Login

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie 5&6 (week 39&40)
Agenda

Vanwege afwezigheid volgende week is de ouderinfo van week 39 & 40 samengevoegd. 

 

Week 39

 

Maandag 26 september:

Studiedag! Alle leerlingen zijn vrij.

 

Dinsdag 27 september:

-

 

Woensdag 28 september:

Pastor Andre komt langs in alle klassen

Groep 8: Techniek 3-daagse

 

Donderdag 29 september:

-

 

Vrijdag 30 september:

Judolessen groep 1 t/m 3

 

Week 40

 

Maandag 3 oktober:

School op Seef groepen 1/2

 

Dinsdag 4 oktober:

School op Seef groepen 3 en 4 (fiets mee!)

 

Woensdag 5 oktober:
Wij de Venen-middag: Alle leerlingen zijn om 12.30 u uit!

 

Donderdag 6 oktober:

School op Seef groepen 7 en 8 (fiets mee!)

Klusavond 

 

Vrijdag 7 oktober:

School op Seef groepen 5 & 6 (fiets mee!)

Judolessen groep 1 t/m 3
Talentmiddag 

 

Belangrijke agendapunten

Maandag 26 september: Studiedag, alle leerlingen vrij!

Woensdag 5 oktober: Alle leerlingen om 12.30 uur vrij i.v.m. een WIJ de Venen studiemiddag voor leerkrachten!

5 t/m 16 oktober: Kinderboekenweek! Thema Gi-ga-groen.

Donderdag 13 oktober: Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 8

Dinsdag 18 oktober: Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 8

Vrijdag 21 oktober: Alle leerlingen om 12.00 uur uit i.v.m. herfstvakantie!

 

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Gefeliciteerd met je verjaardag!

 

26 september: Michael Bosma
28 september: Norah van der Meer

30 september: Luuk Rengers
2 oktober: Luuk Boxce

4 oktober: Tygo Egberts
6 oktober:
Jesse van de Giessen

6 oktober: Riv van Eijk

8 oktober: Thijs Vis

8 oktober: Ben den Haan

8 oktober: Malak Hassan

Klusavond

Beste ouders, verzorgers,

 

Ook dit jaar zullen er weer klusavonden worden gepland. Hierbij wordt verwacht dat van elk gezin 1 ouder 1 klusavond per schooljaar kan helpen.

De avonden bestaan voornamelijk uit schoonmaakwerk, tuinwerk, zemen en een enkel klusje met dit jaar de voorbereiding voor de verhuizing in juni!

Zouden de handige klussers hun eigen gereedschap en boor weer willen meenemen? Wij zorgen ervoor dat de materialen voor de klus aanwezig zijn.

 

In de bijlagen zijn per klusavond de ouders die deze avond verwacht worden zichtbaar. Noteer deze data meteen in je agenda!

Mocht je niet kunnen, kun je ruilen met een ander of stuur een mail naar de klusgroep.

 

De week voorafgaand aan de klusavond zullen we ter herinnering de lijst met namen nog even in de Nieuwsbrief vermelden.

 

Op donderdag 6 oktober verwachten wij om 19:00 de ouders van:

 

Inline image              Inline image

 

 

Wij zorgen uiteraard weer voor wat lekkers bij de koffie/thee.

 

Tot binnenkort!

 

Groetjes de klusgroep

klusgroepaeresteijn@hotmail.com

Webinar – Tieners, sociale druk en groepsdruk

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met opvoedkundige en psycholoog Tischa Neve een webinar Tieners, sociale druk en groepsdruk voor ouders van kinderen tussen de 10 en 16 jaar. De puberteit is een roerige tijd. Veranderingen op vele fronten, jezelf leren kennen, je staande houden en je plek vinden tussen leeftijdsgenoten. En omgaan met alle verwachtingen van ouders, anderen en social media. In dit webinar staan we stil bij onze rol als ouders bij de sociale druk die kinderen kunnen voelen. Ook kijken we naar wat je zelf kunt veranderen. En hoe je je kinderen kunt ondersteunen en begeleiden rond sociale druk en groepsdruk. De webinar vindt plaats op donderdag 20 oktober 2022, van 20.00 – 21.00 uur. Aanmelden of meer informatie vindt u op de website of via deze link

artikel

Leerlingraad
De nieuwe leerlingenraad vergaderde woensdag 14 september voor het eerst.
Zij gaan de input leveren voor het nieuw te schrijven schoolplan; ze gaan activiteiten verzinnen om goed afscheid te kunnen nemen van het oude gebouw én hebben al goede ideeën over het nieuwe plein van de nieuwe school.
 
Ook praatten zij over hoe je om moet gaan met andere kinderen die je kwetsen als ze zogenaamd leuke grappen maken over je naam of je lengte.
 
leerlingraad
Avond4daagse

Wat hebben we genoten van de avond4daagse die vorige week weer plaats kon vinden na 2 jaar afwezigheid!! Een hoop blije gezichten, zowel bij de kinderen als de ouders. Bedankt aan alle hulpouders en leerkrachten die hun steentje hebben bijgedragen om alles veilig te laten verlopen. 

