Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 47 - (16 november 2020)
Agenda week 47

Maandag 16 november:

Juf Rina in groep 3A

 

Dinsdag 17 november:

Juf Laura in groep 5A

 

Woensdag 18 november:

09.00 uur - Overleg ouderraad

 

Donderdag 19 november:

-

 

Vrijdag 20 november:

-

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zondag 15 november: Mila de Groot & Ryan Nieuwpoort

Donderdag 19 november: Noëlle van Rijn

Vrijdag 20 november: Gino van Kersbergen

ballonnen

Lampionnen

Onze burgemeester Robbert-Jan van Duijn riep alle dorpen op om mee te doen met de actie: Samen maken we het lichter.

 

Aeresteijn en de kerk hebben dit voor Langeraar en Papenveer samen opgepakt. Er werden wel driehonderd lampionnen geknutseld door kinderen van BSO De Qubus, peuterspeelzaal 't Rakkertje, kinderopvang Klein Steijntje, kinderen bij gastouders en kinderen van Aeresteijn.

 

Woensdag 11 november, in andere jaren de dag dat kinderen langs de deuren gaan om snoepjes te verzamelen, nu de dag dat kinderen een lichtje gingen brengen bij mensen die het in deze crisistijd nog zwaarder hebben dan anders. Ook Rotary Ter Aar leverde weer hulp. Vijf Rotarians, een ouder van school en pastor André hebben samen met de kinderen al die lampionnen rondgebracht. Zo zijn er héél veel lampionnen naar de Aarhoeve gebracht en in het restaurant neergezet. Op donderdag mochten dan alle bewoners een mooie lampion uit komen zoeken.

 

Dank je wel gemeente voor het initiëren van deze actie.

Dank je wel gemeente voor het aanleveren van de ledlampjes.

Dank je wel Rotary voor het rijden en begeleiden van de kinderen.

Dank je wel lieve kinderen van Langeraar en Papenveer voor jullie enthousiasme bij het maken en het bezorgen van de lampionnen.

Dank je wel kerk en André voor de overlevingspakketjes voor de kinderen die de lampionnen woensdag hebben rondgebracht en jullie enthousiasme voor dit project.

 

Samen maken we het lichter en laten we dat vooral vaker doen!

foto foto

foto foto

Inspectie van het onderwijs

De Inspectie van het Onderwijs hanteert onder de huidige Corona-omstandigheden het uitgangspunt ‘toezicht op afstand waar dat kan’. De inspecteurs komen alleen dan bij besturen en scholen op locatie als ze risico’s zien. Gelukkig is Aeresteijn een school waar ze geen risico's zien, dus waren wij op maandag 9 november aan de beurt voor een onlinegesprek met de inspectie. Wij konden ons daarop voorbereiden door drie verbeteritems te kiezen uit ons schoolplan en hier werden we uitgebreid op ondervraagd.

 

We hebben het gesprek als waardevol ervaren en de inspecteur heeft als een critical friend gekeken naar onze verbeteritems en daar feedback op gegeven. Ze sprak veel waardering uit. Vanaf augustus volgend schooljaar gaat de periode in van het vernieuwde toezichtskader en dan zullen alle schoolbesturen weer bezocht worden en wellicht ook alle scholen.

Sinterklaasjournaal Gemeente Nieuwkoop

Wat als er geen fysieke intochten kunnen plaatsvinden in de gemeente? Dan bedenk je gewoon iets anders! Daarom kun je vanaf 16 november Sinterklaas en zijn Pieten volgen via Youtube, RTV Hollands Midden en Nieuwkoops.nl

 

‘’Juist in dit soort tijden is het mooi om de krachten van meerdere comités te bundelen. Samen zorgen we voor een mooi alternatief waar we de jeugd en hun ouders hopelijk een groot plezier mee doen’’, aldus Jorrit Beugeling, één van de initiatiefnemers.


Het journaal, dat zijn debuut maakt in onze gemeente, volgt de avonturen van de Sint en zijn Pieten in de aanloop naar pakjesavond op 5 december. Het Sinterklaascomité, dat bestaat uit vertegenwoordigers uit alle kernen van de gemeente, biedt op deze manier een vrolijk alternatief voor de fysieke intochten die wegens corona niet plaats kunnen vinden dit jaar. ‘’Het sinterklaasfeest is van oudsher een periode waar kinderen volledig in opgaan en centraal staan. Met dit regionale sinterklaasjournaal willen we ervoor zorgen dat dit feest hun huisjes niet stilletjes voorbij rijdt.’’


Wat je allemaal kunt verwachten? Heel veel. Zo komen alle kernen van de gemeente aan bod, en heeft ook de burgemeester een rol. Vlogster Sara Verwoerd uit Langeraar presenteert het Nieuwkoops Journaal.