Login

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 27 - (4 juli 2022)
Agenda week 27

Maandag 4 juli:

12.30 uur - Musical voorstelling groep 8 in Parola

19.30 uur - Afscheidsavond groep 8 in Parola


Dinsdag 5 juli:

-


Woensdag 6 juli:

11.30 uur - Uitzwaaien groep 8 op het plein

14.00 uur - Boekenmarkt

 

Donderdag 7 juli:

Groep 8 vrij

12.30 uur - Kennismaken in de nieuwe groepen

13.50 uur - Aftellen op het plein voor de zomervakantie!

 

Vrijdag 8 juli: 

Studiedag, alle leerlingen vrij!

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zondag 3 juli: Eva-Norah Tak

Maandag 4 juli: Lisa Koster

Woensdag 6 juli: Djace Harteveld & Anne Fleur van der Veen

Donderdag 7 juli: Yashica Premchand

ballon

Woensdag 6 juli - Boekverkoop

Er is weer een boekverkoop van oude (bieb)boeken. Voor een klein bedrag (1 euro per boek, 3 voor €2,50) kunt u boeken kopen, die uw kind heerlijk kan lezen tijdens de vakantie. Voorlezen kan natuurlijk ook! Omdat het geen nieuw boek is, ook prima om te lezen in de tuin, naast het zwembad, het strand, op kamp of in de tent! De verkoop zal zijn van 14.00 - 14.30 uur buiten op het plein. Van de opbrengst zullen wij weer nieuwe biebboeken aanschaffen. 

Gevonden voorwerpen

Hierbij weer de gevonden voorwerpen! Ze mogen worden opgehaald. Alles wat er volgende week vrijdag 8 juli nog ligt gaat in de kledingcontainer.

Inline image

Gezocht! MR-lid!

Nu onze dochter Roos naar het voortgezet onderwijs gaat, zal ik na zes jaar afscheid nemen van de medezeggenschapsraad (MR). We zijn daarom op zoek naar een ouder die mij zou willen opvolgen. Hieronder hebben we alvast een aantal vragen beantwoord over je lidmaatschap, heb je nog meer vragen mail ons of spreek ons aan.
 

Wanneer kan ik beginnen?
We zoeken een MR-lid voor aankomend schooljaar. Dus eigenlijk het liefst zo snel mogelijk.

 

Hoe word ik ingewerkt?

Gewoon door mee te doen! Indien je dat wenst is er ook de mogelijkheid om een cursus te volgen. 

 

Hoeveel tijd kost het me?
We vergaderen 6x per jaar, altijd ’s avonds, op wisselende avonden. En voor elke vergadering zijn er een aantal stukken die gelezen moeten worden (maximaal een uurtje leeswerk).

 

Hoe lang zit ik eraan vast?

In principe stel je je voor drie jaar beschikbaar. Zit je (jongste) dochter of zoon nu in groep 7 of 8, dan natuurlijk korter. En mocht je situatie veranderen, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om tussentijds te stoppen.

 

Kan ik op proef meedraaien?

Jazeker! Dinsdag 5 juli is onze laatste MR-vergadering van dit schooljaar, je bent van harte uitgenodigd om mee te doen. Wil je hierbij aanwezig zijn, laat het ons weten!

 

Kan iemand mij uitgebreid informeren voor ik mij eventueel beschikbaar stel?
Ook dat is zeker mogelijk. Daar maken we dan graag een afspraak voor.

 

Hoe is de procedure?
Zijn er meer ouders die zich beschikbaar stellen, dan komt er een verkiezing. Alle ouders krijgen een mail met de motivatie van de kandidaten en de ouders kunnen vervolgens hun stem uitbrengen. Wanneer er één kandidaat is, is een verkiezing uiteraard niet nodig. 

 

Waarom zou ik ‘ja’ zeggen?
Als je als ouder wil meepraten en meedenken over de school is de MR de beste plek!  

 

Meld jij je aan? Dat zou heel leuk zijn!

 

Groetjes, Eva Zwirs

Programma van Eisen - IKC de Poel

Hierbij de laatste versie van het programma van eisen (PVE) voor de nieuwbouw van IKC De Poel. Dit is ter informatie en zeker nog geen vastgesteld PVE. Mogelijk met nog een paar kleine aanpassingen zal dit PVE naar de stuurgroep (bestuurders van SKL en WIJ de Venen en gemeente) gaan alwaar het uiteindelijk wordt vastgesteld. Dit PVE is dan de onderlegger voor de architect die op basis van deze input ons IKC zal gaan ontwerpen. We zijn benieuwd. Binnenkort zullen we gaan starten met een programma van eisen voor het gebied om de school.

 
Met vriendelijke groet,

Anneke Zantboer

Langeraarse Kermis 2022

In de eerste week na de zomervakantie organiseren we, zoals ieder jaar, de Langeraarse kermis.

 

Donderdagavond openen we op een feestelijke en kleurige wijze de kermis door een optocht te houden met ballonnen. Vanwege het milieu hebben we besloten om geen ballonnen meer op te laten. Iedereen die mee loopt kan de ballon mee naar huis nemen.

