Login

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 16 - (18 april 2022)
Agenda week 16

Maandag 18 april:

Alle leerlingen vrij i.v.m. Tweede Paasdag!


Dinsdag 19 april:

10.00 uur - Fietsenkeuring groep 8 (iedereen op de fiets naar school!)

19.00 uur - Klusavond georganiseerd door de ouderraad

20.00 uur - Vergadering gemeenschappelijke medezeggenschapsraad

20.00 uur - Instructieavond praktisch verkeersexamen groep 8 (locatie: De Vaart Ter Aar)


Woensdag 20 april:

Cito Eindtoets Groep 8

13.30 uur - Leerlingraad

 

Donderdag 21 april:

Cito Eindtoets Groep 8

20.00 uur - Ouderavond m.b.t oudertevredenheid


Vrijdag 22 april:

Koningsspelen

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Dinsdag 19 april: Sofie Langejans

Woensdag 20 april: Eva Jacobs & Bob Sanders

Donderdag 21 april: Stef van der Vlugt

ballon

Belangrijke agendapunten

Donderdag 12 mei (18.30 - 19.30 uur): Filmconcert in de kerk (i.s.m. Aer & Amstel)

Vrijdag 13 mei: Praktisch Verkeersexamen groep 8

Maandag 23 mei: Schoolreis groep 1 t/m 8

Dinsdag 24 mei: Schoolfotograaf

Vrijdag 3 juni: Talentenmiddag

Dinsdag 7 juni: Studiedag, alle leerlingen vrij

Donderdag 21 april - Ouderavond!

Voor in de agenda! Donderdag 21 april organiseren we een ouderavond voor alle ouders! Op deze avond willen we met u in gesprek n.a.v. de enquête 'oudertevredenheid'. De avond start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Graag vooraf aanmelden door een mail te sturen naar l.kroes@wijdevenen.nl

Vrijdag 22 april - Koningsspelen

Beste ouders, 
 
Vrijdag 22 april 2022 zijn de Koningsspelen. Wilt u zorgen dat uw kind om 8.20 uur op school is. Alle kinderen verzamelen in hun eigen klassen en houden hun jas aan.


We hebben een fantastische opening, die u als ouder niet wilt missen. Wilt u, als u komt kijken, plaats nemen ter hoogte van de duikelrekken. Om 8.30 uur staan alle kinderen en leerkrachten beneden bij de trap klaar voor...  Dat houden we nog even geheim.


Na de opening gaan de kinderen ontbijten in de klas. Het is verstandig om uw kind thuis alvast iets te laten eten en drinken, omdat ons ontbijt op zijn vroegst om 8.45 uur start.


Voor het ontbijt hebben alle kinderen een bord nodig voorzien van naam en een plastic tas. De kinderen van groep 3 t/m 8 hebben ook bestek nodig. In groep 1/2 helpen de leerkrachten de kinderen en is bestek dus niet nodig. Voor kinderen met allergieën zou het fijn zijn als ouders zelf een ontbijt meegeven.


De vader van Feline Kok sponsort voor ieder kind een flesje water en een appel. De ouderraad zorgt voor koninklijke lekkernijen voor groep 1 t/m 4 en zij sluiten af met een waterijsje. Het zou leuk zijn als dit een verrassing blijft voor de kinderen. Voor de groepen 5 t/m 8 verzorgt de ouderraad de lunch. Ook hier zou het fijn zijn als ouders zelf de lekkernijen/ lunch verzorgen voor kinderen met allergieën.


De groepen 1 t/m 4 zijn gewoon om 12.00 uur uit. Groep 4 gaat bij een van de onderdelen naar de Vosseburch. Wilt u zorgen dat uw kind niet al te nieuwe kleding en stevige schoenen aan heeft.


De spelonderdelen van de groepen 1 t/m 4 duren tot 11.45 uur. Zou u even buiten het plein willen wachten, wanneer de spelonderdelen nog bezig zijn. Dan kunnen de groepjes hun laatste onderdeel rustig afmaken en daarna in de klas samen afsluiten.


De groepen 5 t/m 8 hebben gewoon tot 14.00 uur les. Zij gaan na het ontbijt naar Altior. Zij lunchen op school en doen in de middag nog één workshop.


Het is dus een geheel verzorgde dag, waarbij de kinderen geen eten en drinken mee hoeven te nemen, maar wel een bord, plastic tas en voor de groepen 3 t/m 8 bestek. Wij hebben er zin in! 
 
Sportieve groet namens de Koningsspelencommissie 

Donderdag 12 mei - Filmconcert

Donderdag 12 mei pakken we groots uit! In samenwerking met Aer & Amstel organiseren wij een filmconcert in de Heilige Adrianuskerk te Langeraar. In alle groepen zal een nummer ingestudeerd worden, deze avond brengen de kinderen dit ten gehore. Noteer deze avond alvast in uw agenda!

concert

Dinsdag 24 mei - Schoolfotograaf

Op dinsdag 24 mei komt de schoolfotograaf, onder schooltijd, de individuele- en de groepsfoto's maken. Tevens zullen op deze dag vanaf 14.10 uur de broertje(s) en zusje(s) foto's gemaakt worden. Voor deze foto's kunt u op donderdag 19 mei vanaf 8.30 uur intekenen op de lijsten die dan bij de hoofdingang klaarliggen. Deze lijsten graag, wat de tijd betreft, aansluitend invullen dus geen tijden overslaan. Via deze link vindt u nog een brief van de fotograaf met informatie omtrent o.a. de achtergrond.

Vrijdag 24 juni - Pleinfeest

Nadat we het pleinfeest in 2020 hebben moeten annuleren, gaan we het pleinfeest dit jaar groots vieren met het thema De Middeleeuwen!!! Het pleinfeest zal dit jaar plaats vinden op 24 juni van 16.00 - 20.00 uur. We zullen groots uitpakken met activiteiten voor groot en klein, jong en oud. Daarnaast zullen er weer heerlijke versnaperingen zijn en uiteraard zijn er weer mooie prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin met een fantastische hoofdprijs! Schrijf de datum van 24 juni dus alvast in uw agenda!!!

 

Uiteraard hebben we ook uw hulp weer nodig om het pleinfeest een groot feest te laten zijn, dus bent u net zo enthousiast als wij en wilt u deze middag een uurtje helpen, dan kunt u zich alvast opgeven bij Miriam Morelisse (m.morelisse@wijdevenen.nl).

 

De ouderraad

Maandag 18 april - Alpe d'Paas

Ben je nog op zoek naar een leuke bestemming voor een fietstocht 2e paasdag? Kom dan langs op de boerderij. We hebben allemaal leuke activiteiten bedacht en het ziet er naar uit dat het weer ook prima wordt. De opbrengst is uiteraard voor Alpe d'HuZes.


Groetjes, juf Karlijn

pasen

Centrum voor Jeugd & Gezin - Ontbijten

Na de nacht heeft je kind weer nieuwe energie nodig. Deze energie krijgt je kind door het ontbijt. Ook komt de spijsvertering daardoor weer op gang en kan je kind zich beter concentreren. Na het nuttigen van een ontbijt krijgt je kind minder snel trek in snoep. Tips voor een gezond ontbijt? Bekijk de flyer.