Tijdens de wandelingen is er hard gepuzzeld door de kinderen om een woord te vinden als antwoord op de vragen. Vanuit de ingeleverde stempelkaarten zijn vandaag 8 winnaars getrokken die inmiddels een kadootje hebben ontvangen.

 

De winnaars zijn als volgt:

Elize uit groep 1/2 C

Julian uit groep 4

Tygo uit groep 4

Patricia uit groep 4

Wim uit groep 4

Feline uit groep 7A

Tess uit groep 7A

Pepijn uit groep 7A

 

Op naar volgend jaar, de 50ste editie van de avond4daagse van Aeresteijn!!!

 

Groetjes het 4daagse comité!!

De boekenwinkel op school!

In samenwerking met boekhandel Haasbeek Herenhof maken we dit jaar weer een echte kinderboekenwinkel op school. Dit zal gebeuren op maandag 10 oktober. De winkel is geopend tussen 14 en 15 uur. Een mooie kans voor u om samen met uw kind een mooi boek te kopen. U hoeft er dit jaar het dorp niet voor uit. 

Haasbeek neemt een mooie selectie van boeken mee die u kunt bekijken. Ze liggen per leeftijdsgroep gesorteerd. Op een bestellijst vult u in welk boek u wilt bestellen. Afrekenen kan per pin, contant afrekenen is ook mogelijk. Haasbeek zorgt ervoor dat de bestelde boeken zo snel mogelijk op school komen, ze worden in de klassen afgeleverd.

20% van de opbrengst krijgt de school, om te besteden aan nieuwe biebboeken!

Komt u ook gezellig een kijkje nemen?

 

Naast deze "boekwinkel op school", nemen wij net als vorig jaar ook weer deel aan de kassabonnen actie van boekhandel Haasbeek Herenhof.

Wanneer u in de periode van 5 tm 16 oktober bij Haasbeek Herenhof een kinderboek koopt, levert u de kassabon hiervan in bij juf Chantal of juf Simone. Aan het einde van de periode wordt het totale verkoopbedrag opgeteld. Van dit bedrag is 20% voor onze school om te besteden aan nieuwe biebboeken. Deze actie geld alleen voor de verkoop van kinderboeken.

Kledingbeurs

Na ruim 2 jaar wordt er weer een kledingbeurs in Nieuwkoop georganiseerd. Op 1 oktober zal in sporthal de Steupel een gymzaal gevuld worden met leuke tweedehands kleding en speelgoed. Goed voor het milieu en uw portemonnee!

 

kledingbeurs

 

Amb8route

Mocht je nog een leuke activiteit voor de laatste zondag in september zoeken, wellicht is de Amb8route wel iets voor jou! Deze fietsroute langs lokale ambachten in de omgeving is behalve gezellig ook nog gezond, want je fiets wel 18 kilometer! Voor meer informatie kijk je op:  https://www.amb8route.nl/

Amb8route 2

Amb8route 1

Kidsgym Langeraar

Kidsgym

Kinderboekenweek

Woensdag 5 oktober start de Kinderboekenweek 2022.

Lekker met je kinderen het bos in, schelpen en krabbetjes zoeken op het strand of plantjes in de tuin zetten. Maar je samen ook realiseren hoe kwetsbaar natuur is en kijken wat je kunt doen om haar te beschermen. De natuur is vaak een bron van inspiratie voor kinderboeken.

Dieren hebben niet alleen een hoge aaibaarheidsfactor – daarom zijn ze ook zo fijn als knuffel- ze zijn ook erg geschikt om emoties te laten zien die voor peuters en kleuters herkenbaar zijn. Sommige dierenvriendjes in prentenboeken groeien uit tot bekende karakters die je overal tegenkomt, als speelgoed, op behang, op kinderkleertjes, op televisie of in een musical.

 

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is Gi-ga-groen. Een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft!

 

Wil je, behalve een leuk nieuw boek uitzoeken, ook nog een Gi-ga-groene acitivitetit doen tijdens de Kinderboekenweek? Kom dan naar de bieb! Zie de flyer hieronder voor meer informatie. 

bieb 1

bieb 2

Kinderboekenweek 5 tm 16 oktober: Gi-ga-groen

 

Kinderboekenweek 5 tm 16 oktober: Gi-ga-groen

 

Kinderboekenweek betekent lezen! 

 

Gedurende de Kinderboekenweek zal in alle groepen gelezen worden rond het thema. 

We hebben voor deze week weer nieuwe boeken aan kunnen schaffen. Dit met dank aan de opbrengst van de oude boeken verkoop vlak voor de zomervakantie (totale opbrengst 80 euro). Bedankt voor jullie bijdrage hieraan!