 

De kinderoptocht is verplaatst naar de vrijdagmiddag (rond 12.30 uur) zodat de kinderen iets meer tijd hebben om er wat moois van te maken, vertrekpunt blijft De Vosseburgh. Als je een leuk idee hebt en dat uitwerkt dan zorgen wij voor de bloemen, bogen, oasen en het crêpepapier! De materialen zijn als vanouds op te halen bij Manage De Vosseburch op donderdagmiddag 25 augustus om 15.30 uur.

 

De speur-puzzeltocht door Langeraar willen we op een andere manier gaan doen. Dus hou onze socials in de gaten om kans te blijven maken op de attractiebonnetjes.

 

Zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur houden we weer een prikkelarme kermis o.a. voor kinderen die niet of minder tegen geluid en of lichtflitsen kunnen. De exploitanten houden rekening met deze groep zodat het voor hen ook mogelijk is om van de kermis te genieten!

 

Voor vragen of info mail naar prikkelarm@kermislangeraar.nl Wij hopen op een grote opkomst! Kijk voor verdere informatie over alle activiteiten tijdens de kermisdagen op www.kermislangeraar.nl of in het programmaboekje.

Bijles

Beste ouders,


Op school hebben wij ons basislesaanbod. We geven standaard in iedere groep les op drie verschillende niveaus. Voor 80% van de kinderen is dat dan prima om de groei te kunnen maken die je mag verwachten. Voor zo'n 5% van de kinderen is het basisaanbod in de reguliere groepen niet voldoende; wellicht te hoog gegrepen. We willen onze leerlingen in het dorp van kindnabijonderwijs laten profiteren, dus daartoe hebben we de pluszorggroepen ingericht. Voor zo'n 5% van de kinderen is ook het basisaanbod in de reguliere groepen niet voldoende. Deze kinderen hebben meer uitdaging nodig. Daartoe hebben we de plusgroepen ingericht.


Voor zo'n 10% van de kinderen geldt dat ze alleen op één van de basisvakken meer nodig hebben, omdat deze leerlingen ten opzichte van de andere vakken minder groeien.  Daartoe hebben we het aanbod van de hulpplannen en de extra instructie tijdens de zelfstandig-werken-momenten. Ook hebben we nog één jaar uit de extra NPO gelden méér kinderen die we extra kunnen helpen; te weten op de woensdag- en vrijdagmorgen in de pluszoraanhaakklassen én op de woensdag- en vrijdagmiddag voor individuele kinderen. Sommige ouders vinden het dan fijn om ook zélf hun steentje bij te dragen. In die gevallen kunnen we bijles aanbevelen. U kunt dit dan zelf regelen en aanvragen en indien gewenst stellen we graag ruimte beschikbaar in de school, onder schooltijd of na schooltijd. Dan hoeft u het dorp niet uit en geen vervoer te organiseren.


In deze flyer één van de aanbieders in de regio.

 

Met vriendelijke groet,

Anneke Zantboer

Alphense Summercamp

Ook dit jaar wordt weer het Alphense Summercamp georganiseerd voor alle kinderen tussen 7 en 16 jaar oud. Een week vol sport, spel en plezier en weer allerlei avontuurlijke, bijzondere en vernieuwende activiteiten, in samenwerking met diverse verenigingen!


Van 11 t/m 15 juli 5 dagen lang leuke dingen doen van 09.30 - 15.30 uur. Met op donderdag 14 juli van 18.00 - 22.00 uur een bonte avond en eindfeest. En als klap op de vuurpijl voor iedereen die 9 jaar of ouder is een overnachting in je eigen tent op het Summercamp kampeerterrein!


De hele week Summercamp kost slechts €119,- en dat is inclusief eten/drinken, alle (hele leuke!) activiteiten en begeleiding. En voor alle deelnemers die buiten Alphen vandaan komen en willen meedoen, we zijn nog bezig met een taxivervoers-regeling, zodat uw kind kan worden opgehaald en thuisgebracht!

 

NIEUW: De Creatieve Editie

Wil jij je zomervakantie spetterend afsluiten en vind je ’t leuk om artistiek en creatief bezig te zijn? Doe dan mee van 15 t/m 19 augustus met onze creatieve editie en leer o.a. hoe je een muzieknummer schrijft, een dans-choreografie maakt en een videoclip opneemt! En natuurlijk nog veel meer leuke sport- en spelactiviteiten in deze heerlijke vakantieweek. Geef je alvast op via de site van www.alphensesterren.nl!
 
Neem bij vragen of voor meer informatie gerust contac op met Remco Reij via telefoonnummer 06-18555904 of een mail naar info@alphensesterren.nl


Namens Team Alphense Summercamp, een zonnige zomer en hopelijk tot gauw!


Remco Reij

Zomerkamp met robots & Virtual Reality

Ken je jongeren die graag creatief of technisch bezig zijn? Whizzkids (in de dop) met interesse in robots, programmeren, games en Virtual Reality? Vertel hen over onze vakantiekampen i.s.m. Vinea Vakanties! Het eerste kamp start al over twee weken in Den Haag.

 

Deze kampen zijn voor jongeren tussen de 7 en 12 jaar die deze zomer unieke vaardigheden willen opdoen;
nieuwe vrienden en vriendinnen willen maken; les willen krijgen van experts in VR en 3D games en robotica; en buiten gave spellen willen spelen.


Een hele week op reis met onbekenden kan best een beetje spannend zijn. Daarom slaap je bij onze kampen gewoon thuis! Zo houden we de kampen ook betaalbaar. Bekijk de website voor meer informatie.