Login

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 20 - (16 mei 2022)
Agenda week 20

Maandag 16 mei:

Verkeerslessen School op Seef (groep 3 & 5)
Waterdag groep 8

20.00 uur - Vergadering ouderraad

 

Dinsdag 17 mei:

Managementteam afwezig

Laura afwezig, Femke Hamwijk in groep 8B

Verkeerslessen School op Seef (groep 4)

 

Woensdag 18 mei:

Managementteam afwezig

14.00 uur - Schoolvoetbal groep 8

 

Donderdag 19 mei:

Managementteam afwezig

08.30 uur - Vergadering pleinfeest

Verkeerslessen School op Seef (groep 1/2)

 

Vrijdag 20 mei:

Verkeerslessen School op Seef (groep 6)

Zeilen groep 8

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 14 mei: Bram de Graaf

Maandag 16 mei: Melanie van Scherpenzeel

Dinsdag 17 mei: Bas van Schie

Donderdag 19 mei: Lois Dijkstra, Fedde van Lammeren & Luuk Waijop

Vrijdag 20 mei: Linn Waijop, Dennis van Engeldorp Gastelaars & Twan Kempenaar

ballon

Belangrijke agendapunten

Maandag 23 mei: Schoolreis groep 1 t/m 8

Dinsdag 24 mei: Schoolfotograaf

Donderdag 26 en vrijdag 27 mei: Vrij i.v.m. Hemelvaart

Vrijdag 3 juni: Talentenmiddag

Dinsdag 7 juni: Studiedag, alle leerlingen vrij

Woensdag 15 t/m vrijdag 17 juni: Kamp groep 8

Woensdag 22 juni: Meester- en juffendag

Donderdag 30 juni: Rapport mee (groep 2 t/m 7)

Maandag 4 juli: Afscheidsavond groep 8

Woensdasg 6 juli, 11.30 uur: Uitzwaaien groep 8

Dinsdag 24 mei - Schoolfotograaf

Op dinsdag 24 mei komt de schoolfotograaf, onder schooltijd, de individuele- en de groepsfoto's maken. Tevens zullen op deze dag vanaf 14.10 uur de broertje(s) en zusje(s) foto's gemaakt worden. Voor deze foto's kunt u op donderdag 19 mei vanaf 8.30 uur intekenen op de lijsten die dan bij de hoofdingang klaarliggen. Deze lijsten graag, wat de tijd betreft, aansluitend invullen dus geen tijden overslaan. Via deze link vindt u nog een brief van de fotograaf met informatie omtrent o.a. de achtergrond.

Google Form - Oudertevredenheid

Voor de meivakantie hebben wij in de ouderinformatie een link gedeeld van een Google Form m.b.t. de oudertevredenheid. Dank aan de vier ouders die dit formulier ingevuld hebben! We zijn zeer geïnteresseerd in uw mening en horen deze dan ook graag! Ook komende week kunt u het formulier nog invullen (via deze link), we hopen dat zoveel mogelijk ouders dat alsnog willen doen.

 

Los van dit Google Form bent u natuurlijk altijd vrij om het een en ander via de mail (of andere kanalen) met ons te delen. Samen willen we elke dag een stapje beter, dus we horen graag van u!

Bericht van de luizenpluis

Afgelopen week is in de groepen weer gecontroleerd. Helaas zijn we niet luisvrij. In meerdere groepen zijn neten gevonden. 
 
Helpt u ons mee door uw kinderen ook zelf te controleren? Mocht het zo zijn dat u thuis luizen of neten bij uw kind(eren) constateert, zou het heel fijn zijn als u dit op school doorgeeft. Wij kunnen dan in de klas extra controleren, zodat een uitbraak beperkt blijft.  

 

Ons team kan ook wel weer wat extra versterking gebruiken, daarom de volgende oproep:

Wij zoeken voor ons team Luizenpluizers

Afbeelding

Aan het enthousiasme van deze kinderen ligt het niet, maar we zoeken eigenlijk een leeftijdscategorie hoger. Is het misschien wat voor jou? Nu horen we iedereen mompelen, “nee, dat is echt niets voor mij”. Nou, dan kunnen we elkaar de hand schudden, want alle moeders die zich bij de luizenpluis hebben aangemeld, gaan allemaal liever met de kinderen lezen, computeren of op schoolreis! Maar als iedereen het afschuift, komen we nergenens en tenslotte zijn we allemaal verantwoordelijk voor een luisvrije school.

 

Dus wat moet je doen? Je even aanmelden bij Miriam van de administratie en loop een keer mee, dan zul je zien dat het echt niet zo verschrikkelijk is. Elke 1e woensdag na de vakantie doen we een rondje door de school we beginnen om 08.30 uur. Als we een paar moeders/vaders erbij kunnen vinden die ons willen helpen, zijn we binnen een uurtje klaar.

 

Werkgroep Luizenpluis

Centrum voor Jeugd & Gezin - Over opvoeden gesproken

Elke tijd kent zijn eigen uitdagingen. Ook als het om opvoeden gaat. Vader of moeder zijn van (een) jong kind(eren) is op dit moment zeker niet makkelijker dan in de tijd dat je zelf nog klein was. Ouders ervaren
druk om goed op te voeden. En tegelijkertijd is het niet altijd duidelijk wat goed opvoeden is en hoe je dat voor elkaar krijgt. Je moet veel zelf uitvinden. Elke gezinssituatie en elk kind kent zijn eigen uitdagingen. Bijvoorbeeld als je er alleen voor staat. Of als je een kind hebt dat snel van slag is en dan ontploft….. Lees de hele flyer!