Inloggen

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 46 - (11 november 2019)
Agenda week 46

Maandag 11 november:

Tot en met 29 november: Grote Brug Langeraar dicht tussen 09.00 en 15.00 uur!!

Sint Maarten

Sandra afwezig, Anja in groep 5

Pam afwezig, leerlingen worden verdeeld

 

Dinsdag 12 november:

-

 

Woensdag 13 november:

12.45 uur - Theatersteijn groep 3 & 5

19.30 uur - Ontmoetingsavond nieuwe ouders groep 1

 

Donderdag 14 november:

Anneke afwezig, aanspreekpersoon Simone

 

Vrijdag 15 november:

Anneke afwezig, aanspreekpersoon Simone

Anja afwezig, Sandra in groep 5

GIPS Project groep 6

Belangrijke agendapunten

Vrijdag 22 november: Heilig Vormsel groep 8

Donderdag 5 december: Sintviering
Vrijdag 13 december: Talentenmiddag groep 5 t/m 8
Woensdag 18 december: Kerstviering

Vrijdag 20 december: 12.00 start kerstvakantie

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Dinsdag 12 november: Quinty Ragunath

Woensdag 13 november: Jens van Hameren

Vrijdag 15 november: Mila de Groot & Ryan Nieuwpoort

Ballonnen

Petitie Minister Slob

Via de mail heeft u afgelopen woensdag een petitie ontvangen, deze petitie had betrekking op de staking van die dag. Mooi om te zien dat er inmiddels steeds meer ingevulde petities ingeleverd worden op school! Hieronder vindt u nogmaals de kern van de stakingsdag.

 

Wij staakten omdat we ons grote zorgen maken om de personeelstekorten die gaan ontstaan. We kunnen nu nog vacatures vervullen omdat leerkrachten graag op Aeresteijn werken, dit in tegenstelling tot de grote steden. Daar zijn al veel klassen onbemenst of worden er onbevoegde mensen voor een groep geplaatst. Het begint daar in de grote steden, maar ook bij ons in de dorpen in het Groene Hart zal dat binnen korte tijd gaan gebeuren, want ook wij merken al dat het steeds lastiger wordt. Kwamen er vroeger nog minstens honderd sollicitatiebrieven binnen op een vacature, nu zijn we blij als we uit twee mensen kunnen kiezen. Vervangingen vervullen als leerkrachten ziek zijn is ook bij ons al een groot probleem. Ook u merkt dat, als uw kind die dag wordt ingedeeld bij een andere groep of als we zelfs moeten besluiten een groep naar huis te sturen. En echt... dat doen we met pijn in het hart.

 

Als bijlage vindt u hier nogmaals de petitie. Zou u ons willen steunen? U mag hem ondertekenen en bij ons afgeven. Dat kan bij de leerkracht, bij de administratie of bij Anneke. Wij sturen alle petities op naar minister Slob. Mocht u ons willen steunen, wilt u de petitie dan inleveren voor volgende week woensdag 13 november? Dank!

Boekenactie bij Total

Bij de Total (o.a. bij de Ridderhof) is op dit moment een hele leuke boekenactie. Bij elke 10L brandstof ontvang je daar een zegel en bij 4 zegels kun je een mooi leesboek (o.a. Leven van een Loser, Julius Zebra en Niek de Groot) kopen voor maar €1,50. Kortom, 1x tanken en gelijk een leuk boek. Met het oog op de feestdagen een leuk idee? 
Mocht u nu wel tanken, maar de zegels zelf niet gebruiken, kunnen wij ze goed gebruiken voor onze schoolbieb. In dat geval kunt u de zegels inleveren bij juf Chantal of de groepsleerkracht. Alvast dank! 

Opbrengst bonnetjesactie Haasbeek Herenhof

Ook dit jaar is er weer voor een mooi bedrag aan boeken gekocht bij de Haasbeek Herenhof tijdens de kinderboekenweek. Van dit bedrag is 20% aan de school gegeven in de vorm van een boekenbon. We mogen nu weer voor €50 euro aan nieuwe boeken kopen. Dank voor het inleveren van de bonnetjes!