Login

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 24 & 25 - (13 juni 2022)
Agenda week 24 & 25

I.v.m. het kamp van groep 8, is er deze week een ouderinformatie voor de komende twee weken. De volgende ouderinformatie ontvangt u op vrijdag 24 juni!

 

Maandag 13 juni:

-


Dinsdag 14 juni:

-


Woensdag 15 juni:

Kamp groep 8, vertrek rond 09.15 uur vanaf het Kerkplein


Donderdag 16 juni:

Kamp groep 8


Vrijdag 17 juni:

Kamp groep 8, aankomst rond 16.00 uur op het Kerkplein

 

 

Maandag 20 juni:

08.15 - 08.30 uur - Opening projectweek Middeleeuwen (op het plein)

 

Dinsdag 21 juni:

-

 

Woensdag 22 juni:

Meester- en Juffendag

Barend afwezig, vervanging nog niet bekend


Donderdag 23 juni:

20.00 uur - Vergadering gemeenschappelijke medezeggenschapsraad


Vrijdag 24 juni:

08.45 uur - Koffie ochtend 'sparren over ideeën zomervakantie voor leerlingen die meer uitdaging nodig hebben'

16.00 uur - Pleinfeest!

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 11 juni: Fenne van Osnabrugge

Maandag 13 juni: Marlon Baptista & Stijn van den Boogaard

Dinsdag 14 juni: Dani Dekker

Woensdag 15 juni: Peter van Eijk & Justin Tamming

Donderdag 16 juni: Fenne Klerkx

Zaterdag 18 juni: Liv den Haan, Noud van der Hoorn & Sam Servinus

Woensdag 22 juni: Milou Valentijn

Donderdag 23 juni: Thijmen Harteveld, Wietze de Jong & Fayenne Mank

ballon

Belangrijke agendapunten

Donderdag 30 juni: Rapport mee (groep 2 t/m 7)

Maandag 4 juli: Afscheidsavond groep 8

Woensdag 6 juli, 11.30 uur: Uitzwaaien groep 8

Donderdag 7 juli, 13.55 uur: Aftellen op het plein!

Welkom

Woensdag 15 juni start Dani Dekker in groep 1/2C, de Kikkers, bij juf Erika en juf Anita. We wensen Dani een hele fijne en leerzame tijd op Aeresteijn!

Groepenverdeling 2022-2023

De groepenverdeling voor komend schooljaar, met de bijbehorende leerkrachten, is rond. Via deze link is alles in te zien. Gezien de tabellen is het aan te raden dit document te openen op een computer of tablet.

 

Nu de groepenverdeling rond is wordt er aan de leerlingenverdeling over de groepen gewerkt. Bij het samenstellen van de groepen hanteert de school de volgende procedure: 
*Instromende 4-jarigen worden zodanig over de verschillende groepen 1-2 verdeeld, dat deze groepen van gelijke grootte blijven.  
 
Bij het vormen van groepen voor een komend schooljaar spelen onderstaande aspecten een rol: 
We kijken per kind waar wij denken dat hij/zij het beste tot zijn recht komt en ook wordt er gekeken naar de groep in zijn geheel. We houden dan rekening met alle factoren die je maar zou kunnen bedenken en dat blijkt ieder jaar weer een forse puzzel. Daarom hebben we daar zo rond mei/juni meerdere bijeenkomsten voor. Eerst overleggen de groepsleerkrachten zelf, daarna in een breder verband. Dan laten we dat weer even zakken en overdenken de leerkrachten het zelf nog een keer en vervolgens nog een keer met elkaar in een groter verband. We gaan niet over één nacht ijs gelukkig. Ook wij hebben er baat bij dat een kind in de juiste groep zit.

 

Factoren waar we rekening mee houden: 
*Vrienden en vriendinnen, juist wel of juist niet bij elkaar.

*We kijken of een kind in ieder geval wel een maatje heeft in de groep. 
*Broers en zussen (liever) niet in één groep. In geval van een tweeling is dit soms niet te voorkomen. 
*Zo eerlijk mogelijke verdeling van jongens en meisjes in een groep. 
*Niet alle kinderen met een apart programma in één klas. We verdelen de kinderen, die extra zorg/ondersteuning nodig hebben, liever over meerdere groepen. 
*Beeld van heel de groep in combinatie met de leerkracht. 
*Input van ouders. 
*Input van kinderen. 

 

NB. Verzoeken van ouders en/of verzorgers om plaatsing vanwege grote vriendschappen of het tegenovergestelde worden niet per se gehonoreerd, omdat de eerdergenoemde plaatsingsprocedure voorrang heeft. Bovendien moeten kinderen ook leren met kinderen in een groep te zitten van wie ouders of kinderen denken daar minder goed mee op te kunnen schieten. Hoe waardevol kan het zijn in het proces van groot worden als blijkt dat je in eerste instantie ergens erg tegenop ziet en het blijkt dat je het in die groep na verloop van tijd ook naar je zin hebt! Dit is een les voor het leven! 

