Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 42 - (12 oktober 20200
Agenda week 42

Maandag 12 oktober:

School op Seef groep 3 & 4

 

Dinsdag 13 oktober:

School op Seef groep 5 & 6

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 8 (digitaal)

 

Woensdag 14 oktober:

School op Seef groep 7 & 8

Theatersteijn groep 3A, 5/6B & 7A (digitaal)

 

Donderdag 15 oktober:

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 8 (digitaal)

19.30 uur - Vergadering ouderraad

 

Vrijdag 16 oktober:

School op Seef groep 1/2

12.00 uur - Alle kinderen vrij i.v.m. herfstvakantie

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Donderdag 15 oktober: Maud van den Berg

Vrijdag 16 oktober: Morris Egberts, Noah Hansen & Myla van der Jagt

ballon

Classroom

Tijdens het thuiswerken hebben wij Classroom geïntroduceerd in de groepen, zodat er gemakkelijk contact gelegd kan worden met de kinderen thuis. Op Classroom plaatsen de leerkrachten werkbladen, inloggegevens, e.d. Het nieuwe schooljaar is inmiddels alweer een aantal weken onderweg. Toch blijkt dat veel kinderen nog niet zijn aangemeld bij de Classroom pagina van hun groep. Via deze link vindt u nogmaals de handleiding om uw kind(eren) aan te melden bij de Classroom van hun groep. De unieke lesgroepcode ontvangt u van de leerkrachten.

 

De leerkrachten plaatsen het dag- of weekrooster op Classroom. Indien uw kind thuis zit kan er dus gewerkt worden a.d.h.v. dit rooster. De roosters zullen niet apart verstuurd worden, alle kinderen dienen aangemeld te worden bij Classroom. Wanneer een leerkracht thuis zit met corona gerelateerde klachten en er geen invaller beschikbaar is, werken alle kinderen thuis. Ook dan zal de communicatie via Classroom verlopen. Indien een leerkracht echt ziek is en niet in staat is om vanuit huis te werken, bieden we geen thuisonderwijs.

Verkeersouders School op Seef

D.m.v. School op Seef werken wij aan onze verkeerslessen. Dit zijn praktische lessen die worden uitgezet op het schoolplein of in de buurt. Ook dit schooljaar zoeken wij daarom weer verkeersouders voor de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8, in totaal dus vier ouders. Van de verkeersouders willen wij vragen om aanwezig te zijn op de dag dat uw groep(en) verkeersles heeft/hebben. U instrueert de overige hulpouders en zet samen met hen de diverse activiteiten klaar. Dit betekent dat u op die dag bij twee of drie groepen de organisatie van de activiteiten coördineert. De groepsleerkracht informeert u op voorhand over de les die gegeven wordt en de groepsleerkracht regelt ook zelf de overige hulpouders. Hieronder vindt u de planning van de School op Seef rondes voor dit schooljaar.

 

I.v.m. de coronamaatregelen is het van belang dat alle regels goed worden nageleefd. De lessen vinden sowieso altijd buiten plaats, maar u bent zelf verantwoordelijk voor de 1,5 meter afstand t.o.v. volwassenen.

 

Groep 1/2:

- Vrijdag 16 oktober (08.30 - 11.45 uur)

- Woensdag 17 februari (08.30 -  12.15 uur)

- Woensdag 19 mei (08.30 - 12.15 uur)

 

Groep 3/4:

- Maandag 12 oktober (08.30 - 12.15 uur)

- Maandag15 februari (08.30 - 12.15 uur)

- Maandag 17 mei (08.30 - 12.15 uur)

 

Groep 5/6 (ronde 3 regelen de leerkrachten)

- Dinsdag 13 oktober (08.30 - 11.00 uur)

- Dinsdag 16 februari (08.30 - 11.00 uur)

 

Groep 7/8 (heeft slechts twee praktijklessen)

- Woensdag 14 oktober (09.45 - 12.15 uur)

- Donderdag 18 februari (09.45 - 12.15 uur)

 

Lijkt het u leuk om deze taak op u te nemen? Wij horen het graag! Aanmelden kan door te mailen naar l.kroes@wijdevenen.nl

Kinderboekenweek 2020 - Bonnetjesactie

Dit is het laatste weekend om mee te doen met de bonnetjesactie. Wanneer u in de periode van de kinderboekenweek (tm 10 oktober) kinderboeken aanschaft bij Haasbeek Herenhof en het bonnetje inlevert op school, krijgt de school een boekenbon voor 20% van het gekochte bedrag aan boeken. Afgelopen jaren hebben wij voor een mooi bedrag nieuwe boeken uit kunnen zoeken. Doet u ook weer mee? 


De bonnetjes mogen ingeleverd worden bij de eigen leerkracht. 

Kindcentrum Langeraar

We hebben jullie hulp nodig! Bedenk jij de naam van ons nieuwe Kindcentrum? Bekijk hier nogmaals het filmpje, we hopen dat jullie allemaal meedenken! Ideeën kunnen tot vrijdag 16 oktober ingeleverd worden in de daarvoor bestemde brievenbussen. Deze vind je bij Aeresteijn, SKL en de Spar. Lever je jouw idee liever digitaal in? Dat kan door een mailtje te sturen naar l.kroes@wijdevenen.nl of door de QR code te scannen op de posters. Succes! Wij zijn heel benieuwd!

Ventilatie schoolgebouwen

Via deze link vindt u meer informatie vanuit het bestuur over de ventilatie van de schoolgebouwen van WIJ de Venen.

Jeugdvoetbaldagen Altior

Speciaal voor jeugdspelers uit de regio die als een profvoetballer willen trainen is dit de kans! De Jeugdvoetbaldagen zullen plaatsvinden tijdens de herfstvakantie op donderdag 22 en vrijdag 23 oktober 2020, op het complex van Altior uit Langeraar, van 10.00 uur tot 16.15 uur. Uiteraard zijn er maatregelen getroffen om de dagen coronaproof te maken!


Alle kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Je hoeft geen lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden!


De specifieke trainingen zullen worden verzorgd door professionele trainers. Men krijgt alle basistechnieken aangeleerd volgens de Wiel Coerver methode. De kinderen worden begeleid door een team van enthousiaste trainers. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zal de balvaardigheid en het zelfvertrouwen van de kinderen verder toenemen.


Het moderne voetbal eist een dynamische balvaardigheid en deze zal de jeugd verwerven nadat ze de bewegingen met de bal technisch goed beheersen. Door gevarieerde oefenvormen en ontelbare snelle acties te hebben gemaakt heeft de speler zijn handelingssnelheid sterk ontwikkeld. Het aan- en meenemen van de bal en het verkrijgen van een prima traptechniek gaat hierdoor veel gemakkelijker, omdat het totale balgevoel enorm vooruit gaat. Dit gebeurd door veelzijdige techniektraining. Dankzij een individuele techniekverbetering is het mogelijk het collectieve spel op een veel hoger niveau te brengen. Spelers worden zelfbewuster en eisen meer en meer de bal op.


INSCHRIJVEN:
Men kan zich inschrijven voor deze jeugdvoetbaldagen door hier te klikken. Iedereen mag zich aanmelden, men hoeft dus geen lid van een bepaalde vereniging te zijn. Verzoeken om samen met vrienden of vriendinnen in dezelfde groep zijn mogelijk.