Login

Basisschool Aeresteijn

preview
Ouderinformatie week 11 - (14 maart 2022)
Agenda week 11

Maandag 14 maart:

Barend afwezig, Sylvia Mulder in groep 4/6C

 

Dinsdag 15 maart:

Amber Hoogeveen in groep 4/6

Voortgangsgesprekken groep 1 t/m 7

19.30 uur - Webinar Relaties & Seksualiteit (vanuit de GGD)

 

Woensdag 16 maart:

-


Donderdag 17 maart:

19.00 uur - Zeemavond


Vrijdag 18 maart:

-

Verjaardagskalender

Hieperdepiep hoera! Alle onderstaande jarigen alvast van harte gefeliciteerd!

 

Zaterdag 12 maart: Julia Dijkstra & Lukas Lek

Zondag 13 maart: Tom Hoogenboom & Niels van der Vlugt

Maandag 14 maart: Evi Hassing

Dinsdag 15 maart: Jasper van Rijn & Yousef Sadiddin

Donderdag 17 maart: Boris van der Jagt & Jason van der Neut

Vrijdag 18 maart: Jaylin Raadschelders

ballon

Belangrijke agendapunten

Woensdag 23 maart: Informatieavond voor ouders van bijna 4-jarigen

Vrijdag 25 ochtend: Open ochtend voor ouders van bijna 4-jarigen

Vrijdag 8 april: Bingo-avond voor ouders!

Tuinklusochtend geannuleerd!

De tuinklusochtend die morgen, zaterdag 12 maart, gepland staat, gaat niet door. Er zijn te weinig aanmeldingen om de klussen goed op te kunnen pakken. 

Project Vastenactie/Palmpasen

Na het jaarlijkse verkleedfeest en carnaval begint de periode van de vasten(actie) weer.

 

Met dit project gaan we op weg naar Pasen en maken de kinderen kennis met de verhalen die daarbij horen. In deze vastentijd staan we met kinderen stil bij het thema rijkdom. We verkennen wat rijkdom is en hoe dit betekenis heeft voor mensen hier en verder weg. Gaat rijkdom alleen over geld of juist over andere zaken zoals gezondheid, familie en vriendschap?

 

Vandaag is diaken André van Aarle op school geweest om te vertellen over de vasten, Palmpasen en Pasen. Dit jaar gaat de opbrengst van de vastenactie naar de Alpe d'HuZes. U ontvangt hierover later nog meer informatie.  

 

Ook maken we weer met elke klas een Palmpaasstok. De stok wordt in de klas mooi versierd. De kinderen mogen van thuis weer allemaal lekkere voorverpakte dingen meenemen om aan de tak te hangen. De Palmpaasstokken worden gezegend in de Palmpasenviering van zaterdag 9 april in de kerk. Iedereen is van harte welkom om bij deze viering op 9 april aanwezig te zijn. De Palmpaasstokken zullen de week erna bij de Aarhoeve gebracht worden. De stokken worden neergezet in het restaurant van de Aarhoeve en alle lekkernijen die eraan zitten zullen verdeeld/uitgedeeld worden.

Project Vastenactie Kerk

Zoals vermeld is diaken André van Aarle vandaag in alle klassen op bezoek geweest. Hij heeft o.a. uitgelegd welk project er namens de kerk georganiseerd wordt. In alle klassen zal een boodschappenkrat staan, wekelijks mogen de kinderen hier een product (food/non-food) in doen. Eind van de week worden de kratten naar de kerk gebracht en zorgen zij dat de producten bij de voedselbank terechtkomen.

Lokale hulp voor Oekraïens vluchtelingen

Gemeente Nieuwkoop is blij met alle hulp die er is. Denk aan slaapplaatsen, spullen voor opvangplaatsen. Momenteel vragen ze voor het inrichten van opvangplaatsen de volgende spullen:

- Stapelbedden, met een rekje voor kinderen

- Ledikant met matras en met dekbed of dekens (het liefst de complete set)

 

Heeft u bovenstaande spullen in bezit en wilt u deze donderen? Stuur dan een mail naar nieuwkomers@nieuwkoop.nl Vermeld in het mailtje ook uw telefoonnummer, zodat de gemeente u kan bereiken.

 

Op de website van de gemeente is goed te volgen wat er nodig is. Voor andere initiatieven vraagt de gemeente u om aan te sluiten bij de landelijke organisaties. Denk hierbij aan vluchtelingenwerk of giro 555.

gemeente

Webinar Relaties & Seksualiteit

Wilt u weten waarom relaties en seksualiteit op de school besproken wordt en hoe dit eruit ziet? Welke lessen de kinderen krijgen over dit thema? Wat u thuis kunt bespreken met uw kind? En wilt u alles weten over de relationele en seksuele ontwikkeling van uw eigen kind?

 

Het webinar zal in het teken staan van deze vragen en is speciaal voor basisscholen uit de regio georganiseerd. Een webinar is een online interactieve bijeenkomst; u kunt deze dus gewoon vanuit huis bijwonen!

 

Het webinar is gepland op dinsdagavond 15 maart 2022. U kunt zich aanmelden via de link in deze bijlage. Hierin vindt u tevens meer informatie over het webinar.

Centrum voor Jeugd & Gezin - Opvoeden in kleur

Hoezeer we het ook anders zouden willen, het maakt nog steeds uit of je wit of zwart bent of een hoofddoek  draagt. Zo blijkt uit onderzoek. Leerkrachten geven systematisch een lager schooladvies aan kinderen van kleur, terwijl ze gelijke kwaliteiten hebben. ‘Naast wie zou je graag willen zitten’? Als antwoord op deze vraag kiezen witte kinderen ‘andere witte kinderen’. Kleur doet ertoe. Wat geven we onze kinderen mee? Hoe kunnen we als ouders bijdragen aan een maatschappij waarin mensen echt gelijkwaardig zijn?

 

Lees hier de hele flyer.