Login

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 26 - (27 juni 2022)
Agenda week 26

Maandag 27 juni:

Laura in groep 8B

Leerlingverdeling mee naar huis


Dinsdag 28 juni:

19.00 uur - Klusavond


Woensdasg 29 juni:

Rianne in groep 8B


Donderdag 30 juni:

Rapport mee (groep 1 t/m 7)

20.30 uur - Vergadering ouderraad


Vrijdag 1 juli:

-

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 25 juni: Richard Ragunath

Zondag 26 juni: Laura Bosma

Maandag 27 juni: Roos van Hameren

Dinsdag 28 juni: Féline Kok

Woensdag 29 juni: Fenne Servaas

Donderdag 30 juni: Romy Slof

Vrijdag 1 juli: Mats Vis

ballon

Belangrijke agendapunten

Maandag 4 juli: Afscheidsavond groep 8

Woensdag 6 juli, 11.30 uur: Uitzwaaien groep 8

Donderdag 7 juli, 13.55 uur: Aftellen op het plein!

Gezocht! MR-lid!

Nu onze dochter Roos naar het voortgezet onderwijs gaat, zal ik na zes jaar afscheid nemen van de medezeggenschapsraad (MR). We zijn daarom op zoek naar een ouder die mij zou willen opvolgen. Hieronder hebben we alvast een aantal vragen beantwoord over je lidmaatschap, heb je nog meer vragen mail ons of spreek ons aan.
 

Wanneer kan ik beginnen?
We zoeken een MR-lid voor aankomend schooljaar. Dus eigenlijk het liefst zo snel mogelijk.

 

Hoe word ik ingewerkt?

Gewoon door mee te doen! Indien je dat wenst is er ook de mogelijkheid om een cursus te volgen. 

 

Hoeveel tijd kost het me?
We vergaderen 6x per jaar, altijd ’s avonds, op wisselende avonden. En voor elke vergadering zijn er een aantal stukken die gelezen moeten worden (maximaal een uurtje leeswerk).

 

Hoe lang zit ik eraan vast?

In principe stel je je voor drie jaar beschikbaar. Zit je (jongste) dochter of zoon nu in groep 7 of 8, dan natuurlijk korter. En mocht je situatie veranderen, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om tussentijds te stoppen.

 

Kan ik op proef meedraaien?

Jazeker! Dinsdag 5 juli is onze laatste MR-vergadering van dit schooljaar, je bent van harte uitgenodigd om mee te doen. Wil je hierbij aanwezig zijn, laat het ons weten!

 

Kan iemand mij uitgebreid informeren voor ik mij eventueel beschikbaar stel?
Ook dat is zeker mogelijk. Daar maken we dan graag een afspraak voor.

 

Hoe is de procedure?
Zijn er meer ouders die zich beschikbaar stellen, dan komt er een verkiezing. Alle ouders krijgen een mail met de motivatie van de kandidaten en de ouders kunnen vervolgens hun stem uitbrengen. Wanneer er één kandidaat is, is een verkiezing uiteraard niet nodig. 

 

Waarom zou ik ‘ja’ zeggen?
Als je als ouder wil meepraten en meedenken over de school is de MR de beste plek!  

 

Meld jij je aan? Dat zou heel leuk zijn!

 

Groetjes, Eva Zwirs

Langeraarse Kermis 2022

In de eerste week na de zomervakantie organiseren we, zoals ieder jaar, de Langeraarse kermis.

 

Donderdagavond openen we op een feestelijke en kleurige wijze de kermis door een optocht te houden met ballonnen. Vanwege het milieu hebben we besloten om geen ballonnen meer op te laten. Iedereen die mee loopt kan de ballon mee naar huis nemen.

