Login

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 15 - (11 april 2022)
Agenda week 15

Maandag 11 april:

Barend afwezig, Chantal in groep 4/6C

 

Dinsdag 12 april:

08.30 uur - Overleg biebouders

20.00 uur - Vergadering medezeggenschapsraad

 

Woensdag 13 april:

Grote Rekendag op Aeresteijn

Schoolvoetbal groep 8 (8.00 uur verzamelen op het Kerkplein)

09.00 uur - Overleg biebouders

 

Donderdag 14 april:

-


Vrijdag 15 april:

Alle leerlingen vrij i.v.m. Goede Vrijdag

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast gefeliciteerd!

 

Zondag 10 april: Senna den Haan

Maandag 11 april: Elize Valentijn

Woensdag 13 april: Liam van Dijk

Donderdag 14 april: Gwen den Haan

ballon

Belangrijke agendapunten

Maandag 18 april: Alle kinderen vrij i.v.m. Tweede Paasdag

Woensdag 20 april: Cito Eindtoets groep 8

Donderdag 21 april: Cito Eindtoets groep 8 & Ouderavond m.b.t. oudertevredenheid

Vrijdag 22 april: Koningsspelen

Donderdag 12 mei (18.30 - 19.30 uur): Filmconcert in de kerk

Vrijdag 13 mei: Praktisch Verkeersexamen groep 8

Donderdag 21 april - Ouderavond!

Voor in de agenda! Donderdag 21 april organiseren we een ouderavond voor alle ouders! Op deze avond willen we met u in gesprek n.a.v. de enquête 'oudertevredenheid'. De avond start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. U kunt zich voor deze avond aanmelden door een mail te sturen naar l.kroes@wijdevenen.nl

23 mei gaan we op schoolreis!

Maandag 23 mei gaan we met de hele school op schoolreis. Een leuke belevenis voor alle klassen. En ook een mooi moment voor de ouderraad om groots uit te pakken, terwijl dit jaar de grote schoolreis eigenlijk niet op de planning stond. Dat hebben de kinderen wel verdiend na die coronajaren.

 

We verzamelen om 08.30 uur op school. Vanaf school vertrekken we met bussen richting de bestemming. Tijdens de dag krijgen de kinderen een lekkere lunch. De bussen brengen ons ook weer veilig terug in Langeraar. De groepen 1 t/m 3 vertrekken rond 15.00 uur. De groepen 4 t/m 8 blijven wat langer en vertrekken rond 17.00 uur richting Aeresteijn.

 

Wij hopen op mooi weer en een fantastische ervaring voor alle kinderen. Een ding is zeker… uw kind kikkert er van op!!

 

Ouderraad Aeresteijn

Koningsspelen 2022

Na twee jaar kunnen wij de Koningsspelen eindelijk weer met u vieren. Op vrijdag 22 april 2022 is het zover. We willen de Koningsspelen bij mooi weer om 8.30 uur met de hele school openen. Daar kunt u als ouder ook bij zijn.


De commissie Koningsspelen is de afgelopen week bijeengekomen en heeft Koninklijke plannen gemaakt. Om deze plannen uit te kunnen voeren hebben wij uw hulp nodig. Voor de onderbouw zijn wij op zoek naar ouders die een groepje kunnen begeleiden. Dit zal gedurende de hele ochtend zijn. Voor de bovenbouw zijn wij op zoek naar ouders die een spelonderdeel kunnen begeleiden. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar r.dijkman@wijdevenen.nl.

 

Wilt u in de mail vermelden wie uw kinderen zijn en in welke groep zij zitten? U kunt ook uw voorkeur opgeven. Wij doen ons best om in ieders voorkeur te voorzien. Meer informatie over de Koningsspelen volgt nog! 

Donderdag 12 mei - Filmconcert

Donderdag 12 mei pakken we groots uit! In samenwerking met Aer & Amstel organiseren wij een filmconcert in de Heilige Adrianuskerk te Langeraar. In alle groepen zal een nummer ingestudeerd worden, deze avond brengen de kinderen dit ten gehore. Noteer deze avond alvast in uw agenda!

concert

Google Ouderagenda

Als ouder(s) is het mogelijk om de Google Agenda te ontvangen, hiervoor kunt u een mailtje sturen naar Simone Meijer (s.meijer@wijdevenen.nl). U kunt de agenda dan bijvoorbeeld gemakkelijk als app op uw telefoon zetten. Wilt u zich niet aanmelden? Dan kunt u de agenda ook altijd bekijken op onze website (www.aeresteijn.nl).

Evaluatie Schoolplan (door groep 8 leerlingen)

Groep 8 heeft, in het kader van burgerschapsvorming, aan de hand van stellingen ons schoolplan 2021-2022 geëvalueerd. Waardevol, want als onze leerlingen de verbetering merken is het pas echt! In dit document is de evaluatie terug te lezen.

Palmpasenviering a.s. zaterdag

Zaterdagavond om 19.00 uur is er in de kerk weer een gezinsviering, we vieren met elkaar Palmpasen. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Kinderkoor De Vrolijke Noot zal de muzikale ondersteuning verzorgen. Het is een viering van woord en gebed waarin diaken van Aarle voor zal gaan. Graag tot zaterdag! 

