.30 uur naar school en zullen we er in de klas iets gezelligs van maken. Een diner of ontbijt zit er dit jaar helaas niet in, laten we hopen dat het volgend jaar allemaal weer 'normaal' gevierd kan worden.

Project Advent

Ook dit jaar is er weer een nieuw project voor de periode van Advent. Met dit project gaan we samen met de klas op weg naar kerst. Het centrale thema is “welk cadeau heb jij te geven?”. We lezen de verhalen op weg naar kerst en gaan in gesprek over wat je allemaal cadeau kunt geven (speelgoed, iets te eten, hulp, een verhaal, een kus of echte knuffel).  We doen spellen, creatieve opdrachten en zingen liedjes. Diaken Andre van Aarle komt ook dit jaar weer op bezoek om ons te vertellen over advent en het kerstverhaal. 

WijdeVenen Corona-afspraken

In dit document vindt u meer informatie over het thuisblijven en de quarantaine regels bij corona besmettingen. Deze afspraken gelden binnen heel WijdeVenen

Webinar Kind & Media

Beeldschermgebruik door kinderen. Daar kun je je wel eens zorgen over maken. Tijdens deze avond bespreken we de voor en nadelen van het gebruik van beeldschermen en online media door kinderen. Je krijgt tips hoe je je kind mediawijs opvoedt.

 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met een mediacoach van Bibliotheek de Groene Venen twee Webinars over Kind en Media, een voor ouders van kinderen van 4 tot 8 jaar en een voor ouders van kinderen van 9 tot 12 jaar.


Voor meer informatie en mogelijkheden tot aanmelding, klik hier.