Login

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 14 - (4 april 2022)
Agenda week 14

Maandag 4 april:

-


Dinsdag 5 april:

-

 

Woensdag 6 april:

20.00 uur - Vergadering Ouderraad


Donderdag 7 april:

-


Vrijdag 8 april:

12.30 uur - Talentenmiddag groep 5 t/m 8

20.00 uur - Bingo voor ouders! Inloop vanaf 19.30 uur

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zondag 3 april: Dorota Byk

Maandag 4 april: Yorinde Mank

Woensdag 6 april: Sem Rijsdijk, Guus van Hameren en Sophie van der Jagt

Donderdag 7 april: Nienke Thomas

ballon

Welkom

Maandag 4 april start Dorota Byk in groep 1/2B, de Panda's, bij juf Ingrid en juf Hinke. Donderdag 7 april start Sem Rijsdijk ook in groep 1/2B. We wensen Dorota en Sem een fijne en leerzame tijd op Aeresteijn!

Belangrijke agendapunten

Woensdag 13 april: Schoolvoetbal groep 8

Vrijdag 15 april: Alle kinderen vrij i.v.m. Goede Vrijdag

Maandag 18 april: Alle kinderen vrij i.v.m. Tweede Paasdag

Woensdag 20 april: Cito Eindtoets groep 8

Donderdag 21 april: Cito Eindtoets groep 8 & Ouderavond m.b.t. oudertevredenheid

Vrijdag 22 april: Koningsspelen

Vrijdag 8 april - Bingo voor ouders!

Na een digitale versie in coronatijd is er eindelijk weer gelegenheid voor een echte bingo-avond!! Aanstaande vrijdag, 8 april, is het zover, we maken er samen met u graag een gezellige avond van! Inloop vanaf 19.30 uur, de eerste ballen gaan om 20.00 uur rollen!

 

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: m.morelisse@wijdevenen.nl

bingo

Vakantierooster 2022 - 2023

Beste ouders,


Hierbij bied ik u graag het vakantierooster aan voor het schooljaar 2022-2023. Schooljaar 2022-2023 is niet zomaar een jaar, maar het laatste jaar in het huidige gebouw. We gaan volgend jaar afscheid nemen van dit gebouw en daar zullen dus ook veel activiteiten op gericht zijn, want afscheid nemen moet je goed doen!


Na de meivakantie 2023 (volgend schooljaar) gaat er begonnen worden met de bouw van de tijdelijke huisvesting bij het Altiorterrein. De oplevering staat gepland op 3 juli. Na de zomervakantie van 2023 staat dan de sloop van het gebouw gepland en we hopen in januari 2025 terug te verhuizen naar deze plek in het centrum van Langeraar, maar dan wel in een prachtig nieuw gebouw.


In de week van 03 juli - 7 juli 2023 gaan wij als leerkrachten alles inpakken wat mee moet naar de tijdelijke huisvesting. In deze week gaan we als leerkrachten en hopelijk met behulp van wat klusgrage ouders het gebouw leeg en veegschoon opleveren. In deze week gaan wij met behulp van een verhuisbedrijf verhuizen naar de tijdelijke huisvesting en ook het gebouw inrichten zodat het weer een schoolgebouw wordt. En we zullen ook als team op gepaste wijze afscheid nemen van dat wat was.


En uw kinderen? Die zijn deze verhuisweek vrij.

Als het een gewoon schooljaar was geweest hadden we het komende schooljaar een studieweek gepland na Pinstermaandag. Dat doen we het komende jaar niet, maar plannen daar een verhuisweek pal voor de zomervakantie voor in de plaats. Zo komen de kinderen toch aan hun lesuren.


Wat als de oplevering van het gebouw onverhoopt later is dan nu gepland?
Dan gaan de leerkrachten in hun vakantie verhuizen, óf de eerste week, óf de laatste week van de zomervakantie. De week van 03 juli - 07 juli blijft een vrije week voor de leerlingen en deze dagen gelden dan als compensatie voor de dagen die de leerkrachten extra moeten werken in hun vakantie.

 

De studieweek van mei vervalt dus en daar komt een verhuisweek voor in de plaats. De medezeggenschapsraad heeft hier, na veelvuldig overleg, uiteindelijk positief op geadviseerd.

 
Met vriendelijke groet,

Anneke Zantboer

Donderdag 21 april - Ouderavond!

Voor in de agenda! Donderdag 21 april organiseren we een ouderavond voor alle ouders! Op deze avond willen we met u in gesprek n.a.v. de enquête 'oudertevredenheid'. De avond start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. U kunt zich voor deze avond aanmelden door een mail te sturen naar l.kroes@wijdevenen.nl

 

Via deze link vindt u alvast de resultaten van de enquête oudertevredenheid.

Koningsspelen 2022

Na twee jaar kunnen wij de Koningsspelen eindelijk weer met u vieren. Op vrijdag 22 april 2022 is het zover. We willen de Koningsspelen bij mooi weer om 8.30 uur met de hele school openen. Daar kunt u als ouder ook bij zijn.


De commissie Koningsspelen is de afgelopen week bijeengekomen en heeft Koninklijke plannen gemaakt. Om deze plannen uit te kunnen voeren hebben wij uw hulp nodig. Voor de onderbouw zijn wij op zoek naar ouders die een groepje kunnen begeleiden. Dit zal gedurende de hele ochtend zijn. Voor de bovenbouw zijn wij op zoek naar ouders die een spelonderdeel kunnen begeleiden. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar r.dijkman@wijdevenen.nl.

 

Wilt u in de mail vermelden wie uw kinderen zijn en in welke groep zij zitten? U kunt ook uw voorkeur opgeven. Wij doen ons best om in ieders voorkeur te voorzien. Meer informatie over de Koningsspelen volgt nog! 

Nieuws over de klusavonden

Beste ouders, verzorgers,

 

Dit jaar zijn er nog twee klusavonden gepland! Op verzoek sturen wij alvast de planning van deze twee data, zodat een ieder hier rekening mee kan houden of tijdig kan reageren. Wij hopen weer van de extra handjes gebruik te mogen maken! Het zal voornamelijk schoonmaakwerk, tuinwerk en een enkel klusje zijn. Ben jij die handige klusser, zou jij dan je gereedschap en boor willen meenemen? Wij zorgen ervoor dat de materialen voor de klus aanwezig zijn.

 

Mocht je deze data niet kunnen, zou je kunnen ruilen met een ander of een mail naar de klusgroep kunnen sturen om een andere moment iets te kunnen doen. Bijv. ramen lappen, speelgoed schoonmaken, in school een en ander schoonmaken of wassen.

 

Wij zorgen uiteraard weer voor wat lekkers bij de koffie/thee.

 

Tot binnenkort!

 

Groetjes de klusgroep

klusgroepaeresteijn@hotmail.com

Inline image

Inline image

Training Sand & Nikkel

Sand & Nikkel weerbaarheidstrainingis een gespecialiseerd opgezet programma voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 16 jaar.De training bestaat uit een traject van 8 lessen welke zowel collectief, in kleine groepjes en individueel worden gegeven. Bekijk hier de flyer.

 

Let op! Bij aanmelden graag mailen naar info@fysiozwanenburg.nl.

Coach4You Nieuwkoop

Voor volgend schooljaar zoekt Coach4you Kaag en Braassem vrijwilligers die het een leuke uitdaging vinden om een brugklasser te ondersteunen. We vragen van coaches dat ze affiniteit hebben met kinderen in de puberteit en goed zijn in de omgang met brugklassers.

 

Meer informatie over Coach4You en mogelijkheden tot aanmelden? Bekijk de flyer.