Kennismakingslessen Dice Musica

Na twee Corona jaren en vele lockdowns verder is Drum- & Showband Dice Musica ’83 weer vol aan de slag gegaan om zich voor te bereiden op de komende buitenoptredens. De afgelopen twee jaar heeft de Ter Aarse muziekvereniging nauwelijks kunnen optreden. Velen hebben lang thuis moeten zitten en hebben weinig kunnen doen aan het uitoefenen van hun hobby. Voor iedereen die kennis wil maken met muziek en het leren bespelen van een muziekinstrument of al een muziekinstrument bespeelt, heeft Dice Musica een kennismakingsaanbod. Zij bieden 8 kennismakingslessen aan voor slechts € 25,=. In mei en in september starten de lessen. Iedere les duurt 30 minuten en wordt door een professionele instructeur gegeven. Je kunt leren spelen op de trompet, cornet, bugel, trombone, bariton of zelfs op de saxofoon. Er zijn blokfluit lessen en voor wie niet van het blaaswerk houdt, worden er ook slagwerklessen aangeboden. Je kunt je aanmelden door te bellen of een Whatsapp bericht te sturen naar 06 249 153 14 of een e-mail naar bestuur@dice-musica.nl.

flyer

Tenniskids bij TC Langeraar

Maak-kennis-met-Tennis

Weet je nog niet welke sport je wilt gaan doen en wil je tennis een keer proberen? Geef je dan op voor Maak-kennis-met-Tennis voor slecht € 20,- bij TC Langeraar. Je kunt dan drie proef tennislessen volgen zonder dat je lid hoeft te worden. Als je het dan leuk vindt kun je instromen bij de tennislessen en meedoen met alle leuke activiteiten van TC Langeraar.

 

Vriendjes/Vriendinnetjes Tennismiddag - woensdag 4 mei 2022

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand organiseert de Tennisschool een gezellige Tennismiddag voor de basisschooljeugd. Op woensdag 4 mei zijn vriendjes en vriendinnetjes welkom die nog geen lid zijn van de tennisvereniging. Trainer Mario verzorgt een leuke warming-up voor alle kinderen. Daarna speel je tegen en met jouw vriendjes en vriendinnetjes laagdrempelige wedstrijdjes. Ook als je nog nooit getennist hebt, is dit echt hartstikke gaaf en het is helemaal gratis! Ook als je nog geen vriendje/vriendinnetje hebt die op tennis zit, ben je uiteraard van harte welkom!

 

Lidmaatschap

Als je nu al weet dat je op tennis wilt, dan kun je nu al lid worden. Alle jeugdleden bij TC Langeraar hebben automatisch ook 18 weken tennisles. Daarnaast kun je zoveel gaan tennissen als je wilt. Het jeugdlidmaatschap kost € 200,- en dan kun je vanaf eind maart tot en met november tennissen. De tennislessen starten in de week van 28 maart, maar je kunt altijd later ook nog instromen.

 

Voor meer informatie check de website van de tennisvereniging of tennisschool:

Tennisvereniging: www.tclangeraar.nl

Tennisschool: www.BandanaSports.nl

De Goede Week - Op weg naar Pasen

Benieuwd naar de weg richting Pasen? In deze flyer staat precies uitgelegd wat er op welke dag centraal staat!

!Triggr - Tekenlessen voor de jeugd

De tekenles jeugd stond maandag 21 maart in het natekenen van de expositie-kunstwerken bij !Triggr. Afgelopen maandag 28 maart in het teken van perspectief tekenen. Een leuke, weer andere opdracht.

De lessen staan onder leiding van kunstdocent Mariette du Maine. Het zijn gevarieerde, voor-ieder-wat-wils lessen. Vanaf september 2022 zullen we twee groepen tegelijk draaien op maandagmiddag. Er zijn dan 2 docenten (Susan en Mariette) voor deze jeugdtekengroepen. 


Op maandag 9 mei, na de meivakantie start er weer een nieuwe serie jeugdtekenlessen. De serie lessen eindigen ook deze keer met een grafitti-tekenles. De lessen zijn van 16.00-17.30 uur. Je kunt jouw zoon of dochter opgeven voor de tekenles jeugd na de meivakantie via deze link.

foto

10 april 2022 - Ontmoetingsdag Poolse gezinnen

Een ontmoetingsmiddag voor Poolse gezinnen bij het cultureel centrum !Triggr in Ter Aar. Gezinnen met of zonder kinderen uit de omgeving van Ter Aar en Alphen a/d Rijn zijn van harte welkom voor een hapje en een drankje op zondag 10 april 2022 van 15.00 tot 16.30 op Middelweg 5, in Ter Aar. Kinderen zijn welkom! Gezellig samenzijn, kennismaken met elkaar, praten en uitwisselen - dit zijn onze doelen. Kom er gezellig bij! De toegang is gratis. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Basia Stroo Kusiak via: +31 6 58811307.

 

Spotkanie dla Polskich rodzin w domu kultury !Triggr w Ter Aar. Zapraszamy rodziny z dziećmi lub bez dzieci z okolic Ter Aar i Alphen a/d Rijn na spotkanie w miłej atmosferze przy kawie i herbacie. Dla dzieci też coś dobrego. Chcielibyśmy się wzajemnie poznać, pogadać, przyjemnie spędzić czas razem. Dołącz do nas! Spotkanie będzie od 15.00 do 16.30 w salce domu kultury !Triggr na Middelweg 5, Ter Aar. Wejście jest bezpłatne. W celu uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt z Basią Stroo Kusiak pod numerem: +31 6 58811307

Bibliotheek Rijn en Venen - Cold Cases

Hoe leefden mensen in de Middeleeuwen? Is Max verongelukt of vermoord? Leer alles over de nieuwste technieken om hier achter te komen tijdens de spannende Cold Cases tentoonstelling bij het Erfgoedcentrum in
de Bieb van Alphen. Bekijk de flyer!