Project Middeleeuwen

Maandag 20 juni start het project Middeleeuwen! Dat dit spectaculair afgesloten wordt met het Middeleeuwse pleinfeest, dat weten wij zeker. Informatie over het pleinfeest is eerder al gedeeld. Verderop in deze ouderinformatie staat deze informatie nogmaals.

 

Er is nog wel een kleine aanvulling wat betreft de opening van de projectweek. Maandag 20 juni wordt de week officieel geopend op het plein. Die ochtend blijven de schooldeuren om 08.15 uur daarom nog even dicht. Alle kinderen kunnen zich, met hun ouder(s), op het plein verzamelen. De leerkrachten zullen vanzelf verschijnen, meer kunnen we nog niet verklappen. Zodra de week om 08.30 uur officieel geopend is, nemen de leerkrachten hun groep mee naar binnen.

 

Graag tot dan!

Vrijdag 24 juni - Koffie ochtend!

Vorige week donderdag was er een koffie ochtend met als thema 'onderwijs aan leerlingen die meer aan kunnen'. Dank aan de ouders die aanwezig waren! We hebben met elkaar gekeken naar de manier waarop wij onderwijs aan deze leerlingen bieden. Oftewel, geen nieuwe plannen, maar het delen van de manier waarop we het al langere tijd doen. Vanuit deze ouders kwam de vraag 'wat zou mijn kind eventueel in de zomervakantie kunnen doen?'. Een mooi onderwerp!


Vrijdag 24 juni om 08.45 uur organiseren wij daarom een tweede koffie ochtend, waarin we met elkaar gaan sparren over de mogelijkheden die er in de zomervakantie zijn. Welke uitlaatkleppen zijn er voor de leerlingen die ook in de vakantie snakken naar nieuwe dingen, kennis en ervaringen? Als school geven wij geen werk mee in de vakantie, maar we zijn uiteraard altijd bereid om mee te denken. Bent u daarin ook geïnteresseerd? Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: l.kroes@wijdevenen.nl

Vrijdag 24 juni - Pleinfeest

Kasteelheren en kasteelvrouwen, jonkheren en jonkvrouwen, boeren, burgers en buitenlui. Hier spreekt uw heraut van Slot Aeresteijn u toe.     

    

Het is ons een genoegen dat op vrijdag 24 juni Slot Aeresteijn is geopend voor vermaak en vertier voor een ieder. De prinsen en prinsessen van de Raad der Ouders hebben kosten noch moeite gespaard voor een groot volksvermaak. Van 16.00 tot 20.00 uur is het Slot geopend en zijn er spellen en activiteiten voor alle jonkheren en jonkvrouwen. Natuurlijk zijn er ook kraampjes met eten en drinken. Voor de activiteiten en versnaperingen wordt een kleine bijdrage gevraagd.  


Tijdens het Pleinfestijn is er een Rad van Avontuur met drie spelrondes en een vierde superronde met fantastische prijzen. Daarnaast is er een plantenmarkt. Van deze opbrengsten kunnen we dit Pleinfestijn bekostigen.  

   

Heeft u planten die we kunnen verkopen, meld dit dan aan Patrick van der Vlugt (06-24915314) of per e-mail: m.morelisse@wijdevenen.nl


De heraut van Slot Aeresteijn

Klusavond 28 juni

Beste ouders, verzorgers,

 

De klusavond staat gepland op dinsdag 28 juni!

 

Hierbij sturen wij nog even de (iets aangepaste) lijst door met de ouders die wij 28 juni verwachten. Het zal voornamelijk schoonmaakwerk, tuinwerk, zemen en een enkel klusje zijn. Ben jij die handige klusser, zou jij dan je gereedschap en boor willen meenemen? Wij zorgen ervoor dat de materialen voor de klus aanwezig zijn.

 

Mocht je deze data niet kunnen, zou je kunnen ruilen met een ander of een mail naar de klusgroep kunnen sturen om een andere moment iets te kunnen doen. Bijv. speelgoed schoonmaken, in school een en ander schoonmaken of wassen.

 

Wij zorgen uiteraard weer voor wat lekkers bij de koffie/thee.

 

Tot binnenkort!

 

Groetjes de klusgroep,

klusgroepaeresteijn@hotmail.com

 

Inline image

!Triggr - Kunstweken

Iedereen is inmiddels wel toe aan een lekker zonnetje, dus doen wij als school mee aan het project ZON vanuit !Triggr. Woensdag 15 juni en donderdag 16 juni kunt u tijdens en na schooltijd (tot 15.00 uur) in het lokaal van groep 8 de schooltentoonstelling ZON komen bekijken! Elke klas maakt een prachtig kunstwerk en dat is natuurlijk het bezichtigen waard. Vanaf zaterdag 18 juni is al dit moois ook te zien in het Triggr-huis in Ter Aar. Komt allen en pik een zonnestraaltje mee 😊!

Inline image

Coach4You

coach