Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 41 - (5 oktober 2020)
Agenda week 41

Maandag 5 oktober:

20.00 uur - Jaarvergadering ouderraad en medezeggenschapsraad (digitaal)

 

Dinsdag 6 oktober:

-

 

Woensdag 7 oktober:

Theatersteijn groep 1/2B, 3B & 6/7C (digitaal)

 

Donderdag 8 oktober:

GGD screening groep 7

 

Vrijdag 9 oktober:

-

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 3 oktober: Linn van Eijk

Zondag 4 oktober: Tygo Egberts

Dinsdag 6 oktober: Riv van Eijk

Donderdag 8 oktober: Ben den Haan

ballon

Welkom

Maandag 5 oktober start Klaudia Kowasz in groep 3B bij juf Sandra en juf Marina. We wensen Klaudia een hele fijne en leerzame tijd op Aeresteijn!

Classroom

Tijdens het thuiswerken hebben wij Classroom geïntroduceerd in de groepen, zodat er gemakkelijk contact gelegd kan worden met de kinderen thuis. Op Classroom plaatsen de leerkrachten werkbladen, inloggegevens, e.d. Het nieuwe schooljaar is inmiddels alweer een aantal weken onderweg. Toch blijkt dat veel kinderen nog niet zijn aangemeld bij de Classroom pagina van hun groep. Via deze link vindt u nogmaals de handleiding om uw kind(eren) aan te melden bij de Classroom van hun groep. De unieke lesgroepcode ontvangt u van de leerkrachten.

 

De leerkrachten plaatsen het dag- of weekrooster op Classroom. Indien uw kind thuis zit kan er dus gewerkt worden a.d.h.v. dit rooster. De roosters zullen niet apart verstuurd worden, alle kinderen dienen aangemeld te worden bij Classroom. Wanneer een leerkracht thuis zit met corona gerelateerde klachten en er geen invaller beschikbaar is, werken alle kinderen thuis. Ook dan zal de communicatie via Classroom verlopen. Indien een leerkracht echt ziek is en niet in staat is om vanuit huis te werken, bieden we geen thuisonderwijs.

Voortgangsgesprekken

Dinsdag 13 en donderdag 15 oktober staan de voortgangsgesprekken voor groep 1 t/m 8 op de planning. Gezien de huidige situatie is besloten deze digitaal plaats te laten vinden. Voorafgaand aan de gesprekken komt er weer een intekenlijst, u kunt op deze manier uw eigen tijd(en) kiezen. Op de dag zelf werken we weer met een link waarmee u digitaal kunt inbellen.

Memory Kinderboekenweek

Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek geopend. Dit jaar is het thema 'en toen'. Kortom, we gaan terug in de tijd! Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar de jeugdfoto's van de leerkrachten? Dan is dit uw kans! Speel de memory via deze link en probeer de leerkrachten te koppelen aan de juiste foto. Succes!

Kindcentrum Langeraar

We hebben jullie hulp nodig! Bedenk jij de naam van ons nieuwe Kindcentrum? Bekijk hier nogmaals het filmpje, we hopen dat jullie allemaal meedenken! Ideeën kunnen tot vrijdag 16 oktober ingeleverd worden in de daarvoor bestemde brievenbussen. Deze vind je bij Aeresteijn, SKL en de Spar. Lever je jouw idee liever digitaal in? Dat kan door een mailtje te sturen naar l.kroes@wijdevenen.nl of door de QR code te scannen op de posters. Succes! Wij zijn heel benieuwd!

Nieuws vanuit de bibliotheek

Zoals veel ouders inmiddels wel gehoord zullen hebben, zijn er heel veel nieuwe boeken aangeschaft voor in onze schoolbibliotheek. Er is voor ruim €12.000 aan nieuwe boeken om te lezen. Daar zijn wij heel blij mee en erg trots op. 


Helaas zien we steeds vaker dat er boeken kwijtraken of niet worden ingeleverd. Op dit moment missen we nog ruim 60 boeken die voor de zomervakantie zijn uitgeleend en nog niet zijn ingeleverd. Deze boeken kosten gemiddeld €15 per stuk en alles bij elkaar is dat een hoop geld. Dat kan zo natuurlijk niet langer. Daarom gaan we het 'te laat' systeem iets verscherpen. Bij de bibliotheek in Ter Aar krijg je immers ook een boete als je te laat bent. 

 

Vanaf nu gaat het als volgt:
De boeken mogen 4 weken geleend worden;
1) als een boek te laat is krijg de leerling een 'te laat briefje' mee naar huis. De leerling krijgt dan 1 week de tijd om het boek persoonlijk in te leveren bij juf Chantal (dus niet in de bibliotheek inleveren).
2) als het boek na 1 week niet is ingeleverd ontvangen de ouders een Schoudercom bericht. Ook nu is er 1 week de tijd om het boek persoonlijk in te leveren. Deze keer bij juf Simone (dus niet in de bibliotheek inleveren).
3) als het boek na deze tweede week nog niet is ingeleverd (het boek is dan inmiddels minimaal 6 weken in jullie bezit), ontvangen de ouders een factuur voor de nieuwprijs van het boek. 


Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat onze bibliotheek goed gevuld blijft met mooie boeken. We rekenen op jullie medewerking en begrip. 

Dag van de talen

Donderdag 1 oktober was het de dag van de talen. Jaarlijks komen er dan oud-leerlingen van het Scala College een Engelse les geven in groep 7 of 8. Ook dit jaar waren er weer een aantal oud-leerlingen op bezoek. Mooi om te zien met welk niveau zij de Engelse les kunnen geven, de kinderen waren dan ook onder de indruk. Er werd uitleg gegeven over het (tweetalige) onderwijs op het Scala en de basis van grammatica kwam aan de orde. Eén van de oud-leerlingen was Tim van der Laan, via deze link vindt u de website die hij in opdracht van het Scala bij moet houden.

Buurtsport programma

poster

Aer & Amstel - 't Proeforkest

Vorige week zijn we bij uw kind(eren) in de klas geweest voor een proefles van 't Proeforkest. Dit is een project voor leerlingen van groep 4 tot en met 8 waarbij kinderen op een speelse en vrijblijvende manier kennis kunnen maken methet bespelen van een muziekinstrument. Tijdens de proefles hebben we verschillende instrumenten laten zien en horen. Daarnaast hebben een aantal oefeningen en opdrachten gedaan met een 'kazoo' die alle kinderen vervolgens mee naar huis mochten nemen.


Nu hopen wij natuurlijk dat uw kind enthousiast is geworden door deze proefles! Vanaf half oktober starten wij met het project 't Proeforkest. Hierbij krijgen de deelnemers een zestal groepslessen en vormen daarbij een echt orkestje. Er is zowel een groep met blaasinstrumenten als met slagwerk. Het project wordt afgesloten met een concertje voor alle ouders/familie. Alle informatie over dit project kunt u vinden op de deze flyer. Wilt u meer informatie over Aer & Amstel, bekijk dan deze flyer.

Jeugdactiviteiten stichting !Triggr

Stichting !Triggr organisteert weer diverse jeugdactiviteiten. Zo is er yoga, pianoles, gitaarles, tekenen en schilderen, judoles en jiu jitsu les. Voor een actueel overzicht, bekijk deze flyer.

Nieuwsbrief beeldeneiland

Via deze link vindt u de nieuwsbrief van het beeldeneiland, van het atelier van Femke Kempkes. Naast een stuk over het kunstwerk op het schoolplein, vindt u ook meer informatie over trainingen en excursies.