Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 50 - (9 december 2019)
Agenda week 50

Maandag 9 december:

Mary afwezig, José in groep 1/2A

Wendy afwezig, Marlyne in groep 1/2B

20.00 uur - Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

 

Dinsdag 10 december:

José afwezig, Mary in groep 1/2A

20.00 uur - Medezeggenschapsraad

 

Woensdag 11 december:

10.30 uur - Leerlingenraad

 

Donderdag 12 december:

-

 

Vrijdag 13 december:

12.30 uur - Talentenmiddag groep 5 t/m 8

Belangrijke agendapunten

Woensdag 18 december: 12.00 kinderen vrij i.v.m. kerstviering
Woensdag 18 december: 17.00 kerstviering

Donderdag 19 december: Leerlingen groep 1 t/m 4 mogen een uurtje later komen (niet verplicht)

Vrijdag 20 december: 12.00 start kerstvakantie

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zondag 8 december: Jesse Verhage, Joy de Groot & Manuel Zwetsloot

Maandag 9 december: Jill Hollem, Jesse Rademaker & Jim de Vries

Dinsdag 10 december: Lana Bon & Jurre van Lammeren

Woensdag 11 december: Beau Egberts

Donderdag 12 december: Boas Heemskerk & Rosalie van der Hoorn

Ballonnen

Aeresteijn na de kerstvakantie

Na de kerstvakantie zal het team van Aeresteijn er iets anders uit gaan zien, er gaan wat wisselingen plaatsvinden.

 

Juf Carola is dit schooljaar met veel plezier begonnen in groep 6. Na de kerstvakantie zal zij echter aan de slag gaan op de Lei in Leimuiden, hier wordt zij leerkracht van groep 1. Als vervanging van Carola start na de vakantie, op donderdag en vrijdag, Anoushka van Lingen in groep 6.

 

Op 28 januari heeft juf Rianne haar laatste werkdag, daarna gaat zij genieten van haar zwangerschapsverlof. Op woensdag en donderdag zal zij in groep 1/2C vervangen worden door juf Anja, een bekende juf uit groep 5 en groep 1/2B. Op vrijdag wordt juf Rianne in groep 8 vervangen door meester Tijs, ook al een bekende in de groep.

 

Doordat juf Anja van groep 5 naar de kleuters verhuist, is er ook in groep 5 wat ruimte ontstaan. Juf Sandra gaat daarom een extra dagje werken, op donderdag zal zij voor de groep staan. Op vrijdag komt er een nieuwe juf Anja terug, Anja Groenewegen zal deze dag de klas draaien. Anja Groenewegen zal daarnaast vaker op school te zien zijn, op maandag- t/m woensdagochtend en donderdag de hele dag, is zij als leerkracht werkzaam op het leerplein. Wilt u meer informatie betreffende het leerplein? Gebruik deze link.

 

In de pluszorgklas zal juf Kristel afscheid nemen. Voor deze dinsdagochtenden is echter nog geen vervanger gevonden, hier wordt nog druk naar gezocht.

 

Per 1 december heeft ook juf Leonore afscheid genomen, zij gaat van haar pensioen genieten. Iedere dinsdag zal zij echter vrijwillig terugkomen om toch met onze kinderen te blijven werken.

Fietsen in de fietsenstalling

De fietsen hieronder staan al enige tijd in de fietsenstalling op het bovenplein. Komen ze u bekend voor? Dan kunt u ze op komen halen!

Fietsen

Levende Kerststal

De Sinterklaas koeien hebben de fietsenstalling nog niet verlaten of het volgende idee is al geboren! Met ingang van maandag zal er een levende kerststal te vinden zijn in de fietsenstalling. Met dank aan de Vosseburch is dit idee tot stand gekomen. Ontzettend leuk natuurlijk! Er komen koeien, een varken, schapen en waarschijnlijk ook een paardje. Het is ook de bedoeling dat kinderen zelf écht in de stal mogen, die dat graag willen. Nooit meer dan twee tegelijk. Groep 7 is vandaag al druk bezig geweest met de organisatie rondom de kerststal. De buurt moet namelijk ingelicht worden, het uitmesten, eten en drinken geven moet goed geregeld worden etc.

 

Kinderen die normaal gesproken hun fiets in de stalling op het bovenplein plaatsen, kunnen dit de komende twee weken doen voor het lokaal van groep 6 en het kinderdagverblijf. Willen we met elkaar in de gaten houden dat we de fietsen netjes neerzetten en er netjes mee omgaan? Laten we met z'n allen genieten van de gezellige tijd die komen gaat!

Bijen- en vlindertuin

U heeft vast de wapperende linten al gezien. Vorige week heeft een aantal kinderen uit groep 3 t/m 8 bloembollen geplant in het grote perk op het bovenplein. Samen met kinderen uit groep 8 is er gezorgd voor een tijdelijk hek om het perk. In het voorjaar zal dit een vast hekje worden. Zo beschermen we de bloemen en blijven ze behouden als voedsel voor de bij. We hebben met alle kinderen afgesproken dat we er ook niet meer door heen lopen. Wilt u als ouder hier ook uw bijdrage aan leveren en jongere kinderen, die meekomen om hun oudere broers of zussen op te halen, vragen niet meer door deze tuin te lopen?  In het voorjaar zullen we in de klassen uitgebreider werken aan het thema "bijen, bloembollen en bloemen". Deze informatie zal later volgen in de nieuwsbrief.

Planten

Stichting Heppie

Voor kinderen is het heerlijk om op vakantie of een weekendje weg gaan. Fijne, ontspannende dingen doen en nieuwe vrienden maken. Toch zijn er veel kinderen in Nederland die er om verschillende redenen niet zomaar tussenuit kunnen omdat er geen geld voor is, of omdat ze een stoornis of achterstand hebben waardoor extra begeleiding bij het spelen nodig is. Juist deze kwetsbare kinderen verdienen ook een superleuke tijd en daarom worden er Heppie vakanties & weekenden georganiseerd.


Heppie vakanties & weekenden is er speciaal voor kinderen van zes tot en met achttien jaar. Ook zijn er begeleide gezinsvakanties. Bij een weekend of vakantie van Heppie draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen. Lekker ravotten en ontspannen in een leuke groep van leeftijdsgenootjes. Tegelijkertijd is er alle aandacht en zorg voor elk individueel kind. Positieve ervaringen in een geborgen sfeer, veilige omgeving en binnen een klimaat van oprechte aandacht, dat typeert Heppie vakanties & weekenden.

 

Samira Fechtali heeft ons gevraagd of er vanuit de school iets verzorgd zou kunnen worden voor de Heppie weekenden. We gaan daarom kerstversiering inzamelen. Heeft u thuis nog kerstspullen die niet gebruikt worden? Deze kunnen komende week ingeleverd worden op school of bij Samira, zodat ze het weekend van 13 december meegenomen kunnen worden naar Heppie.

 

Alvast ontzettend bedankt!