 

De kinderoptocht is verplaatst naar de vrijdagmiddag (rond 12.30 uur) zodat de kinderen iets meer tijd hebben om er wat moois van te maken, vertrekpunt blijft De Vosseburgh. Als je een leuk idee hebt en dat uitwerkt dan zorgen wij voor de bloemen, bogen, oasen en het crêpepapier! De materialen zijn als vanouds op te halen bij Manage De Vosseburch op donderdagmiddag 25 augustus om 15.30 uur.

 

De speur-puzzeltocht door Langeraar willen we op een andere manier gaan doen. Dus hou onze socials in de gaten om kans te blijven maken op de attractiebonnetjes.

 

Zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur houden we weer een prikkelarme kermis o.a. voor kinderen die niet of minder tegen geluid en of lichtflitsen kunnen. De exploitanten houden rekening met deze groep zodat het voor hen ook mogelijk is om van de kermis te genieten!

 

Voor vragen of info mail naar prikkelarm@kermislangeraar.nl Wij hopen op een grote opkomst! Kijk voor verdere informatie over alle activiteiten tijdens de kermisdagen op www.kermislangeraar.nl of in het programmaboekje.

Obstacle Fun Run

Op zondag 21 augustus 2022 vindt er een nieuwe editie plaats van de obstacle fun run. Dit event vindt plaats op het Jworxout terrein (Altiorplein 1, Langeraar) tussen 10:00 en 17:00 uur, voor iedereen vanaf 6 jaar oud (t/m 14 onder begeleiding). Daarnaast zal er een marktplein, foodplein en kennisplein aanwezig zijn, vol met leuke kraampjes, lekkere hapjes en drankjes en leerzame workshops. Dit event is (deels) mogelijk gemaakt door de Gemeente Nieuwkoop. Lees de flyer voor aanmeldmogelijkheden.

Zwem4daagse Aarweide

Dinsdag 28 juni t/m Vrijdag 1 juli 2022

 

Tijdens de zwem4daagse zwemmen kinderen t/m 10 jaar 10 banen en kinderen vanaf 11 jaar en volwassenen 20 banen. Het starten is tussen 17:30 uur en 18:30 uur. Elke avond zullen er weer leuke activiteiten zijn. Natuurlijk zal er ook muzikale ondersteuning zijn voor de zwemmers.

 

Inschrijven gaat via JustTickets. Je ontvangt dan digitaal je inschrijfbewijs die je elke avond moet laten scannen.

Om in aanmerking te komen voor een medaille moet er wel minimaal 3 avonden gezwommen worden. De kosten voor 4 avonden plezier bedraagt dit jaar € 12,50. Inschrijven kan tot en met maandag 27 juni 2022 18.00 uur.

Kijkje bij Musical-Groep Eigenwijs

Eigenwijs is een bloeiende musical vereniging voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 21 jaar. Tijdens het Lustrum weekend van Theater Kaleidoskoop (in Nieuwkoop) hebben wij de mogelijkheid gekregen een uniek kijkje achter de schermen te geven. Zaterdag 11 juni om 11:00 uur zullen we vast een aantal passages van onze musical Ch@rlie laten zien en is er tijd om kennis te maken en vragen te stellen over onze vereniging. Iedereen die het leuk vindt te zingen, dansen en/of te acteren willen we graag uitnodigen te komen kijken. Ons optreden is gratis toegankelijk. 


Voor meer informatie over het lustrum zie ook de website van Kaleidoskoop .
Theater Kaleidoskoop - Het leukste theater van Nieuwkoop en omgeving (theater-kaleidoskoop.nl)

flyer-EIgenWIjs-A5lr.jpg

Centrum voor Jeugd & Gezin - Samen lezen

Lezen vergroot de woordenschat van je kind. Hierdoor wordt het voor je kind gemakkelijker om zich goed te kunnen uiten. En daardoor ook zijn gedachten en gevoel op een goede manier onder woorden te brengen. Bijna elk kind krijgt vanzelf de wil om te leren lezen. De voorbereiding van leren lezen begint al in de kleuterklas. Hoe kun je je kind helpen bij het leren lezen? Lees de flyer.